Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас сум правела во ремедика другиот ден даваат резултати.

На Miiaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    Колку пари се ?

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.823
    Допаѓања:
    122.763
    За брис од било што минимум чекање е 24 часа. Без разлика на која клиника. На твое место би одела државно. Со лесно :)

4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Сега ги барав брисевите ,кламидија сум испитувала во ремедика платив 900 денари и истиот ден имав резултати.А во авицена пакетот е 2300 денари и резултати за неполни два дена ми биле готови.Јави се во ремедика прашај

5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Вистина, за некои брисеви треба 24 саати да поминат за да покаже дали има нешто. Види утре со матичниот што ќе ти каже.

6. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Слободно намачкај со канестен маст надворешно ќе те смири одма, штета сигурно нема да има

7. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    И јас имав таков исцедок некогаш бел некогаш жолто зелен и кога ми земаше докторот брисеви ми вели изгледа имаш инфекција, и потоа немаше ништо ама тоа се дешава и од утрогестанот печење имав многу некогаш... гледај само со млака вода мијај се и одоколу со сапунче бебешко

8. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    Од кога се измив со камилица некако ми се смири и намали иседоков и чешањево ама ќе видам утре секако ќе одам кај матичниот за сиг да биде

На NNA, maja8 и Viki tonci им се допаѓа ова.
  9. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    @Happyinlove @Adeline тука сме негде со неделите. Дали ви се случува овој период движењата на бебуш да ги чувствувате многу ниско? Некако денес е доста активно и неколку пати прилично ниско ми мрда на само неколку см од срамната коска, па незз дали е нормално како за 18-19 недела :( Мада ме теши што не мава таму цело време ама ме интересира дали толку ниско мрдаат и кај вас?

И уште нешто. На колку време одите на контроли?

Последна измена: 16 декември 2018
  10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Незнам колку е од помош но памтам кога ги правев инсеминациите и требаше да ставам кринони ми беше смрт.У комбинација со секс се раздразнуваше слузницата и усните и комбинација со прогестерон беше ужас.Ми потекуваа и се вцрвенуваа,а за свраб да не правам муабет.

11. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    573
    Маjки, на ехо во Ремедика ми рече др дека имам една лакуна на постелката, онака кажа чиста е без калцификати, бебе нормално напредува, плодовата вода е нормална. Ме праша дали сум испитала д-димери. До сега тоа го немаше, сега се поjави. 36+4 сум. Го прашав има ли потреба, ми рече не. Ваше искуство?

Последна измена: 16 декември 2018
  12. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    Ја и мм немаме односи од кога дознав дека сум бремена. Сега немам чешање и исцедокот значително е намален само усните на вагината ме болат кога се бришам со тоалет и по малце крв ми се јавува кога усните ги допирам сега пак ќе ср миам и малце да се средам за утре ј пак со камилица ќе се одмиам. Се надевам ќе помине добро

13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Еве утре влегувам во 19 и можам да ти кажам дека два три дена чиствував два прсти под папок така нежно,овие два дена подоле дали е бебе или гасови појма неман,се мислам и јас каде е зошто не го чуствувам и благце ќе каснам... ама ќе ми текне дека за првородки ми рече док околу 20 недела се очекувај и олабавувам некако.
    А иначе на 4 недели правам контрола

На NNA и maja8 им се допаѓа ова.
  14. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Мене цела бременост ми е со лакуни ама имам високи димери, боцкам по два клексан. На последна контрола ми рече попара е постелката ама не е зрела си ја врши функцијата. Кај тебе веќе нема опасност на крај си, штом си е бебко супер не се плаши

На snegce и Ѕвездички им се допаѓа ова.
  15. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    573
    Ти благодарам! И уште нешто, на цтг покраj срцеви тонови се мерат и контракции така? Ми кажаа за една недела пак да одам.

16. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    @snegce Да, срцеви тонови и контракции. После 36 недела се прават почесто

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.808
    Допаѓања:
    5.120
    Јас сум 20та недела и еве веќе 2 недели најчесто ги сеќавам долу ниско кај јајници движењата.. Баш и јас прашував за ова и кај @Ringishpil_ исто е колку што знам.. Не е страшно така си е поставено сега за сега :)
    На прегледи одам јас на 1 месец.

На maja8 и NNA им се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.541
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.104
    Од 19та недела почнав така убаво да го осеќам и ударите беа претежно во насока на десниот јајник и на скринингот во 20та недела беше поставено баш со ножињата накај десниот јајник а главата лево странично и др рече дека е нормална положба, сега сум 23+и искрено ударите ги осеќам пониско некогаш кај срамната коска а рачињата му удираат баш на папок. .моја проценка ама и се врти насекаде сега има доволно простор ....туку еве овие денови осеќам притисок долу ниско и плус во вагината не е некоја болка туку повеќе како притисок нез некој дали имаше таков проблем барав ама не најдов,дали е до некаде нормално заради зголемен раст на плодот и самата тежина или пак е нешто друго.А инаку до сега ниту еднаш ми немаат измерено должина на цервиксот па се замислив баш :?:

На flower55555 и maja8 им се допаѓа ова.
  20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    573
    Нормално е, се вртат во тие недели многу. Истото се случува докај 28ма недела. Го прашав јас докторот, рече кога е завртено така надолу мрда и се чувствува ниско. После тоа ќе го чувствувате високо, дури во ребра, нема да можете да седите :D

На maja8, flower55555 и Happyinlove им се допаѓа ова.