Веќе подолго време под левата града еден делм од време на време, ми се стврдунува т.е не знам како да го опишам како да ми трне тој дел. Делот е голем колку тупаница да речеме. Дали и на некој друг му се случува? Или дали можеби знаете зошто е тоа така?
Да не ви ги расипувам предвидувањава ама нас на последен преглед (24гн) ни беа 145 отчукувањата - потврдено машко 3 пати
Ех, ме терате и мене да проверам баш со тоа откуцувањата, ама малце покасно, сликичката ми е дома...Ајде па ќе кажам!
Незнам од која недела од прилика 10та плус минус , кога е на почеток според големина на плод..по ова кај мене е точно па што знам
Незнам шо да правам едвај се вртам во кревет.. Сега сум 20та нед како ке изгурам до крај на работа незнам
Еве ме и мене да се пријавам тука, уф не ми се верува дека во друга тема пишувам. Денес беше ден за паметење Денот Бета Се јавувам со мали симптоми, болки во долниот дел како пулсеви, малку ми е чудно, ама апетитот ми се отвори, изгледа што се опуштив после бета, не сум толку во мисла.
Кај најде у 9ти месец да ме фати грло ццццц.....Ме гребе, осеќам кај грлото стегање, ме тера на кашлање, се воздржувам некако...Јадев сега супа 2 чинии со бибер и лимон, пиев топло какао, така се подобрува моментално. Некој лек за да не се прошири повеќе? А ова мислам сама си го сторив...2 дена по ред се туширам и излегувам надвор (2 дена до гинекологот) и еве сега настинав...Се плашам да не му наштети оваа состојба на бебето
@mamaJana беше настината во 40та недела, буквално пред породување. Ништо нема да му е на плодот, само гледај да се средиш, ти треба сила за породување.
Женски има некоја будна?35 недела сум,ама втора вечер исто ремено имам како менстуални грчеви,вчера ми поминаа побрзо,ама денес не,шо би можело да биде?
Се спрема матката за породување. Земи магнезиум. И оди на цтг денес да те видат да не ти е мисла. За породување треба да се посилни и на време. Сега овие недели ќе ни се појавуваат лажни контракции личат вака како што ги опишуваш, менструални болки кои поминуваат. Вистинските не поминуваат туку зачестуваат со појава и време.
Пробај со чај од липа и во него повеќе мед и лимон исцеди мене мн ми помогна кога бев настинатата за грло и кашлица