Јас од денес почнувам 33 недела па некако чудно ми е термин 17- ти февруари , според неделите порано ке бидам . Веројатно е утнат терминот
Нешто ти е утнато Треба термин да ти е од 4.02-10.02 ако си сега 33та. Небитно ти идеш со мене во чекор до крај. Второ ти е?
Девојки утрово кога бев во вц на тоалетот имав крв розева не беше многу ама сепак имаше кога се избришав ме фана паника немам болки ама крвта многу ме исплаши бидејќи првата бременост имав пораѓај во 24 недела иако сеа сум 28+9 примам утрогестан по два пати на ден. Сакам да одам на доктор но матичнава дури во 10 30 почнува а на дежурен незнам ни дали има зш во Велес слабо имаше доктори знам и пораѓај праќаат во Ск ама и да има доктори сите ми се несигурни што се. Има една докторка приватно си работи сеа брзо отвори се мислам за кај неа да одам со првата бременост она ме пораѓаше со оглед на тоа колку стресно ми беше бидејќи заврши мн рано и неуспешно она многу ми помогна а и најдобра е во Велес па се мислам за кај неа да одам иако не ми е матична на приватно да си платам малце незгодно ќе ми биде зш др ми е матична или да ја чекам мојата докторка да почне ако немам болки? Да ја сменам за матична она се мислев од кога отвори ама веќе бременоста ми ја водеше мојата и да не мењавам на сред бременост си реков после пораѓај ќе ја сменам здравје ама сега стварно незнам што да правам??Земав утрогестан и лежам
@an4ii значи веднаш да одиш кај таа што мислиш штом отвори на приватно. Кажи имаш розев исцедок и итно ти е. Досега кај Перкова беше?
Оди кај другата ( не знаев дека има нова жена во Велес ) или кај Синадинов на приватно ако е уште жив, стар лекар е знае повеќе. Генерално јас не би кај Перкова, може подобро е и да ја смениш. А имаш време и до болница да тркнеш може има некој што ќе те види и ќе собереш две мислења. Земи такси и оди. @Minnie 1 те прегледуваа со рака така болно како овде што опишуваат досега?
И мене со рака ми го фаќа грлото на матката секој пат да провери какво е, али ветојатно не станува збор за истиот преглед. Досега не ни го чувствував тотално безболно. Ме чуди доле сите се жалат дека ги боли веројатно цела рака им пикаат.
До фатот на докторот е Исто, треба да го дофати грлото на матката, но зависи на кој каква му е техниката. И мене некогаш ме болело, некогаш не.
За тие што прашувавте како со клексаните пред пораѓај.... Оние кои не сте за царски како ќе знаете кога да преикинете со клексан, по теоријата дека една недела не се примаат? Јас во првата бременост примав клексан до последно ПАмтам вечерта примив во терминот како што ги примав, а после заминав на ЦТГ имав закажано. Сум снемувала плодова вода, ме задржаа, као ќе раѓам со провокации другиот ден, ама ме фатија болки, природни, па се породив. Што значи - до последно ги примав (освен последниот тој од сабајле во терминот не го примив зашто бев веќе 6-7 прсти отворена). Никаков проблем немав со пораѓајот.
И јас сум 34 недела, мене термин ми е 30 јануари ама и ние сме напред па ќе видиме како ќе биде Нека ни е со лесно