Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Како сакаш јас мислам да почекаш до прегледот па ќе му кажеш на гинекологот дека имаш гадење.мене ми препиша само фолна киселина и витамин б6.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Од денес сум во 7 недела,од минатата недела дури и е пораснато,ама кога ќе видам крв ,ми се умира. Пак на ехо се како што треба,ми ставија прогестерон и дабростонот ми зголемија 3х1. Само се да биде како што треба.Пробувам да не паничам ,ама тешко ми иде.

3. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Те молам не паничи, јас така иста бев пред 2 недели, ми се случи точно на 12та полна недела+0 , се спремав дента имав закажано прв скрининг. Можеш да замислиш каква бев, нозе ми се пресекоа, срцево неможев да го смирам. Директно за Ремедика, ги видоа на ехо, најнормални си беа ама мене срцево ќе ми летнеше, па и солза си пуштив. Истиот ден, пак се вратив во закажаниот термин за на скрининг, и се си беше во ред со бебињата, здрави и нормални фала му на Бога. Па и дека подолго траеше скринингот,што убаво си ги изнагледавме :inlove::inlove:
    Само смирено, чим не е обилно и немаш болки, без грижи!!! (fingers):hug:

На YoursTruly, Martka, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Слободно земи имам медицинско лице во фамилија така да не сум земала од брз памет. И докторите знаат дека сум земала и ми немаат кажано дека штети, ги пиев на почеток сега избегавам секакви лекови

На NNA и Ive13 им се допаѓа ова.
  5. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Во 3ти месец сум, како да се справам со тврда столица..ж 3 дена немам отидено мислам од тоа ме боли стомакот

6. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Ти што направи со повраќањата? подобра ли си???

7. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Срце си. :hug: Ајде да се надеваме само на добро.

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Јас сум веќе 14 недела се надевам ќе се намали или ќе прекине веќе ова повраќање одвај издржав до сега

9. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    И мене ми излезе според податоци ептен мал ризик, и затоа не го направив, искрено мојте стравови беа разрешени 90% во првиот скрининг, а сега истото се потврди фала му на господ. Буквално ренген му направи на цело тело, јасно како ден.

На Ygritte и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Да.

11. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Trust me, relax! Чим си покриена со терапија, не бери гајле. Грижи секогаш си постојат, јас сум истата. Ама мораме и малку позитивно. За нивно добро. Не смееме да се стресуваме, се одразува на нив. Затоа полека, колку што можеш порелакс... Ќе си одиме на контроли и се ќе си е во ред.. Со Господ напред! :l::l::l:

На NNA, srekice, Мариаа. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Внесувај повеќе течна и мрсна храна како супа и сл. Мене тоа ми помогна многу.

@Ygritte
    значи иста крвна група сме и јас ги следам на два месеци тироидните хормони, досега терапијата ми остана иста кај тебе како е?

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Malku da pijam apcinja Zitron,primam infuzii sekoj den po edna.. u racete sum.tezok narkoman... izbockanq, otecena, pomodrena... venite ne si ginosekam na mene. Bitno prestamav so povrakanje nez dali e do apcinjata.. cat pat vo nedelata ednas mozda samo nasabajle kiselinite voda povrakam.
    Site bolnici gi isetav sekoj doktor koa lekcijq a naucil tie apcinja gi dava... biznisot na prvo mesto i toa e toa...e plasam so prestanokot na apcinjata sega

14. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Има врска повраќањето со полот? Сестрами сега ме праша ама јас незнам зошто со двете повраќав и исто ми е скоро, само што имав различна желба за храна, со првото кисело а со второво благо:P

15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Само првиот месец земав 100мг/ден ПТУ ама драстично ми го намали Т4, сега веќе 2 месеци сум со 50мг/дневно, чекам резултат во Четврток сега ќе видам дали ќе се промени нешто :) треба да ми ги намалат до крајот на бременоста...

16. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Мене ми помагаше ладна вода и бадеми не печени...

17. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Мамички колку ви е нормално пулсот и притисокот во бременоста. Мене секогаш кога ми мерат во болница срцето во пети мислиш на колење ме носат 120/140во минута а дома 80/90 ама пак и навечер си го осеќам ми чука брзо а денеска и притисокот нешто нагоре 135/80 а инаку ми бил до сега 110/70 ...може да е од стрес или што неспиев синоќа ич???ме фати страв малку 24гн од денес

На ***Bony*** и Ygritte им се допаѓа ова.
  18. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Јас сум комбинација од 75 и 50мг 4 со 3 дена, ама мислам дека на крај ги покачуваат како год сеедно ке се среде на крај важно е да е во граница :)

@Ringishpil_ кај мене на првиот преглед беше многу висок ама беше од возбуда со 100 пулс, а секој нареден е само благо покачен во нормала а пулсот стандард 90 ка, опушти се сигурно ти е од возбуда :*

На Ringishpil_ и Ygritte им се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас имам обично низок притисок 120/80;110/60...сега го имам 130/90 пулсот ми варира на лекар имам 90/110 откуцаи, минатата недела ми се случи неколку дена со ред од спиење да ме разбуди 135 - 140 имав и ме држеше околу 1час дури се врати во нормала.... Бев на лекар ми направи ЕКГ во ред ми беше, под терапија за тироидната сум, па го поврзуваат со тоа..... Предходно не сум имала тахикардија....

На Ringishpil_ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Па веќе наближува кон нормално минимално ниво, ме водат како Хипер заради јазолот што го имам, а немам симптоми на Хипер, освен низок TSH. . FT3 FT4 Во нормални граници се.... Очекувам дека ќе ја намалат дозата зашто сакам да дојам...

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.