Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. paleska3

paleska3 Популарен член

Тоа би требало да биде за хив, хепатит б и ц. Обично пред било каква интервенција се проверуваат и нормално пред породување. Ќе ти земат крв и толку, не е ништо страшно не се секирај

snegce likes this.
  2. snegce

snegce Истакнат член

Ne sum, vo ponedelnik treba da odam kaj maticniot. Hpv? Brisevi ti zemaa ili samo krv?

3. Adeline

Adeline Популарен член

Железото за 2 месеци од 24 отишло на 12. Протеините ми се малце ниски а месо такви работи нејќам да видам... Тоа е, ќе видиме сега доктор што ќе каже, ќе паѓа крвната слика сеуште знам, но не е некако мн толку да се спушти железото? За некој ден влегувам во 5ти месец.

4. mariz

mariz Форумски идол

Може да сум грешка за хпв. @eli25 @Среќичка Ич не ми текнува на други моментално, да не ви текнува вас што беше? За хив и крвна група сум 100% сигурна, а за хпв не... Инаку крв од вена ми земаа..

snegce likes this.
  5. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

За сите почетници да си знаат ништо без: кечап, мајонез и сенф. :D
    Чоколада задолжително.

S.J.Parker, NNA, Kitten and 2 others like this.
  6. flower55555

flower55555 Популарен член

Јас сум 19та недела железото ми е 8.2 докторката ми рече добро е, ама хемоглобинот ми е мн низок 97, за 2 месеци ми има паднато толку.. Сега треба сируп да земам и ке се опраи. Тоа е растат бебушките :inlove:

NNA, Adeline and Martka like this.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Фактички треба да е за две недели али овде почнуваат Божиќните празници и матичниот затвораат две недели. Ако има било што одиш во болница има цтг. После на две недели до 40. Па секој ден.
    Абе во Македонија паник муд ако може и два пати дневно ќе ве стават само колку да се маваш налево надесно :) А што гледаат кутрите никој не знае, цтг апаратите мерат во Чаир само срце на бебе :)

NNA and PeachGirl like this.
  8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Јас тостови се налапав без да знам дека сум бремена, во сред Јуни со се салами, кашкавали, кечапи и мајонези:x(facepalm), амааа после ме фатија мачнини и јадев леб сирење и лути пиперки:wasntme:... Свекрва ми ми готвеше домашни супи чорби, јадев се, домашно приготвена храна и во изобилие овошје и зеленчук... Матичната докторка ми рече да го дуплирам внесот на зеленчук и овошје само, а ништо друго не ми забрани, ми рече само да не пробувам нови храни заради ризик од алергии... До 4 месец немав апетит ама се трудев да јадам се, особено риба и телешко месо.... Еее сегааа од 4 месец имам апетит цел вол да изедам :x:worried::lol:ама си внимавам, да јадам 3 главни оброци (супа/чорба салата и главно јадење) 4 пати овошје обавезно и по некоја не здрава грицка и благо :lol::lol:и пијам многу вода по 3-4 литри а летото одев и до 5л.

NNA likes this.
  9. Bella*

Bella* Популарен член

Сега гледам во Термини за породување малку останавме во Декември аууу:inlove:
    Karmina 1989 ми пиша дека и го преместиле терминчето за 26
    Дина денес се породи...ајде @simona_baby и @Minnie 1 вас ве чекам па јас...ако не затерам до јануари :D
    Денес бев цтг мирно ми рекоа наредна среда пак па ќе видиме сега за сега абер нема :) ајде кога ќе си реши да излага тогаш убаво и е во меше :inlove:

Dina911, NNA, PeachGirl and 1 other person like this.
  10. simona_baby

simona_baby Популарен член

Лелелелелел мајка мое дете си ужива изгледа внатре јас се чувствувам како да не треба да раѓам во секој момент.Утре сум пак на ЦТГ искрено ми скисна да одам во Чаир секој втор ден.Па после само си викам дај нека го извадат царски само оно да е живо здраво.Се ми е измешано паники умор.Сите вртат се смеат ајде што седиш дома иди раѓај хахаха :) Ајде ќе се олесниме сите а не би ме изненадило и вие две кога би ме претркале :inlove::*

NNA, Bella* and aceee99 like this.
  11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

@Bella* Не сака дечково се инати.:| Да видиме утре што ќе кажат,дали нешто од се што земав денес и вчера помогнало барем малку. Имам помалку болки вечерва онака слаби како мемструални,ама најверојатно пк ништо нема да биде. На тие што сте при крај само ќе ви кажам движете се,јадете цимет и топли бањи обавезно.

NNA, Bella*, aceee99 and 2 others like this.
  12. simona_baby

Маж вика : Абе дур немаме секс ти не се пораѓаш.
    Јас мислам џабе се и урми и цимети и свршување внатре кога ќе реши да искача тогаш.Јас уште трчам низ дома со малиот скокам играм фудбал се веднеам ама џабе.А за првото при крај се убив лежејќи па си добив болки си се отворив ама ете тоа е секоја бременост приказна за себе

Dina911, NNA, Bella* and 1 other person like this.
  13. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Па и јас тоа се чудам..рано е ептен за толку редовни цтг-ња...штом добро се чувствувам, немам болки стварно не знам што ќе им покаже тоа цтг |(

14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

И јас не ја гледам смислата на цтг до сега, лежев денес 40мин грб ми се шина. Тонови на бебе и контракции.
    Кога ќе дојдат вистинските котракции цтг не ни треба.

NNA and PeachGirl like this.
  15. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Во која аптека ги купивте? И колку чинат? Прашав во неколку аптеки ама прв пат слушаат за такво нешто.

16. simona_baby

Незнам ни јас што точно може да се види на ЦТГ то ама докторот ми кажа ние некогаш кога гледаме дека се е ок на ултразвук ЦТГ то знае да ни покаже и дека не е баш се ок значи за нив битен показател е ЦТГ то.Мене после термин ме тераат секој втор ден да го правам.

NNA and FreeMind like this.
  17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Побарај ги како бандаж за рака во Зегин мора да имаат.

Annie.mk1 likes this.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Нема хпв. Не се прави во бременост. Сигурно е хив

Last edited by a moderator: Dec 13, 2018
    mariz likes this.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Требаше во Германија да одиме да раѓаме а не тука како стоки да не малтетираат:f:
    Извини ама многу негативно збориш.

NNA likes this.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Три работи беа знам... ама третата нз што беше :?: Крвна група, хив и ... ај ке каже може некој што знае :) Побарав низ групиве, Хепатит било.. :)

Значи хепатит, хив и крвна група.

snegce likes this.