Добра вечер трета смено! Да се пофалам и јас добив преглед со рака Баш непријатно и болно. Отворена еден прст. Бев на цтг покажуваше контракции кои јас не ги чувствувам,а тие одеа и накај 80. Ова беше пред два дена 37+3 недела,од тогаш почна и по малку да паѓа чепот. Болки сеуште немам, онака по малку ме боли половината,ама не ме пресекува,а чувствувам само грчење на стомакот,стврднување. Докторката ми кажа дека е зрела постелката 3 степен,плодова вода си има доволно, бебчето е наместено за излегување и сега ми останува само да чекам. Според неа ќе се породам порано,нема да чека до термин,па ќе видиме. Она што ми е чудно е што петок и сабота многу ретко и по малку го чувствував бебчо,денеска ме клоцаше цел ден и тоа баш високо,дури под желудник ме удира. И тоа е од мене,се надевам дека се ќе биде добро и кај мене и кај сите вас. * Поздрав
Ме фати страв од од овој фамозен преглед со рака, а не од самото породување. Следен пат ако те боли само шутни го во глава докторот
Значи со овие стравови не знам што ке правам. Лежев на левата страна (можи со саати сум спиела така, не знам), се разбудив со болка на таа страна и уште малку ме наболува. Крстот не, стомакот не, ама jас се исплашив, се препотив жешко ми стана од страв мислам. Вака не изгледаат контракции нели?
Контракциите болат само 30сек, макс 1мин и пуштаат и не боли додека има простор меѓу контракциите. Доколку е константна болка и трае, или ти е од незгодно спиење или бебе се има извртено. Но се додека се трпи и е издржлива болка не се плаши. Пиј еден магнезиум и одмарај
Околу 200-300ден. Без рецепта одат. Док од Плодност ми ги препорача и баш си пиши во упатството за чешање и зголемен исцедок.
Se porodi liiiiiii??? Leleeeee ne znaev. Mor ke te utepam ne si mi pisala. Cestitkiii da e ziva i zdrava dusata mala
Јас денес станав и затната сум цела неможам да дишам освен чајче и капки за нос не знам друго што да користам, веќе тераме 26недела и навечер неможам да спијам ме стега под гради бебко почнува да тежи