Прашуваат дата на последна менструација бидејќи не можат да знаат кога точно се случила овулација и кога е оплодена јајце клетката иако се смета дека ако имаш редовна менструација е оплодена некаде од 13 до 16 ден од последна менструација (најчесто го рачунаат 14тиот ден по менструација). Ама затоа се рачунаат гестациски недели и се 40, првите две недели уште нема оплодена јајце клетка, ако не се оплоди добиваш циклус за уште две недели, а ако се оплоди добиваш бебе за уште 38 недели. Кај тебе би бил ден на овулација 1ви април.
Денес правев крвна слика добри се резултатите само седиментација на ЕР ми е 40 што значи тоа ? А дозволено е до 20 ? Инаку сум и многу настината можи и тоа има врска
И јас Бела како тебе си сакав дати одредени ама на крај бебе си посака своја дата. Јас еден прст бев исто како тебе отворена и немав никакви реакции после тој прв преглед. Кога стигнав до 3 прста потпомогна др со прегледот повеќе да се отворам и тој преглед за разлика од првиот кој дури и нежен ми беше, повеќе ме болеше. Тука и прокрварив. Младен те викна утре на преглед? Ќе те следи, мене ми остави убав впечаток ми остави тој др. Ги посетуваше своите пациенти постојано!
@Bella* утре ќе те брцне подобро, шансите за сабота да се роди се сеуште големи. Прави чучњеви денес или по скали горе доле може стварно ќе ја убрзаш
Јас сум полна 36та, веќе влегувам во 37 ма, сеуште ништо не чувствувам, а и на цтг ништо не покажува. Изгледа различно е кај секој организам.
Кај мене на цтг покажа контракции за отварање пред две недели. Сега сум 35та. Али ми уклучија лекарства да ги смират да не излезе порано. Сеуште пијам за смирување на матката еден прашок плус чист магнезиум во гранули. На следното цтг немаше никакви контракции. Следен преглед 37ма. Секој различно. По учебник од 36та почнуваат припремните контракции на матката, бебето се мести во мала карлица и чека до крај. Чај, бања акунпуктура помага на телото полесно да го помине процесот.
Ти викам јас исто како тебе ќе бидам Кај младен 3 пати бев да утре 4пат он ме води ама незнам дали ќе се падне на пораѓај ако е на смена,вака фин е сварно па ќе видиме Ти После колку време беше 3прста? Докторот вчера кога да си одиме ни вика (Дека мм сегде со мене доаѓа и влегува мерак му е се да знае и да види) Ни вика демек за денес вечер да сме си отвореле црвено вино и вечера па утре сабајле да дојдеме кај него да видиме до кај сум (сакаше да каже да ме опушти мм во меѓуредови ) ама па ич не ми се сака бе ич како ќе се вадам вечер незнам хаххаа Дада 1ви април ми беше најплоден ден убаво се сеќавам според една апликација дека си водев,зошто секој месец си добивав точно на 29 дена точно според апликацијата
Мешиња 30+1 сум ама денеска нешто ме боли во вагината дури кога ќе се накашлам ме наболува и чуствувам некоја тежина внатре и така мали болки. Дури и кога седнувам и станувам чуствувам ме наболува. А и бебе денес мн активно ми е и тоа кога ќе мрдне и удри ме наболува исто така во вагината.Нормално ли е ова или не е ? Искуство некое?
@Yowannty безбедно е и кола и авион доколку бременоста е нормална. Ако немаш никаков проблем и е уредна бременоста слободно избери како ти одговара.
https://www.google.de/search?q=Himb...hVkqYsKHSLlBJwQ_AUoAnoECA4QAg&biw=375&bih=553 Овој е од 36та недела препорачан да се пие. Пребарај на темава и совети имаше од патронажна како да се пие мислам минни објаснуваше. Исто дамм масажа од 36та е пожелно да се прави. https://www.google.de/search?q=damm...hVNqIsKHayiC20Q_AUoAXoECBEQAQ&biw=375&bih=553 Има и акунпуктура за бремени големо влијание. И вежби за карлица можеш на нет да најдеш. И нормално останува да виси во воздух дека ништо од ова нема да ти помогне, али нема штета да се проба Не пуштаме никој преку ред, сите да си го пазат редот! И јас би
Стисни заби И мене ич не ми се сакаше ама јас бев иницијаторот, сакав побрзо да се породам. Маж ми се жалеше сум го искористувала
Јас сум 27ма и некако од лево долу кај вагината и јас осеќам болка не знам што ми е 3 - 4 дена веќе еве од време навреме ми се прави така и најмногу кај ципата баш како да ме стега
Јас сум 30гн и имам болка во вагина само кога ке ме удира надоле (болка како во секс ) не е болно туку повеќе непријатно и ненадејно и кратко трае 2 3 удари..