@Bella* хахаха баш... Среќа што во Охрид сме, па ќе има кај да ја вади вишокот енергија... Ќе ја носам на пливање
На десната рака добив Карпал тунел синдром, со болки со све И затоа не можам да пишувам многу, а ве следам редовно Некоја со искуство како да си олеснам?
За карпал тунел има само маски за раце, кои редовно навечер треба да се носат. Како мала протеза се прашај во аптека. Друг лек јок.
Девојки дали на вас ви се испапчува папокот?Мене во претходните две ми се испапчи а еве и сега почнува,инаку сум 24+4. Некако ептен гадно ми изгледа ама тоа е...после се враќа во нормала.
Два дена изгорев од киселини. Навистина до сега мака немав, ама од вчера мислам душата ми гори, до грло осеќам. 13+1 денес, се надевам ќе се оправам малку. Кисела вода пијам, осеќам како оган да гаси... ама кратко трае. Не, не се жалам, само да си олеснам. Ми рекоа млеко, ама бело млеко нема шанси да пијам, а јогурт не помага Па и леблебии баба ми вика да јадам, помагале, ќе го пробам и тоа утре ако не поминат. Лека ноќ..
35+5 sum deneska. Bebeto kako naednas da mi porasna. Koga ke se svrtam na strana, go osekjam deka i toa odi natamu i mi se ispapchuva stomakot cel na taa strana i mi se stvrdnuva. Se se slucuva nad papokot, epten visoko mi e, me boli kaj rebrata duri. Me zagrizuva stvrdnuvanjeto. Dali e mozno da e od bebeto koga taka ke se namesti? Ne e bolno, samo malku neprijatno...
Јас се воздржував да не се жалам од киселиниве и болка во желидников. Ама веќе не се издржува, ми се плаче... Со недели не сум спиена како човек. Скоро 34 та недела(за два дена), а каде е крајот...до 37/38 ма недела вака ли со спиењево?!. Пробувам се, ориз, зрна од кафе, ладно млеко...а во ептен алармантни ситуации и сода. Незнам баш дали е во ред, но некогаш само тоа ми е спас. Поздрав на мешковци од 3 та смена.
И сите други со киселините... за жал спас нема викаат дека што се спушти бебе, киселините ќе намалат ама уште чекам тоа чудо да го видам. Инаку и мене ништо не ми помага, во последно време дури ни спиењето исправена. Ми се праат такви киселини што ме тера и на повраќање. Страшно... едвај чекам да се деси нешто и да престанат, не се издржува.
Ве молам предлог на др. за пратење на ризична бремт на клиника во ск? Мислење за Ана Данева? Кој би го ставиле како број 1. Ве молам итно е (се извинувам ако постот не е за тука)
Др. Ана Данева е мн.добра и како човек и како професионалец, нема да згрешиш, но под број еден на ГАК др. Весна Ливринова. Според мене.
Пред да бидам бремена на гладно кога ќе се напиев поголема количина на вода веднаш желудникот ќе ме стегне,па може и да повратам. А сега,,на сред ноќ се будам до мене шише вода,ќе се напијам како слон и пак заспивам и не ми е ништо,ниту ми е ѕежина. Се да си бидам трудна а? To be or not to be,последен испит денес,стресена,возбудена.Цел месец хо учев,мака ќе ми е ако не ме пушти... Wish me luck
Isto i kaj mene e ako sedam na leva strana lezam i toa na leva strana topka se stvrdnuva i kamen se pravi duri stomak mi e krivvvv samo bebece napipceno so gazeto nagore
Девојки да ве прашам, брисевите што ги носите на микрбиологија колку чинат? Како што разбрав треба да се 4 брисеви. Се мислев да ги носам на приватно во систина ама не знам дали ако ги однесам на приватно матичниот ќе ми ги признае резултатите.
Јас сум 27+1 а веќе од 25 недела наваму така ми се криви стомаков, излегуваат како топчиња глава, раче, газе... и кога лежам оди на спротивната страна....
Девојки, сега кога бев во вц приметив мало делче лигаво, проѕирно паднало - дали е тоа чепот? Откако ми падна, на два-три пати ми истекува проѕирна вода по малку - дали е тоа плодовата? Смеам ли да се истуширам и да се средам долу со бикче оти планирав неделава да одам на депилација? Дали се ова знаци дека ќе почне пораѓајот наскоро?
I kaj mene e taka podolgo vreme od 27 nedela topka se pravi cel dem e stvrdnat sega poslednive nedeli i se sobira ajde uste malku ke izdrzime
Охх не мора да значи Следи ситуација па ако приметиш повеќе вода да истекува или болки, ќе си се средиш брзински.