Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Нека каже Вики како е кај неа, инаку кај мене сеуште не сум осетила притисок долу или да го имам она чувство за на 5 мин по вц, а го осекам горе во ребра најмногу, инаку завртено си е со главата надолу

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добро утро женски :inlove: сакам да Ве прашам дали чувствувавте болка во долниот дел на карлицата поточно кај срамната коска.... Ме боли веќе неколку дена заедно со колковите и препоните.... Бебка си е активна ухууу мислам дека ќе излезе низ папок :inlove::lol:инаку сум 26+6 недели

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Јас чувствував болка кај срамната коска речиси две недели, а потоа болки во долниот дел на стомакот.
    Испадна скратено грло. Чисто за информација што се деси кај мене после тој симптом. 33+3 денес.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добро утро, ауу како сум се наспала, што ли ќе беше ова ќе умре некое магаре. Заспав околу полноќ и еве ме предмалку станав исто како што легнав, па и за момент се пофатив за стомак дали е тука. Цела сум укочена ама добро ми дојде, па и дете уште спие, чудо до чудо. Денес денев ми е резервиран за кај мајка, да се извидиме раат ако случајно утре се реши бебка да излезе :rofl:
    Убав ден на сите, јас само да се пофалам да не испадне само се жалам:D

На NNA, Ringishpil_, Bella* и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Бев кај матичната и ми рече дека е нормално, почнува процес на раширување на коските а и бебка е поголема... Наредна недела сум на контрола па ќе видиме.... И мене ми текна на тоа .. Бебка мрда околу папок што е релативно високо... Според мене.... Ти благодарам за одговорот :inlove::*

@FreeMind треба да лежиш ако имаш скратено грло.... Или да земаш некои лекови... И сл.?

Последна измена од модератор: 8 декември 2018
    На NNA, Vennera.aa и FreeMind им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Во пакет лекарства со строго лежење. Зависи што е причината за кратење кај мене беа контракции добив прашок како дијазапам на природна база за смирување, магнезиум чист кој се користи како инфузија на патолошка и вагинални таблети да не има некоја бактерија која не се покажува во урина култура и пх.
    Контракциите наредниот ден не се повторија на цтг. Контрола на седум дена.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BellaBel

BellaBel Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    26
    Дали може да ми кажете колку време поминувате на моб телефон? Јас дека дома сама, почеток прво тромесечие, се' ме интересира, нон стоп тел ми е во рака и читам сешто... Дали се ограничувате од користење? не дека толку зборувам колку што сум на нет и почнувам да имам грижа на совест...

8. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Зависи. Кога сум на работа и плус други обврски не го користам ни 2 саати во цел ден. А вака кога ќе сум слободна повеќе време. Нормално и мене ме интересира се за бременоста. Барам по интернет нови информации. Ви-фи не е толку штетно колку што е долго зборување на мобилен. :call:

На BellaBel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.583
    И кај мене е надолу со главчето, но сеуште в ребра ми стои :) исто и на желудник, нејќи да се спушти, утре термин ми е, јас само чекам некоја посилна болка, но нема сеуште, кафено имам цела недела од прегледите со рака (досега нешто најболно и најнепријатно), а од половината што ме боли неможам 2 чекори да направам.

На NNA, Dina911, LoveHope и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Болката е концентрирана само кај срамната коска, без контракции нити болки во стомакот, коскена болка осеќам :wasntme: пијам два пати дневно Магнезиум на Natural Wealth со вит. Б6 и вит. Ц, Прегназон и Пропилтиоурацил ..... Се надевам дека нема да биде нешто страшно. . Ќе се трудам да одмарам викендов .... Ти благодарам за одговорот :*

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    e mene mi se spusti ne mi e vo rebra veke podolgo vreme,dole ja osekam kaj sramnata koska ama ne me boli ic,za vo toalet normalno si odam...super bilo vaka,vo rebra koga mi bese mnogu me bolese :)
    jas bev na ctg vo sredata rece se e ok mirna e,ne se znae kaj tebe so vakva postelka moze utre da se porodis a moze i 42 nedeli da teras :) kako sto kazav nikakov simptom nemam utre sum tocno 38nedela pa ke vidime,a i sakam iskreno do kraj da si ja nosam do termin :inlove:

На happygirl, NNA, simona_baby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Да не се радувам предвреме ама како да е беба спуштена, со оглед дека мирна ноќ а еве сеуште сум без киселини, па и се најадов како човек. А долу па притисокот ми е ист си ме притиска и боли цело време. Ситно ситно ајде да видиме дали со фризура и шминка ќе излезе на толку чекање(hollest)

На Turna, happygirl, NNA и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Не знам дали прашањето ми е за овде, но би ви била благодарна за секоја информација.
    Дали во бременоста сте имале мака со Хелико бактер? Или можеби со панкреас?
    Имам гадење и повраќање доколку јадам благо, месечно, кафе. Столицата ми е потемна и со непријатен мирис. Исто ми е како пред месеци кога ја имав таа бактерија. Ми велат од бременоста е гадењето, но јас си чувствувам дека не е. Слично искуство? :(

14. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Гадењето и мачнините може но и немора да ги има секоја трудница. Кога веќе имаш искуство со таа бактерија и истите симптоми најдобро да си провериш, па да ти е мирна главата.

На NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Мене ноќеска во некој нерв на ногата како ме мавна ме укочи мислам па дури и маж разбудив за да се свртам.
    Првата машина на бебе ја пуштив да пере,се стопив мислам:inlove:
    После оваа уште една ќе пуштам и другите утре.
    Јас ќе мавнам една дремка дур пере машината:D

На paleska3, NNA, Vennera.aa и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Bas taka @FreeMind
    dvizenjata se skroz Gore pod rebra I nad papok Kaj mene e horizontalno postaveno,glavata e na desna strana noze levo. Na sekoe dvizenje prepoznavam race gaze I glavce. Ne pritiska dole ama zatoa stranicno e bas zabavno

На Ygritte и FreeMind им се допаѓа ова.
  17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    И кај мене така е поставено, и осеќам дали рака, дали глава, газе само топки по стомаков се движат, па ќе се собере на една страна, па во јајници ќе удри се тегне... Циркус е бебево ... Гимнастичарка :lol::lol::lol:

На paleska3, NNA, Viki tonci и 2 други им се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.583
    Женски чепот падна конечно, лигаво, со големина колку мало прсте и кафеаво. Е сега цел ден имам така појаки болки во половината повеќе, но сеуште не се контракции колку што можам да препознаам :doh: се искапив и чекам поголеми болки, до болница имам 30-40 мин пат, што ме советувате, стварно незнам што да правам.

На Turna, happygirl, Makedonka007 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    По се она што до сега видовме има време од чепот до породување. Ако можеш да одмориш и да мериш интервал додека ојачаат јас би ти препорачала дома да седиш. А ако те фаќа паника палете колата и одете па во болница ќе седиш до породување.
    Ајде мила ти стискам палци!

На Makedonka007, Dina911, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Па да ти почнат болки на правилни интервали, кога ќе се на 15 20 минути можеш да одиш, секако времето во болница побавно минува, ајде со лесно па известувајне

На lackygirl и Martka им се допаѓа ова.