Изгледа е чепот во саботата мене ми падна па др немав ништо ни болки ни вода, само кафеав исцедок. Туку да ви кажам на преглед денес дојдов и ме задржаја, немам болки но сум била 4 прсти отворена и докторката рече дека ќе ме пораѓа, ќе ми го пукнат водењакот од една страна очекував дека вака ќе биди од друга не, измешани чувства. Прво ми е незнам што да очекувам, пуштајте среќа
Се средив, сега кога бев во вц гледам и кафеаво-розеникава крв. Одам накај болница и многу се плашам.
Ајде мила реприза од Венера вчера, со лесно! Никаков страв се ќе биде во ред може и да те вратат дома ако не е плодовата вода. Глава горе уште најлесното остана, со лесно!
Не се плаши штом немаш болки можеби и ќе те вратат дома, ако не си отворена, само смирено. Фала ви на сите па до вечер, можи и побрзо се надевам ќе се гушкаме со бебче.
Ајде,само храбро,мислете дека што побрзо се случи,ќе си се олесните и ќе си ги гушкате бебињата. И јас очекувам да почне секој момент,утре ми е терминот,наскоро ќе биде готово.
Со лесно нека Ви е на двете @happygirl & @lackygirl Бог нека е со Вас здрави и живи да си ги дочекате
Немој да се плашиш исто ко на венера ке ти го кажам пола си поминала за час два ке имаш бебе Сеа можно е да ти пуштат провокација па за кратко ке заврше се Запомни смирено без паника души си ги болките без цркање дерење чивај сила За кратко те чекаме да се пофалиш Немој да се плашиш и паничиш Отиди на преглед да се виде како е ситуацијата Сигурно ке те вратат дина процесот е почнат да ама ке си чекаш контракции да почнат
Ме задржаа во болница, пукнат ми е водењакот и уште тече повремено. Отворена сум 3.5/4 прсти,така рече докторот. На смена се Игор Алуловски и Миле Тантуровски, некое искуство? Имам и повремени менструални болки.
So vital pregna piese plus dopolnitelno plus folna kiselina? I mene ovie kapsuli mi gi prepisa endokrinolog poradi tiroidna ama pred niv piev i folna od 400mg. Fala ti
Со лесно. Добро е што си почнала да се отвараш, и тоа 3-4 прсти. Без страв... за кратко најмилото ќе ти биде во раце. @lackygirl со лесно и тебе. Одлично ск започнала да се отвараш. Ситно се брои до запознавањето со бебушот. Девојки ве мислиме и ви ја праќаме сета среќа.
@happygirl Со лесно да ми ти биде,мислам дека те видов кога те примаа. Ние поминавме на прво цтг болки покажуваше а јас ништо не осеќам,ме прати дома на одмарање,закажано е се само се чека денот Само ако не му текне да искочи до тогаш Ситно ситноо @lackygirl Чекаме вестии