Ништо за киселини не ми помага, пробав се можно од храна, пијам и рупурут ама за кратко и исто е пак. Колку што најдов на нет киселините се појаки ако примаме прогестерон а јас примам и утрогестан по две и прогес.депо еднаш неделно. Цела бременост сум така си преспивам на фотелја и тоа е.
Од Утрогестан не е, освен ако не ги земаш орално. Иначе лек има, ама прочитав дека не е препорачливо. Сода помага моментално. Јас земам ептен во алармантна ситуација, ме гушат некогаш дури.
https://www.facebook.com/1387553068218906/posts/1638872769753600/ Едно убаво божиќно видео со уште поубава песна
На ова мислев "Во бременоста зголеменото ниво на хормонот прогестерон предизвикува опуштање на мускулатурата, а со тоа и опуштање на кружниот мускул, кој го дели желудникот од хранопроводот. Како резултат на опуштањето на овој мускул, киселините од желудникот можат да се вратат во хранопроводот. Ова, како и притисокот на бебето врз желудникот на бремената жена, кај многу трудници предизвикува појава на киселини и проблеми со варење на храната." А за сода не добив дозвола од др.
Ти пола си прошла Сеа ке пукне водењак и ке добиеш болки и за кратко ке го видиш бебе саат два те делат ид него Со лесно
Е ова има логика. Јас кога бев на ехо за бубрегот, желудникот ми го најдоа меѓу гради горе. Не се шалам, стварно појма немав дека таму може да отиде. Не знам зошто е штетна содата, 2пати сум зела. Баш ќе прашам.
Аиии умна бебушка на термин ќе си пристигне.Само со лесно јас бев кај мене нема ништо ќе си почекаме контрола на два дена
@Bella* е сега се утешив.... Ова мое бебе со ѕвезда ќе излезе не главачки.... 27 недела од денес мрда прета ќе излезе низ папок....ако е така, да почнам дома да си ставам росфајт секаде да нема шо да крши ептен е темпераментнаноќна птица ја викам зашто цела вечер прета клоца, од сон те буди @Vennera.aa ајде со лесно нека ти е можеби веќе си породена... Сподели искуство од Охридската болница.... зашто и мене ме чека
Јас да кажам од сопствено искуство дека не е така.Син ми знаеше и по два три дена да го снема дури знаевме и да се исплашиме што се случува.Е сега т.е откако е роден до сега е без престан во акција.
Фала ти еве некој позитивно искуство да пише и за провокација дека сите пишуваат дека е многу болно мене ми рекоа дека како вагиналета била провокацијата па ке видиме деновиве и тоа како функционира па ке споделам искуство Со лесно чекаме убави вести