@Bella* Како што знам од 60-80 се веќе болки за отварање,а се што оди нагоре е веќе во текот на пороѓај. Тоа 35-40 не ни се осеќа. Инаку мене денес ме прегледуваше дали сум отворена т.е. мереше цервикс со сонда зошто ми рече сакам да те поштедам со рака е малку поболно. @Bella* На ова твоево ги гледам само тоновите на бебето,тие одат така до 160-170. Кај нас малку поинаку изгледа.
Да сега ми текна дека не си ти во Мк Па сигурно др е кај вас,фала во секој случај Утре ќе го прашам докторов
Kaj нас горе се тоновите на бебето како што реков одат до 160-170. Под тоа има друга линија за контракции до 100 мислам е скалата.
Ова во Чаир е? Кога ке одиш нареден пат на цтг, да си го фатиш креветот на средина Само тој имаше два каиша, еден за срцето на бебето, еден за контракции. Ова кај тебе е само за срцето на бебето, контракции не ти мереле. Може и повеќе од 100ка да оди за контракции, кај мене одеше и до кај 120.
Мене сега ми светна сијаличкатаИма две криви едната е пулс на бебе кај мене е до 150/160 и втората е контракциии кај мене оди до 40. Со два каиши правено во сиситина
Кај сум имала сила со 92ка контракција во моментот да сликам незнам @Bella* еве како изгледа со контракции. Кога ке дојдат вистинските веќе ни до 0 не се враќаат... А еве мирно цтг
Не ова е веќе кога киднав во Ремедика Имав и од Чаир, ама сум ги фрлила... Еве најдов уште, едното со контракции кои одат и до нула ми се лажни контракции, ги имав ама ми прекинаа (во Ремедика и тоа). А другово е истото како твоето од Чаир, таму правено.
Ах ,за работа нема шанси, јас сум цело време на патолошка. А за болење, јас си викам ајде да не се жалам, ова го чекавме години...ака навистина некогаш е мн.тешко...посебно ноќите мене ме мачат. Киселини, несоници, болки во препони, болки во кичма, главоболки....ама ќе мине мила, ќе мине....уште малку остана Јас пак не можам да верувам дека и јас ќе дочекам мама да бидам
Hello Полни 27 недели денес, и бебе тежи едно килце. Цел ден си се смешкам и го љубам маж ми. Туку бебево е цело време карлично поставено, на секој преглед до сега. Докторица рече има време да се заврти, па сакав да прашам дали имала некоја слично искуство? За се друго греота е да се пожалам од девојчицава во стомак. Ниту еднаш не повратив, а киселини видов само неколку дена пред 2 недели. Е почнаа нозете да ми отекуваат, колена веќе немам. Страшно. Поправена сум скоро 6 кг, а се чувствувам како каца. Мислев дека ке ја истерам цела бременост со 8-9 кг до крај, ама последниве недели некако нагло ги качив. А многу пазам на јадење (добро освен еднаш едно полче од 7ца) Вечерва сум типична трудница. Истуширана, намачкана на мевот со креми (што врска си нема, сепак излегоа неколку стрии) кои чекам да се упијат со крената пижама над гради и јадам џиџи бебе (мислам вака се викаше) од метално тањирче, пошо директно греев млеко во него (ова му доаѓа како демант на муабетот погоре дека многу пазам) .
Абе од една страна побитно е срценцето на бебето, они и да има некоја контракција пак ке те пуштат, битно им е само на бебето да му е удобно. Апаратите имаат и за контракции, а нема каиш за тоа, незнам зашто така... Кога бев јас од три кревети, само на еден имаше, тој во средина. И на тој кога примаат за раѓање, што е на дежурно, во посебна соба еден кревет има се... На патолошка ако се лежи носат апарат со се комплет.
@mamaJana што направи, до кај стигна? Јас се осеќам како топка последниве три дена, некако како одеднаш мешко да порасна, па потешки ми се секојдневните движења, на боледување сум поради димерите и слабата крвна слика ама едвај чекам да појдам на работа да се размрдам малку, полесно се осеќам кога се движам
Jas posledniot mesec ne mozam da spijam katastrofa sum od bolkite na kockite, dole imam bolki, isto taka na preponi , bebeto mnogu mrda nemirna e nikako ne mozam da najdam udobna pozicija za spienje.vtoro dete mi e sin mi vekje ima 4 i pol godini ama kako da ne sum bil nekogas bremena sve sum zaboravil izgleda. Kje bides mila i ti samo trpenie kje vidis deka nema poubavo custvo vo ovoj zivot.
Е добро де имаш време, јас сум 36та недела па моево уште е карлично. Панчевски вика има време, уште некои 3 недели да се сврти, да и дадеме шанса. Не мисли на тоа, ти имаш уште многу време.
Јас. Моето од 27ма недела се намести карлично и така остана. Раѓав царски. Но кај @mariz беше цело време главично па се заврти карлично во 30та недела некаде, па пак си се намести главично. Во секој случај има време за да прави акробации во меше како што и одговара. Со лесно
Денес на ЦТГ бебе возбудено цело време 160-170 беше, ми дадоа диазепам од 5 мг и за еден саат ЦТГто беше де 130 де 160-170, а контракции не покажува појаки. ке видиме и утре како ке е, гарант не му се седи веке )))
Подоцна беше 32-34 карлично и на контролата во 36та се имаше завртено. Акробации правеше мојава, се вртеше нонстоп, затоа имав грчења и болки често Јас мислев поради болките кои порано од 32 почнав да ги имам ке раѓам и порано, ама не...