Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

Мислам дека не е возможно...тоа е премало за да биде видливо..тоа е мое мислење ..да видиме и другите што мислат?

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.057

Не е возможно, бебето е многу многу мало за да се осети така во таа недела

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    http://www.youtube.com/watch?v=qK8rWHH0SeY

го постирав видеово со пораѓај бидејки кога се роди малечкото плачев заедно со мајката, а и таа воопшто не врескаше :) позитивно, и едвај чекам и јас да го родам моето малечко. :inlove:

На gelkaa, zalosna, ddevojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Добро утро, или веќе добар ден и од мене драги феминки! Како се чувствувате денеска? Надвор прекрасно времето, мислиш пролет. Одамна не сум пишала во темава, обелувавме дома, се спремаме на големо за новиот член :P Имам едно прашање, денес влегов во 33-та недела, а имам болки во кичмата и долниот дел на стомакот, слично како менструални, ме стега кај јајниците. Имам многу вртоглавици, на два пати се онесвестив. Инаку витално се чувствувам. Ве молам за одговор, ако знае некоја од вас нека пише. Дали па ќе не изненади малечково порано од предвиденото? Ве гушкаме со синчето :* :)

5. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Nema sansi.prvo ke pocnes da go osekas minimalno (i toa ke pocne kaj 16nedeli ako ne i pokasno)pa kako raste se poveke i poveke ke go cuvstvuvas kako mrda a za gledanje duri tamu kaj 7mi mesec
    Izvinete za latinicata ne znam zosto ne mozam da uklucam kirilica

6. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Не знам дали бебушко ти е свртен,ама мене така ми беше кога се сврте надолу со главчето.Јас болки во јајниците и кичмата сега имам најмногу насабајле,додека не одам во веце,а баш прееска читав за вртоглавиците пишува дека тоа се случува бидејќи најголемиод дел од крвта ти циркулира во стомакот.

Јас сум 34 недела, и не знам зашто ама мислам дека по влегување во 36 -37 некаде малиов ке сака надвор.

На Whitecloud95 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден мамички си се изнапрошетав денеска по убавото сонце другарката ми купи боди за бебушката.. колку е само слатко.. инаку вчера киселини ме утепаа денеска немам ама затоа пак прееска имав мала кратка вртоглавица додека бев излезена низ градот... и да се пофалам мојата золва е бремена 4 недели :D и сакам да прашам и дале да пие добрестан зошто се пие тој ( таа ми рече за зачувување на плодот... ако е се во ред треба ли да се пие ?? )
    butterfly.mk и јас го гледав пред некој ден исто и јас се расплакав....

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    ^Да Дабρостонот се за зацувување на плодот и се даваат доκолκу има неκκва пρетходна индиκација κаκо пρетходен спонтан или пρоблеми во бρеменоста. Неκа не се плаши и јас ги пиев сκоρо до 7 месец и до сега. се е во ρед.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Добор утро мешковци. Како сте ми денес? Растат ли мешињата?
    Јас жива ненаспана. Цела ноќ не сум спиена.
    5мин на лева страна, 3 мин на десна и 1 мин на грб и пак од почеток истата песна. :(
    Кај јас ненаспана па и мм? Нема зошто да му го скратувам сонот и него.На крај станав и во дневна спиев.

Whitecloud95 , butterfly.mk како се справувате со втроглавиците? Јас понекогаш легната мислам ќе се онесвестам.
    Иначе butterfly.mk и јас мислам дека малава нема да дочека 40 недела :inlove: Се надевам дека ќе стигнеме барем до 37-38недела

10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.910
    Допаѓања:
    40.913
    мајки ви се брза на вас :tmi: немојте пред време да зборите иста бев и јас .. за на крај да ја дочекам 42недела :lol:

Кога е спремно бебето ке си дојде :!:

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добро утро и од нас мешковци ние сме наспани одморени.. денеска малку акција по дома чистење... времето е пријатно можеби попладне ќе излеземе на воздух.. ви посакувам пријатен ден :D

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Јас да ве поздравам! :hai:
    Како сте? Растат ли мешињата?
    Моево расте машала, смешно ми е колку ми излегол папокот надвор. :rofl:
    На 6 ноември ќе ви пишам што носам, се надевам дека тогаш бебушка убаво ќе биде свртена и нема да се зафркава со докторот и докторката како минатиот пат. :wasntme:
    Ние се спремаме сега да прошетаме на Водно малку, да не фати воздух, да излеземе од дома.
    Ви посакувам убав сончев ден мешлаци! ;)

13. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Вистина :lol: :lol: Јас сум нестрплива, па мислам дека и она е :$
    Само се надевам нема да чека до 42 недела да излезе. Имам трпение ама не до толку :)

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    имам слушнато демек ако ти бил подизлезел папукот дека машко дете носиш..

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

Никако не се справувам,ке подзастанам малку и ке помине,за спиењето и јас не сум подобра ,уште недела и пол влегувам во 9-ти и мислам дека до тогаш ке заборавам што е тоа спиење.
    Мене 37-38 недела ми е целта :D ,само промеќам некогаш имам како чудни контракции и кратки болки во долниот дел на стомакот и кичмата, болката сигурно не е колку вистинските ама тоа е причината зашто мислам дека нема уште многу да чека :inlove:

И мм вика ај уште малку сине , уште 3-4 недели издржи :D

и страв ми снема и се, ама премногу сакам да го држам во раце :wasntme:

п.с. тоа за стравот не го сваќајте озбилно :D

16. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Здраво и од нас. Ние еве сонливи, се галиме и се прпеламе низ кревет, се слушнавме со тато го чекаме да си дојде па да се спремаме за кај докторката да се видиме до кај сме :D Can't wait.

17. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Овие денови не можам да се пожалам, се појавуваат одвреме навреме и се краткотрајни. Малечково многу немирно. Овие два дена ич не сум салам наспана. Ќе легнам кај 22, 23, кај 7 ќе ме разбуди. :D
    Топли поздрави феминки, ве гушкаме со синчето :* :*

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    женскии како сте ми денеска.. јас сум посебно расположена се вратив од контрола си ја видов ќеркичката ( од шо бев возбудена заборавив сликичка да си побарам :fubar: ) срце на мама колку е порасната околу 720 грама е и сум две недели во шести месец... :inlove:
    сеа да ве прашам со е тоа CRL - 60 i femur - 42 тие две кратенки не ми се јасни ако знаете да ми објасните... поздравчеее

19. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Мешиња како сте?
    Јас сум одлично денеска :) Вчера бев на контрола и бебушот е супер , си напредува :inlove: крв, мокрача,шеќер, притисок се во ред и мајка е само 3кг поправена од почеток на бременоста :inlove:
    сега сум 5ти месец, точно на средина на бременоста :inlove:

Инаку за 4недели ми закажаа за 4д и кај матичната ми рекоа цена 500денари... :?:

поздрав мајчички ..имајте убав ден!

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    здраво и од нас мешиња..ние се расонивме па планираме да шетниме низ град и да се фрлиме во акција..да позачистиме низ дома.. :)