Тоа би требало да биде за хив, хепатит б и ц. Обично пред било каква интервенција се проверуваат и нормално пред породување. Ќе ти земат крв и толку, не е ништо страшно не се секирај
Железото за 2 месеци од 24 отишло на 12. Протеините ми се малце ниски а месо такви работи нејќам да видам... Тоа е, ќе видиме сега доктор што ќе каже, ќе паѓа крвната слика сеуште знам, но не е некако мн толку да се спушти железото? За некој ден влегувам во 5ти месец.
Може да сум грешка за хпв. @eli25 @Среќичка Ич не ми текнува на други моментално, да не ви текнува вас што беше? За хив и крвна група сум 100% сигурна, а за хпв не... Инаку крв од вена ми земаа..
Јас сум 19та недела железото ми е 8.2 докторката ми рече добро е, ама хемоглобинот ми е мн низок 97, за 2 месеци ми има паднато толку.. Сега треба сируп да земам и ке се опраи. Тоа е растат бебушките
Фактички треба да е за две недели али овде почнуваат Божиќните празници и матичниот затвораат две недели. Ако има било што одиш во болница има цтг. После на две недели до 40. Па секој ден. Абе во Македонија паник муд ако може и два пати дневно ќе ве стават само колку да се маваш налево надесно А што гледаат кутрите никој не знае, цтг апаратите мерат во Чаир само срце на бебе
Јас тостови се налапав без да знам дека сум бремена, во сред Јуни со се салами, кашкавали, кечапи и мајонези, амааа после ме фатија мачнини и јадев леб сирење и лути пиперки... Свекрва ми ми готвеше домашни супи чорби, јадев се, домашно приготвена храна и во изобилие овошје и зеленчук... Матичната докторка ми рече да го дуплирам внесот на зеленчук и овошје само, а ништо друго не ми забрани, ми рече само да не пробувам нови храни заради ризик од алергии... До 4 месец немав апетит ама се трудев да јадам се, особено риба и телешко месо.... Еее сегааа од 4 месец имам апетит цел вол да изедам ама си внимавам, да јадам 3 главни оброци (супа/чорба салата и главно јадење) 4 пати овошје обавезно и по некоја не здрава грицка и благо и пијам многу вода по 3-4 литри а летото одев и до 5л.
Сега гледам во Термини за породување малку останавме во Декември аууу Karmina 1989 ми пиша дека и го преместиле терминчето за 26 Дина денес се породи...ајде @simona_baby и @Minnie 1 вас ве чекам па јас...ако не затерам до јануари Денес бев цтг мирно ми рекоа наредна среда пак па ќе видиме сега за сега абер нема ајде кога ќе си реши да излага тогаш убаво и е во меше
Лелелелелел мајка мое дете си ужива изгледа внатре јас се чувствувам како да не треба да раѓам во секој момент.Утре сум пак на ЦТГ искрено ми скисна да одам во Чаир секој втор ден.Па после само си викам дај нека го извадат царски само оно да е живо здраво.Се ми е измешано паники умор.Сите вртат се смеат ајде што седиш дома иди раѓај хахаха Ајде ќе се олесниме сите а не би ме изненадило и вие две кога би ме претркале
@Bella* Не сака дечково се инати. Да видиме утре што ќе кажат,дали нешто од се што земав денес и вчера помогнало барем малку. Имам помалку болки вечерва онака слаби како мемструални,ама најверојатно пк ништо нема да биде. На тие што сте при крај само ќе ви кажам движете се,јадете цимет и топли бањи обавезно.
Маж вика : Абе дур немаме секс ти не се пораѓаш. Јас мислам џабе се и урми и цимети и свршување внатре кога ќе реши да искача тогаш.Јас уште трчам низ дома со малиот скокам играм фудбал се веднеам ама џабе.А за првото при крај се убив лежејќи па си добив болки си се отворив ама ете тоа е секоја бременост приказна за себе
Па и јас тоа се чудам..рано е ептен за толку редовни цтг-ња...штом добро се чувствувам, немам болки стварно не знам што ќе им покаже тоа цтг
И јас не ја гледам смислата на цтг до сега, лежев денес 40мин грб ми се шина. Тонови на бебе и контракции. Кога ќе дојдат вистинските котракции цтг не ни треба.
Во која аптека ги купивте? И колку чинат? Прашав во неколку аптеки ама прв пат слушаат за такво нешто.
Незнам ни јас што точно може да се види на ЦТГ то ама докторот ми кажа ние некогаш кога гледаме дека се е ок на ултразвук ЦТГ то знае да ни покаже и дека не е баш се ок значи за нив битен показател е ЦТГ то.Мене после термин ме тераат секој втор ден да го правам.
Требаше во Германија да одиме да раѓаме а не тука како стоки да не малтетираат Извини ама многу негативно збориш.
Три работи беа знам... ама третата нз што беше Крвна група, хив и ... ај ке каже може некој што знае Побарав низ групиве, Хепатит било.. Значи хепатит, хив и крвна група.