Мене цели раце ми трнат да ама не сум прашала ама ко што ве читам може и да е сериозно а @LoveHope 300 денари се е незнам дали со рецепта,јас имав ама таа нешто земаше ми враќаше кој ја знае што направи.Јас плус и алмацин пијам за ешерихија и стрептокока а овие за кандида ми ги даде и синоќа ги завршив.Веќе немам никаков исцедок. Инаку ако ви ги препише гинеколог и треба да ги ставате прво измијте убаво раце и навлажнете ја некако вагиналетата затоа што така сува верувајте несакате да ви се заглави доле на влез
Ова требаше пред една недела да го кажеш, сега знам какво е чувството кога ќе ти заглави вагиналета на влез, а треба да буташ Останатите внимавајте доста битен податок е ова.
Мене ќе ми треба податоков, за една недела завршувам со Кринон и ми препишаа Утрогестан вагиналети до 16та недела ,така да thanks a lot
Девојки бев на дежурен доктор ми рече мора брисеви да се направат за да се види дали е некоја инфекција ама дека мора матичен па затоа утре сабајле да одам кај матичниот и да ми земе брисеви. Ме гледаше не ехо докторот што беше дежурен за да види плодова вода да не е намалено ама рече дека е добро и бебе дека е добро и ми побара улошка да го видел исцедокот ама дека нова ми беше на неа имаше малце исцедок и жолт беше му кажав дека пред да дојдам таа улошка цела беше полна со исцедок за саат време целата се наполнила и дека беше жолто зелен и рече мора само брис и сеа ќе чекам до утре за брис па рез додека стасаат. Само нз како матичниов ќе ми зема брис усниве на вагинава ме болат од допир на тоалет а не па од тоа за брис нз како ќе ме биде се плашам многу
На темава за вагиналетиве,што убаво ми беше дабростонот додека го пиев замарање никакво како сега со утрогестанов,па истекло,па од тоа ли е,па раце чисти,па заглавила... Јас таман си помислис завршив со секаков прогестерон кога оно на 16 недела ми рече почуваме утрогестан. А не ми кажа колку изнесуваше цервиксот рече супер е и тоа вагинално ми го мереше,можеби и подобро што не ми кажа. Сега за две недели ќе одам па ќе си прашам колкав ли е мојот цервикс Иначе ми напомена здравје минимум до 34 утрогестанот. Ми знаат гаќите по 3 пати што ги менувам намерно не ставам секојдневна да не ја изиритирам госпожава
А за превенција од пукање при пораѓање или за полесно породување на еден час ни кажаа дека може да ставаме вагиналети од кантурија на природна база. Самата сестра од искуство ова го сподели со нас, а се почнува од 37 недела.
Ќе се измијам и кога се бришам знае и крв да се појави ако повеќе пати поминам со тоалет ме боли мн и исцедоков се потемен и потемен станува мн се плашам додела стасаат рез што ќе биде
ако си од СК можеш на приватно да испиташ мислам истиот ден би биле готови резултатите. Со цена незз како се ама мислам Биотек иАвицена имаат објавено ценовници, провери.
Не сум од ск а кај нас тука на државно одат за два до три ден рез мн е тоа а нз дали може да се пратат во ск и да добијам осто одма рез
Овој дежурниот вика дека е најверојатно инфекција дека не е од утрогестанот ама мора преку брис да се утврди
Па имав една неуспешна бременост,оваа започна со сукрвица пиев дабростон плус прогестерон инјекции до 12 недела па од 16 недела ми даде утрогестан и рече до крај а мин до 34г.н
Знае ли некој дали во Систина или Ремедика зимаат брисеви и дали одма стасуваат резултатите? Ако може одма па да одам таму утре за да не чекам со денови?