Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. srekice

srekice Популарен член

Јас сум правела во ремедика другиот ден даваат резултати.

Miiaa likes this.
  2. Miiaa

Miiaa Активен член

Колку пари се ?

3. fana

fana Форумски идол

За брис од било што минимум чекање е 24 часа. Без разлика на која клиника. На твое место би одела државно. Со лесно :)

Miiaa likes this.
  4. srekice

srekice Популарен член

Сега ги барав брисевите ,кламидија сум испитувала во ремедика платив 900 денари и истиот ден имав резултати.А во авицена пакетот е 2300 денари и резултати за неполни два дена ми биле готови.Јави се во ремедика прашај

Miiaa likes this.
  5. maja8

maja8 Популарен член

Вистина, за некои брисеви треба 24 саати да поминат за да покаже дали има нешто. Види утре со матичниот што ќе ти каже.

Miiaa likes this.
  6. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Слободно намачкај со канестен маст надворешно ќе те смири одма, штета сигурно нема да има

Miiaa likes this.
  7. anita123

anita123 Истакнат член

И јас имав таков исцедок некогаш бел некогаш жолто зелен и кога ми земаше докторот брисеви ми вели изгледа имаш инфекција, и потоа немаше ништо ама тоа се дешава и од утрогестанот печење имав многу некогаш... гледај само со млака вода мијај се и одоколу со сапунче бебешко

Miiaa likes this.
  8. Miiaa

Miiaa Активен член

Од кога се измив со камилица некако ми се смири и намали иседоков и чешањево ама ќе видам утре секако ќе одам кај матичниот за сиг да биде

NNA, maja8 and Viki tonci like this.
  9. maja8

maja8 Популарен член

@Happyinlove @Adeline тука сме негде со неделите. Дали ви се случува овој период движењата на бебуш да ги чувствувате многу ниско? Некако денес е доста активно и неколку пати прилично ниско ми мрда на само неколку см од срамната коска, па незз дали е нормално како за 18-19 недела :( Мада ме теши што не мава таму цело време ама ме интересира дали толку ниско мрдаат и кај вас?

И уште нешто. На колку време одите на контроли?

Last edited: Dec 16, 2018
  10. srekice

srekice Популарен член

Незнам колку е од помош но памтам кога ги правев инсеминациите и требаше да ставам кринони ми беше смрт.У комбинација со секс се раздразнуваше слузницата и усните и комбинација со прогестерон беше ужас.Ми потекуваа и се вцрвенуваа,а за свраб да не правам муабет.

Miiaa likes this.
  11. snegce

snegce Истакнат член

Маjки, на ехо во Ремедика ми рече др дека имам една лакуна на постелката, онака кажа чиста е без калцификати, бебе нормално напредува, плодовата вода е нормална. Ме праша дали сум испитала д-димери. До сега тоа го немаше, сега се поjави. 36+4 сум. Го прашав има ли потреба, ми рече не. Ваше искуство?

Last edited: Dec 16, 2018
  12. Miiaa

Miiaa Активен член

Ја и мм немаме односи од кога дознав дека сум бремена. Сега немам чешање и исцедокот значително е намален само усните на вагината ме болат кога се бришам со тоалет и по малце крв ми се јавува кога усните ги допирам сега пак ќе ср миам и малце да се средам за утре ј пак со камилица ќе се одмиам. Се надевам ќе помине добро

13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Еве утре влегувам во 19 и можам да ти кажам дека два три дена чиствував два прсти под папок така нежно,овие два дена подоле дали е бебе или гасови појма неман,се мислам и јас каде е зошто не го чуствувам и благце ќе каснам... ама ќе ми текне дека за првородки ми рече док околу 20 недела се очекувај и олабавувам некако.
    А иначе на 4 недели правам контрола

NNA and maja8 like this.
  14. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Мене цела бременост ми е со лакуни ама имам високи димери, боцкам по два клексан. На последна контрола ми рече попара е постелката ама не е зрела си ја врши функцијата. Кај тебе веќе нема опасност на крај си, штом си е бебко супер не се плаши

snegce and Ѕвездички like this.
  15. snegce

snegce Истакнат член

Ти благодарам! И уште нешто, на цтг покраj срцеви тонови се мерат и контракции така? Ми кажаа за една недела пак да одам.

16. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

@snegce Да, срцеви тонови и контракции. После 36 недела се прават почесто

snegce likes this.
  17. flower55555

flower55555 Популарен член

Јас сум 20та недела и еве веќе 2 недели најчесто ги сеќавам долу ниско кај јајници движењата.. Баш и јас прашував за ова и кај @Ringishpil_ исто е колку што знам.. Не е страшно така си е поставено сега за сега :)
    На прегледи одам јас на 1 месец.

maja8 and NNA like this.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Meckicja likes this.
  19. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Од 19та недела почнав така убаво да го осеќам и ударите беа претежно во насока на десниот јајник и на скринингот во 20та недела беше поставено баш со ножињата накај десниот јајник а главата лево странично и др рече дека е нормална положба, сега сум 23+и искрено ударите ги осеќам пониско некогаш кај срамната коска а рачињата му удираат баш на папок. .моја проценка ама и се врти насекаде сега има доволно простор ....туку еве овие денови осеќам притисок долу ниско и плус во вагината не е некоја болка туку повеќе како притисок нез некој дали имаше таков проблем барав ама не најдов,дали е до некаде нормално заради зголемен раст на плодот и самата тежина или пак е нешто друго.А инаку до сега ниту еднаш ми немаат измерено должина на цервиксот па се замислив баш :?:

flower55555 and maja8 like this.
  20. snegce

snegce Истакнат член

Нормално е, се вртат во тие недели многу. Истото се случува докај 28ма недела. Го прашав јас докторот, рече кога е завртено така надолу мрда и се чувствува ниско. После тоа ќе го чувствувате високо, дури во ребра, нема да можете да седите :D

maja8, flower55555 and Happyinlove like this.