Добра сум,драга. Раната заздравува,ми ги прекинаа конечно фраксипарините. Бебе расне,цица,спие,плаче. Мајка ненаспана. Ти до каде си?
Баш ми мило дека се е добро. Чим нема инфекција ќе заздрави скроз и ќе заборавиш на неа. Е сега додека се навикнеш на бебе и оно на тебе верувам дека е пак тешко, али и тоа ќе помине за секунда. Јас од утре 35та и се надевам ќе испадне најбрзо што може оти пукнав начисто. Мислам дека сум бремена 4 години, толку долго ми се гледа
Devojkii so lesno neka nie na site ❤️ Koga vi go kazaja polot na bebeto jas sum 12+4 narednata nedela sum na kontrola pa me interesirat bidejki mnogu sakam devojce ❤️ Pozich i ubav den
мене во прватс бременост ептен ми сметаше цигара од тоа и од мирисот на пивото цревата ги празнев ама па во последниот месец ми се присака цигара да запалам. А никогаш не сум пушела. мене па докторот ми рече не е нормално да се има болк во долниот дел, при најмала болка требало веднаш на лекар.
На прв скрининг можеш да до дознаеш полот. Мене тогаш ми кажаа иако недела дена претхдно дознав и преку крв испитувања.
Кај мене па на скринингот не можеше да се види од што мрдаше само газето го вртеше,е после на следната контрола ми кажа дека е машко во 16 недела.
Зависи каде сакаш да ги правиш. Јас на приватно ги правев, незнам дали на државно прават. Со нив се испитуваат хромозомски нарушувања и плус ти го кажуваат и полот, и тоа веќе од 10+ недела... Јас платив 650 евра, најважно ми беше хромозомското испитување затоа и ги правев, откривањето на полот ми беше бонус
Да, мила и јас сум уште таква растопена Само да ми се живи и здрави!!! Да си доживеете сите што ви лежи на душа!
Мене во 12та недела матичниот ми кажа машко е и така остана еве го 1 недела има нека ми е здрав и жив
И тоа како.. и по неколку пати во ден.. @Adeline и јас дознав преку крв во 10гн. Преку пренатален тест. Битно ми беше хромозонско испутување а полот брше бонус, околу 650/700 евра..мислам дека само преку ваков тест можеш да откриеш пол преку крв вака не испитуваат..
Како преку ноќ некој да ми стави нешто тешко на стомакот откако почнав 8ми месец. Кичма боли леле мори мајко. Се прашувам како спијам на грб и покрај тежината??? Не знам дали на сите им е вака или мене дека со две... Се прашувам и кој ден ќе ми остане рачката од кола во рака (таа горе што е над совозачко) оти ако не се фатам за неа шипки што ќе излезам од кола. Која жена шоферира во 8ми и 9ти симињам капа.
Bremena sum 6 nedela,samo sto prokrvarev.Kaj da baram sega ginekolog i dali da cekam do utre? Mojot ovaa nedela ne e tuka. Ve molam za sovet Mnogu sum isplasena