Ѕврека е, ама ако нека се подздебли оти ми е страв и паника имам ако биде малечко бебе макар што оди со 1 недела порано не верувам дека ќе е мало.... Јас ќе си се вратам во нормала среќа јас немам вага
Јас во тој период најмногу нагони за повраќање имав од вода, иако не повраќав, па пробував место вода сокови да пијам и подобро ми беше. Ама ајде уште малку, издржи, за недела-две ќе престане.
Хаха затоа ја немам вага дома хаха и само на преглед се мерам и понекогаш кај мајками и секој пат страв ме фаќа кога затанувам на вага хаха
Влегов во темава за да пишам: Уживајте дури можите после се вистинските болки и маки! Секогаш ко ќе ми речеше некој вака во 9 месец си велев, како не сега е мачното, но не, нема никаква споредба. Ви посакувам на сите лесна бременост до крај
Може да се десе предвремен пораѓај ако си поголеми недели или спонтан абортус ако си помали недели Ти имаш проблем?
Во 17та недела ми беше 28.7, во 21ва 26.7. Од тогаш не сум мерела, сега сум на контрола следната недела, а читав дека не треба да е под 25. Јас вака немам никакви проблеми барем не чувствувам.
Да, никој ништо не ми спомна. Сама си ги видов бројкиве во мајчина книшка. Утре влегувам во 31ва недела. Ништо такво не ми спомнаа.
Аа мислев дека си помалце бремена.Штом си 31ва недела мислам немаш потреба од загриженост сега докторите те следат и ќе ти кажат доколку има нешто.Само гледај повеќе да одмараш да не си на нозе долго време
Немајте гајле си знаат докторите, еве јас во понеделникот ЦТГто кога го виде докторот рече ова како од книга, во вторникот на ЦТГ бебе беше ептен вознемирено, а на ехо се виде дека само многу мрда и со раце и со нозе. Ете кај мене ЦТГто беше знак дека нешто не е во ред со папочна врвца, кога го извадија царски кажаа дека добро било замотано околу врат. Така да слушајте доктори и со господ напред се’ ке биде како што треба
Па нели во 9ти докторите велат да следиме движење, дека штом има движења бебе е ок. Не знам тој ден имав некако чувство како да сака преку папок да ми излезе, јас воопшто не осетив дека е вознемирено, додека не ме ставија на ЦТГ, а осекав дека мрда малку повеке од претходно, ама си мислев дека е нормално. Сега не знам дали има ризик да се случи нешто додека е внатре, ама постои некој ризик ако се оди на природен порагај во ваков случај. Не мислете на вакви работи, кај секој е индивидуално, докторите гледаат и ке проценат како е ситуација, со позитивна мисла ке биде се’ во ред
Девојки догуравме до второ тромесечие утре ја завршувам 13 недела маките поминаа ама дојдоја нови маки. Правев брисеви и на брисот од вагина ми пишува кандида и ешерихија коли. Матичната ми препиша 3 вагиналетки Mycoten во комбинација со Lactogyn за кандидата, а за ешерихија cefixime таблети од 400 милиграми. Некако многу апчиња ми дојдоја, ми е страв. Има ли некој искуство со таблетиве? Исто ме интересира, фемибион 2 почнувам од недела да ги пијам ама се и таблети и капсули. Е сега, знам дека се пијат по едно на ден ама ме интересира дали може двете од еднаш или како? И дали може одсабајле на гладно. Заборавив да прашам и сега во прашања сум. Инаку направив приска low risk сум, многу сум среќна.
Ако е завиткано со папочна ќе се покаже на притисокот твој прво. Висок притисок е прв знак. Не се плаши не оди тоа така без знаци. Денес нешто главата ме боли повеќе од вообичаено, можеби оти сум станата во 3. И да се пофалам почнаа киселините кои мислев ќе ме промашат. Значи ме гори цел ден, а почна од синоќа.
За кандидата ништо опасно земи си терапија која што ти ја препишале,секоја втора трудница ја имала А за фемибионот јас ги пијам двете заедно и витаминот и омегата од причина да не заборавам дали се напив. И да нагладно ги пијам