Може дека со две, па нешто дупло маки кај мене. Откако ги осетив убаво дека клоцаат, баш 18та бев и од тогаш ми престана гадење. Еве сега со киселини маки мачам. Исто ми се фаќа, се навикнав. Крекери од сабајле многу ми помагаа и оризови галети. Некогаш и банана. Како хрчак бев. Поубава линија у живот сум немала од тогаш 56кг. Баш викав штета ова тело да не го прошетам на плажа.
А моиве две па сакаат мамичка прасица да биде Само нека се живи и здрави, знае мама начини после како да се врати во форма.... океј,приближно!
Уживај и кркај. Треба снага за толкав стомак. Мене се во стомакот ми отиде, ќе се прекршам ми се чини.
Добро вечер трета смена Јас уште не знам што е, ни по претпоставка не ми кажале. Кога и да одам, се крие и мафта. Рано е можеби 15+4, ама сите ме прашуваат, дека и помалку трудни другарки веќе знаат. И ќе ме видат, аааааа женско носиш, раширена во колкови. Или аааа машко носиш .... (некој коментар) Некааа збори народ... ама не можам ни да претпоставам што е, еднаш си викам девојка, еднаш момче, на ништо конкретно не ме влече. Нејсе, само да го износам до крај и здраво живо да ми е. А киселиниве ме јадат ли ме јадат. Како на саат, а дојде полноќ одма се активираат. И мака мачам со јадењево. Се трудам да јадам здраво. Станувам и кафееее ми се пие. Кога ќе ми текне порано станував и одма доручек јадев. Гледам да не претерувам ама би цуцкала нескафе 24/7... Лека ноќ труднички..
Некоја со грип? Што помага против грипов во бременоста, ме мачи грло со недели ама сега неможам ни да голтнам
Ааа ние ептен сме биле блиску. ЈАс сум 16+...гадење уште имам, а со првото дете воопшто немав, со ова од старт и еве уште ме мачат. За пол и јас не знам особено што во првата бременост во 12/13 недела ја мрднав докторката да каже, и згреши, сега ич не ни прашувам. Здраво и живо нека е, друго не ме интересира. Еве сега дојдов на работа, манав едно бурече со сирење, и додека го јадев уживав, ама сега ќе почне да ми се враќа назад (што ми вика мм - џабе трошам пари за јадење, се у шоља оди ) ...сега е на ред кафенце и да се фатам за посао. Поздрав мешки...
За грлото можеш да пробаш и со безалкохолен спреј од прополис. Јас бев иста пред некој ден, ми го препорачаа тука и стварно одма ми помогна. Нека поминува со лесно
Од денес 9ти месец, 36та недела. Малава е исто возбудена како и јас прави бранови внатре. Кумите убедени дека ќе се роди на Нова Година купиле карти милите да ја чекаат овде да се роди. Ме изненадија сите заедно. Ќерко можеш да искачаш кога сакаш, јас сум спремна!
со лесно во 9ти месец ајде овој најлесен нека ти биде,ако во дојчланд даваат повише од тв напнувај ако е само тв и тамо,стискај уште малце. Шала на страна нека си поседи барем уште две недели кај мама за уште посилна да биде
Здраво и јас да се пријавам,втор ден во 36,вчера бевме на цтг,мирно беше,докторот што треба да не пораѓа е на одмор од 7 до 14,па здравје како биде така,ќе чекаме бебче во 2019 поздрав до сите мамички,нека ни биде со лесно на сите.
И јас му викам така на синко откако влегов во 9,дека сум спремна и да излегува кога сака,не ми се чека веќе,ама не и не,изгледа решил да си излезе на термин,на 01.01 и да си добие тв за неговата соба По се изгледа ќе биде економичен дечко Цел на мајка
Не знам што ќе беше ова абе по цел ден гадење а наутро обавезно повраќање пак сега како што сум настината аман уште тоа ми фалеше.ама ајде мора да се издржи денес официјално 15 та недела се надевам до Нова година ќе прекине ова повраќање еднаш засекокаш
И јас мамичка веќе трет ден грло боли носот течи јас само чај со лимон и мед пијам страв ми е друго да земам.се надевам ќе ми помине за некој ден
Кај тебе дефинитивно е решен да стиска рака со Шилеџе Глупанов на 01.01.2019. Ти земи нареди си во торбата шминки, преса за коса и балски фустан со штикли никад се не зна. Појави се како кралица на врата, а не како сите во болничка постела чупава цела. Биди поинаква, на дарувањето викни Петре јебала те функција до кога да те чекам! И онаков силен удар по грб да се знае која мајка син раѓа!
хахахаххахахахахах ова беше прејако! Ама не заборавај малиот да му го покажеш со маска на него,онака де симболично...ако му текне воопшто
Јас би го кренала во вис синот да ги помочка за среќа пред камера. Онака бебето е видно пресреќно Петре од твојот телевизор и поклонот од 20.000 денари и валканите чевли со кои влезе во собава, живот ќе живееме со париве Петре многу пара даде се истроши! Фала ти многу, да си украдиш повеќе годинава!
36+3 i jas da se prijavam vo klubot na 9 mesec oficialno.utre imam kontrola kaj mojot doktor sto treba da poragam pa kje vidime kako .Ova ne mi e prva bremenost imam dete 4 i pol godini ama izgleda sum zaboravil, eve vekje dva dena imam bolki dole i kako pecenje ponekogas posilna a posle pominuva.vcera bev kaj maticniot za ctg vika dobro e mirno sve.ama ne znam se plasam i jas da ne izleze pred vreme terminot ni e duri 21 januar.