Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. BellaBel

BellaBel Активен член

Добри женички, добар ден! Ве читам со несонициве по поодмината бременост, а дали некоја имала несоници на почеток? Јас сум 12+4 и оваа недела спијам само од 6 до 8 сабајле... некој ден надокнадувам по некој саат плус но сепак ми фали сончето... и што правите? како си помагате?

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Здраво :hai:
    Јас сум 6+4 и имам проблем со несоница. Не можам да најдам комфорна позиција и само се вртам и нон стоп сум будна. Немам сврзано 3 часа преку ноќ, заспивам само рано на утро од 5-6 до 8 како тебе. :| Маж ми нарача денеска некаква платформа за креветот, демек да ми било покомфорно.. па ќе видиме..
    Ако најдеш лек пред мене, сподели :)

BellaBel likes this.
  3. paleska3

paleska3 Популарен член

Најпрво честитки, имај си лесна бременост.
    Јас отидов кога бев 5+5 затоа што имав мала сукрвица и тогаш немаше срцева реакција, следно отидов кога бев 6+3 и тогаш се појави :inlove:. А многу се плашев исто како тебе. Не се секирај се ќе биде во ред:hug:

Baby^ and NNA like this.
  4. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Здрава и жива да е девојка!

NNA likes this.
  5. snegce

snegce Истакнат член

Majki, ovie 3-4 dena sum nastinata so kaslica koja fala Bogu se smiri, no me zagrizi nesto drugo. Dali moze kako rrzultat na nastinkata da se potam navecer? Ne e nesto ekstremno, onaka okolu vratot i vecerva megu gradite...Citam simptomi, samo strasni raboti mi izleguvaat. Nekoj so slicno iskustvo?

6. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

А за депилација на интима во салон што мислите? До сега се плашев ама веќе во 9 месец мислам да правам една саглам

Charlotte* likes this.
  7. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Нема подобро,ќе стиснеш заби две секунди е болката а сега со хормонскиве промени и ништо можеби не ќе полуствуваш а 3 до 4 недели раат ќе си си.
    Само козметичсрката да те депилира со нов топол восок за една употреба или со ладен ради инфекции.
    Јас кој паничар сум па од сам старт само се депилирам со ладен восок. Подобро него ли тамо да те бричат.
    Јас за секоја контрола сум маст без влакно покрај абдоменално ехо и вагинално ме гледа,непријатно ми е да сум со влакна.

NNA, srekice and Viki tonci like this.
  8. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Јас сама се тоа обавувам со восок, ептен ми е шубе од салоните.
    Ама веќе од 7ми не можев, бик не доаѓа во предвид,среќа најдов жена па ми доаѓа, ептен за атер дека ме познава она ме средува.
    Ако можеш да најдеш некоја така од доверба, супер. :)
    Ама ако се немаш никогаш депилирано со восок, не ти препорачувам баш сега прв пат.

NNA, srekice and Viki tonci like this.
  9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

и јас кај ниска па уште со стомак до рамена..не можев да се избришам а камоли да се бричам или депилирам. Знам еднаш така наќоро ставив крема weet што падна падна вечерта ко ме примија ме средија,им се извинив но ме сватија дека не бев навистина во можност.

мене полесно ми беше бебе родено а јас ненаспана одколку бебе во мене а јас тесно во своја кожа да се осеќам.

Last edited by a moderator: Dec 23, 2018
    FreeMind and ajaja95 like this.
  10. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Супер друштво за поддршка ;)

hello-kitty.90 likes this.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

остај ти симптоми на гугл. Ако јас им верував сега според нив ќе бев умрена. Прашај си на лекар најдобро но јас мислам дека е од спиење во затоплена просторија или многу се покриваш. И јас од жештина на истите места се потам. Од настинка ќе бидеш испотена на чело и на вратот од задна страна. Превентивно земај вит ц или најдобро лимонада пиј почесто.

12. AnaDelRey

AnaDelRey Истакнат член

Готово се средив после 1 сат одвај ☺️ Фала фала

Еве сме во 38 сега ќе си чекаме секој момент ама некако болкиве се зголемуваа од време на време

Готовоо завршив, малце се помачив ама ај да неодам така небаре во камено време сме

FreeMind likes this.
  13. Elena ena

Elena ena Популарен член

Сум заборавила како изгледа да си скоро пред крај на бременоста :D абе секое кошче ме боли еве веќе 2,3 дена. Ниту сум наспиена ниту одморена , згора на тоа се некако ми е тешко , се си мислам на тоа како ке се разделам од синчето на некој ден , знам дека ке му фалам и ке тагува по мене а јас плачка и ке плачам :( две ипол години од сат/ два повеќе се немаме разделено . 34+6 сум денес . Деновиве планирам да почнам да се спремам полека , да исперам и испеглам алиштенца за бебко , да докупам уште некои работи :inlove: и после раат да сум . И така :hai: ве гушкам сите:hug:

Јас со првото кога се средував огледалото ми беше најмногу од помош. И сега исто планирам

14. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Јас само малку во кичма осеќав болки сабајлево, сега цел ден нормално функционирав, пешачев и сл. Ти во кој дел чувствуваш болки?

15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Јас не можам на раце депилација да поднесам, а не пак на интима :) Цел живот брич систем на интима, нозе машинка и раце мижам и чекам некој да ја повлече лентата па пискам 15 мин па друга. Како ќе раѓам природно сега замислете ме :D

И јас исто мислам. Сто пати полесно ќе ми биде ако бебево не ме остава да спијам од надворешна страна. Вака ем сум неспособна за сама нешто да направам, ем мене ми е физички неподносливо веќе, ем не спијам од 8ми месец до денес.

Nina 2014 and marchi-cool like this.
  16. AnaDelRey

AnaDelRey Истакнат член

Јас во долниот дел во стомаков.. Наеднаш ме засекува и ме држи 2 мин и поминува по 1-2 сати пак.. Обично ме фаќаа на вечер пред спиење а денски и кога спијам мака немам Кога имаш термин за пораѓај?

17. Adeline

Adeline Популарен член

@Ygritte мислам ти беше од Охрид. Ме интересира каде правеше приска? Љушев ми рече во Дарон да одам ама некако ми е мн скапо. Дали може на државна или на др место?

Ygritte likes this.
  18. Emma2

Emma2 Популарен член

Ете сеа ме напрпа,јас со топол восок за една употреба се депилирам, таа ми рече многу трудници така си депилира... праев брисеви пред некој ден, баш ќе видам шо ќе покаже, белким ќе е во ред! 8-|

Happyinlove likes this.
  19. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Ма ако со топол си се депилирала мене навика ми е со ладен да се депилирам иначе исто е. Доколку салонот и е чист а и не и си прва трудница ич да не се секираш.

Emma2 likes this.
  20. Ive13

Ive13 Популарен член

@Adeline извини што се мешам и јас сум од Охрид мене матичен ми е Алексиески и тој исто ми спомна за приска само за дарон ама таму мислам дека е околу 4000 денари а за на друго место не знам

Adeline likes this.