Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. maja8

maja8 Популарен член

И мене ми е на граница ама ги немам однесено резз кај докторот. А даваат ли нешто лекови за покачување на хемоглобинот кога ќе се намали?

2. duffi

duffi Форумски идол

Ако има потреба даваат да.

maja8 likes this.
  3. flower55555

flower55555 Популарен член

Мене сируп ми препишаа ама мн ми е намален. Кога ми беше малку под граница не ми даде ништо, само што после тоа не внимавав на исхраната и се намали уште.. Пробај ти со храна да го регулираш.

maja8 likes this.
  4. fana

fana Форумски идол

A во германија па многу убаво здравство имаат. Доктор требало да ми каже кога ќе правам крвна слика за детето. Абе ајде. Па дури и брис не можело да се земи кога ти сакаш. Дека е чисто-чисто е, дека е средено-средено е, дека добиваш епидурал на пораѓај кога сакаш - добиваш, дека нема пијани гинеколози- точно е, нема. Ама .. во секое добро нешто мора да има ама. Не може да е ок да не можеш да направиш крвна слика кога сакаш, не може да е ок 2 пати да одиш на ехо цела бременост, не може да е ок доктор да не те види на породување колку сака нека е природен процес (ќе повратам ако уште еднаш некаде прочитам: а нива како раѓале пред 100години), не може да е ок да ми речат оди вакцинирај бебе супер е, ама пошто тие го прегледале и велат е супер јас не можам да му земам брисеви ни крвна слика. Не може да е ок дете со 40 температура да ти го враќаат и да ти речат ок е не треба антибиотик, треба сам да се бори организмот. Молам?!? 40има температура колку да се бори повеќе од тоа?
    Ова за мене е страшно исто колку што е страшно со пијаните доктори, стаорците, итн.

Elena ena, Adeline and mariz like this.
  5. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Никаде не е сјајно, ама тука е врвот.
    Има многу жени пред пораѓај, а и ја сум, така да не сакам нити да мислам нити да кажувам што се знам од ГАК.
    Само ќе кажам нека чува Господ!

Ја еве сеа у небрано. Сите испитувања ми се супер.
    Цервикс за 31нед. 34мм.
    Од Систина ми даваат за зреење инекции, матичната не сака да стави зошто вика нема потреба, а и не се витамини инекциите да се боцкаме превентивно.
    Ни лево, ни десно сме.
    Свртев и кај друг гинеколог истото го мисли дека нема потреба од инекции сега за сега. (facepalm)
    Да полуди човек.

Last edited: Dec 12, 2018
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Не знам ова кој го раскажал дека крвна слика не може или брис оти е чиста измислица. Си имаш матичен и си закажуваш буквално кога сакаш за крвна слика и брис, ама буквално. Тоа можам да го демантирам.
    За породување природен процес имаш бабици и доктор само и само ако има потреба инаку не е должен да те гледа за природно. Бабиците се образовани и обучени за породување.
    На 40 температура дека не дале антибиотик или го вратиле некој спаѓа во рубриката верувале или не.

Тебе ти се случи ова во Германија или? Значи ќе те молам имам доктор дома кој работи овде со работно искуство години во Козле и Филип Втори и многу македонски лекари пријатели те уверувам дека има стандард на работа кој мора да се почитува најстрого. И можам да споредам два система на своја кожа.

Само проста паралела провери на 70 милиони колкава стапка на починати новороденчиња има таму и ваму. Ништо фазла затвори го муабетов.

Пс. Имаш три задолжителни скрининзи и два ултрашалта во бременоста платени од државата, заедно со сите испитивања кои ги имаш и во мкд преку крв и мокрача. Имаш и цтг од 30та недела редовно. А можеш секој ден да си плаќаш сама ултрашалт ако сакаш. По желба. Значи ако сакаш секој ден можеш ако си ги платиш сама.

јolene and ajaja95 like this.
  7. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Може ли од негативни статистики и коментари да се воздржиме?? Има жени буквално пред пороѓај кои не треба со такви мисли да се измачуваат во моментов. Знаеме сите,читаме,гледаме,слушаме,нема потреба од држење предавање. Незадоволни има и таму и ваму и истото може секаде да се случи.

Dina911, paleska3, Ygritte and 10 others like this.
  8. LoveHope

LoveHope Популарен член

Седев на столче на трепезариска маса пишував нешто.Наеднаш почувствував спуштање надоле,како вакум надоле да повлече,три пати почувствував. Наеднаш некоја болка,да не беше сфинктерот мислам дека ќе се помочав. Легнав на кревет ми потпомина. Пак седнав на столче истото ми се случи и почувствував како бебе ми се спушта надоле,и чувство кога имаме менструално крварење кога ни ,течи некое поголемо парче,. Се исплашив. Се мести бебе или да не е некое си предвремено? Не ми се смеете,прворотка сум,не паничам до сега ама ова ме подисплаши... 30+5недела.

9. danichap

danichap Moderator Staff Member

@FreeMind дај боже лесно да си поминеш, и ти и сите останати, но веруј Германија не е така сјајно како што мислиш.

Elena ena, monik55, eli25 and 3 others like this.
  10. an4ii

an4ii Популарен член

Девојки веќе некое време јазикот ми е бел и плускавци ми се јавуваат на него од страните и ме штипе. Се мислам од што може да е ? Прво мислев изгорен ми е од некое јадење ама не било зш веќе подолго време ми е така. Сега си мислам од киселини што имам да не е ? Имам киселини ама не се секокаш мн јаки само еднаш ми ср случи до сега да неможам да заспијам инаку прекј ден знаат да се јават па да ги снема. Ми дадд гастро гард за кеселини докторкава но ми речњ шо потреба само да ги зимам и уште немам земено ниедна.Незнам што да му направам што може да жабуркам во устава за да заздрави пто е дозволенк во бременост? Некој со вакво искуство да сподели хаха

11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Викам да те тагнувам или не, па те побарав на пребарувачот :D

^^уште малку и ќе се гушкаш со бебенце :l:

@monik55 договорен царски, 24ч бев само без Клексан :mm:

@simona_baby мајче (waiting) (fingers)

12. monik55

monik55 Форумски идол

Јас осеќам дека со Нина ќе си бидеме цимерки:inlove:

13. AnaDelRey

AnaDelRey Истакнат член

Сакам да ве прашам дали можи да се спија на грб?:wasntme: Инаку сум 36+3 недела... Овие 9 месеци спиев само на страна ама сега ми е убаво на грб и полесно ...

Ygritte likes this.
  14. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Спиј си како ти одговара. Јас сум на крај веќе и болките во грбот ми поминуваат само така кога ќе легнам. Не прашувај како станувам после:tmi:,ама верувај ако на бебе нешто не му одговара,ќе приметиш.:nod:

15. AnaDelRey

AnaDelRey Истакнат член

Фала Мини, jaс мислев дека не треба оти така кажуваа -.-

16. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

И јас читав дека не требало,ама јас само така можам да се одморам и да ми се намалат малку болките. И докторката ми рече,гледај како ти реагира телото,што ти одговара,нема правила. Читав на лева страна требало да се лежи,ама не можмам. На почеток можев,а сега изгледа бебето така лежи да ми е незгодно и нема шанси на лева страна да легнам.

17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Фала ти. Идеално не постои никаде. Али веројатно оддамна не сте ја почувствувале разликата. Не ви замерувам, ниту ви посакувам многу подобро да ја видите разликата.
    Жалам Мини за статистика, али со рекла казала муабети не се води никаква дискусија, мене ме учеа дека само со факти се разговара.
    Да ја завршиме темава.

јolene likes this.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Да се пријавам,во болница сум. Пуштајте среќа.

Dina911, S.J.Parker, Coco31 and 31 others like this.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Ја имаш целата среќа од трета смена :)
    Ајде храбро и се ќе биде во ред!

Martka, NNA and Nina 2014 like this.
  20. Elena ena

Elena ena Популарен член

И јас пуштам среќа :hug::l:

anita123 and Ѕвездички like this.