Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

30+5 сум, немам некои поголеми тешкотии освен болки во грбот од тежината нели и болки кај срамната коска (венеричен брег) се шири карлица. Така што да се рече нормално е се за овој период :D Е сега димерите ми беа 1900 примав 10 клексани правев контрола и сега ми се 2300 па дупла доза ми препишаа ;( Кажете некое чаре, и ваше искуство за нивно намалување.

ПС за бoлките во грбот почнав да се мачкам со грчката маст conterpain, упатството сум го фрлила, ваљда не смета а? :)

2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Ова е дел од вежбите кои се применуваат за лесен пород.
    Убаво е да си ги вежбаш до крај за олабавување на мускулатура и карлица.

Коњската не смее што е исто за олабавување на мускули. Грчката е веројатно слична, пребарај упатство на нет дали може.
    Доста интересен податок дека повеќето креми во бременост не се дозволени.

Last edited by a moderator: Dec 19, 2018
    ***Bony*** likes this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Јас оваа ја правев кога ми беше карлично завртено, плус со перница под грб легнував, убаво кренат задникот, за две недели си се намести со главчето доле. Дава можност за да си се наместат убаво :)

***Bony*** likes this.
  4. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Женски утре имам закажано скен,наредна недела т.е Вторник си одам за Мкд за празниците :clap::hai:(едвај чекам) па сакам и таму Среда да си направам кај мојата матична,дали е во ред на толку блиску растојание??

5. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Девојки, ве молам за искуства. Бебе уште е карлично наместено. Јас сум 37+1. Панчевски вика има време, да и дадеме шанса до 39та да се сврти. Има ли некој искуство бебе толку касно да се намести или џабе се надевам? Сите ми викаат има време, ама некако тек почнува паника да ме фаќа..

6. NNA

NNA Популарен член

Девојки јас вчера направив втор скренимг кај Либорова, ми даде само 1 фото, ама све со ред провери бебето е добро рече све што кажам стојам на тоа кога и да ме прашате, бебето е нормално со све што треба, добро ама јас се секирам затоа што секогаш беше 3 дена понапред ама сега е еден ден поназад имаше 370гр сум 21+1 недела. Дали е добро ова грамажа и кога се испитат Д димрри?и дали има индикации кога треба да се испитат димдри или јас сама да побарам такво нешто? И го потврди дека е машко исто кака кажа матичната. Поздрав

Martka likes this.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Јас сум утре се надевам ќе се каже полот, мора да се каже, сакам да знам што е и тоа многууу:):inlove:

Happyinlove, Ladyyyy567* and NNA like this.
  8. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Јас чекав до втор скрининг да дознаам, некако успеваше на сите претходни прегледи да се скрие и да не може да се види што е. Така да биди спремна и на таков момент :D

9. Adeline

Adeline Популарен член

Валда не сака да ме мачи толку :lol::lol:

10. Emma2

Emma2 Популарен член

Каква е таа мешавина за стрии ако не е тајна да споделиш? Би ти била благодарна :hug:

Ygritte likes this.
  11. danichap

danichap Moderator Staff Member

Сите три беа карлично кај мене, но првото и второто некаде до 36 мислам се наместија.
    Третото беше сеуште карлично, но ми рекоа дека може и карлично да ме пораѓаат или да пробаат мануелно да го наместат.
    Поради слични зафати при првиот пораѓај одбив, па рекоа важно е како е наместено.
    До 37 недела беше со газето доле. Рекоа дека тоа е поволна карлична позиција за природен, но да одам во државна, во приватната каде ми беа првите два пораѓаи дека нема да се обидат со природен и директно на царски ќе ме однесат.
    Така и бидна. После два природни пораѓаи не сакав царски, па послушав докторот.

Полна 37 пукња водењак, правец државна болница, спремна карлично бебе природно да ме пораѓаат, но се изместило. На жалост не доле со главчето туку ножето доле.
    Рекоа дека коленото е пред испаѓање и е неповолна карлична позиција па пак завршив царски.
    Но ете, мрдаат, наредниот ден можеби и убаво ќе се наместеше да не пукнеше водењак и да не почнеше процесот.

Ygritte, Martka and SaNJaAaaAaa like this.
  12. Septemvri

Septemvri Популарен член

Сигурно дека има шанси, дури Др.така рекол. Кај мене во 36 беше трансверзус ( хоризонтално поставено ) и сите беа скептици дека ке се заврти но на крај и тоа се случи па се породив природно. Нема правила, природа е во прашање. Со лесно и релаксирано до крај :hug::hug::hug::hug:

SaNJaAaaAaa likes this.
  13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Прв пат да изразам желба едвај да чекам на преглед да одам да си го видам бебушко:inlove:можно е дека ми закажаа скрининг после нова година па затоа,па неколку дена пред тоа,трт Милојко ќе сум,си се знам во што миле паника се претварам.
    Сега за сега се чуствувам нормално,си пешачам полека но сигурно и едвај чекам да ми се интензивираат ударите од малиов,па и за тоа после да си се жалам:D

Раат бев во 18 нед од ноќно станување за мокрење,од 19та повторно ми се врати,дури и бешика ме боли од што сум стискала малце:)

:hug:

paleska3 likes this.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Моето цело време на сите прегледи беше со главчето надолу, но ете не слезе долу во родилен канал 40+1 недела, бев и отворена и се отворив до 7 прсти па пак завршив царски.

15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

среќа што си пошла на второ мислиње. Да прокрвариш значи е можност за спонтан а тоа мало прокрварување е далеку од спонтан.

Martka and Мариаа. like this.
  16. Miiaa

Miiaa Активен член

Ги земав рез од брисевите и нема никаква инфекција за чудо на толку многу зелен исцедок и мирис и чешање и пецкање ништо не покажало. Ми направи промивки со една виолетова течност и сега и некна па ако не се подсмири чешањето ќе треба уште еднаш за промивка да одам. Ама рече дека уште имам зелем исцедок ама намален е ама уште има и пецкање. Утрогестанот ми рече да го зимам само преку уста ндкое време бидејќи да не го надразнувам дополнително сеа.

***Bony*** likes this.
  17. maja8

maja8 Популарен член

Хмм, чудно... Па од што беше тогаш толку чешање и крвав исцедок ако не се лажам. Докторот што ти кажа, од што би можело да биде?

Miiaa likes this.
  18. Miiaa

Miiaa Активен член

И јас се зачудев и докторот исто рече освен промивки др не останува зш уше има исцедок иако е намален

Last edited: Dec 19, 2018
  19. maja8

maja8 Популарен член

@Miiaa мојов има спомнато дека некогаш брисевите може да се неточни. Се надевам ќе се среди се. Битно бебуш и ти да сте добро.

Miiaa likes this.
  20. Miiaa

Miiaa Активен член

И мојот докторот спомна нешо такво за брисевите. Бебо некна го гледаше супер напредува. А исцедоков и чешањево полека со промивкиве шо докторот ми ги прави почна да се смирува па да се надевам дека ќе се смири

Last edited: Dec 19, 2018
    maja8 likes this.