Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

@hello-kitty.90 заборавив да споменам, ова важи до термин. Над термин мора да те следат редовно и почесто ради плодова вода. Така да опушти се до први ќе дојде малиот. Момчињата најчесто одат до термин и плус некој ден.

lackygirl and hello-kitty.90 like this.
  2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Дека нешто активно го чуствувам не,два пати во ден онака како мускулче да ми мрда,ден два никаде го немаше баш се нервирав:)на заден зид ми е постелката,ама си реков не се замарам можеби си спие,може си има простор сеуште,се тешам:)
    Едвај чекам да го видам :inlove:

Adeline, NNA and Emma2 like this.
  3. Emma2

Emma2 Популарен член

Ајде женски, од која недела почнавте да ги осеќате? Јас сум ептен нестрплива :inlove::inlove:

Утрогестан капсули става ли некоја? сакав да прашам нешто :?: 8-|

Last edited by a moderator: Dec 27, 2018
  4. Elena ena

Elena ena Популарен член

Мислам дека се рачуна 33 полни недели плус 1 ден од 34

bella.s likes this.
  5. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

@Emma2 почнав 18 да го чуствувам некаде. И јас користам утрогестан. Пуцај:D

Emma2 likes this.
  6. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Колку ти го наплаќаат цтг?

7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

На ова мислев portrait-of-a-fitness-woman-doing-stretching-exercises-on-stairs-outdoors-M0XKY5.jpg

8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

17-18 благо мускулно треперење... Околу 20 почесто, а тек 25-26 убави клоци ... Сега има финта 8) а ставам рака на стомак се довлечкува под неа :lol:

NNA, hello-kitty.90 and Emma2 like this.
  9. Emma2

Emma2 Популарен член

Ајде ќе се стрпам уште 2,3 недели ^_^ :inlove: :*

Ygritte likes this.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Знам разбрав, затоа прашав по колку пати на ден со нога преку 3 скали ај да се изразам:rofl:

Првото од 18 недела а сега второво од 14, не многу често ама тука беше се јавуваше:lol:

Last edited by a moderator: Dec 27, 2018
    NNA and Ygritte like this.
  11. Eni.r

Eni.r Популарен член

15 недела

Emma2 likes this.
  12. Ygritte

Ygritte Форумски идол

2-3 pati na den

P.S. ne mozam da instaliram kirilica, izvinete za latinicata..:x|(

13. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

@flower55555 исто размислуваме се се уче во животот имам многу пријателки кој сами израснаа деца па еве ги ништо не им фале, јас се напнувам кога некој постојано ми труби што е нормално а што не како од марс да сум падната се осекам тогаш :x секој совет е добродојден ама во граница но познавајќи ја свекрва ми тоа ќе биде тешко, пред некој ден ни беше на гости и замислете не ми даде да си го допијам млекото затоа што било два часа на маса :envy: јас и кафе и се пијам по 3ч натенане па еве ништо не ми е ама ете одвај се воздржав само си земав воздишка гласно и се повлеков сигурно свати :lol: Па неможе така баш прашав пред некој ден кој купува за изнесување од болница неколку пати ми напомена да одбереме демек таа ке купи, слободно нека купи кој што сака ама јас и мм ке одлучиме што ке носе, само да е со бебушка се како што треба :)

@Emma2 мислам 21-22 гн беше се изначекав ама вредеше :inlove: имам користено и утрогестан слободно прашај :)
    @Ygritte ако можам да ја изведам вежбата ке биде супер :lol: ама ке пробам

Жени имате ли приметено промена кај вас некоја одкога останавте со бебушка, неможам а да не приметам може глупаво ке звучи ама се што ке земам да јадам да пијам мора да падне на маичка сите бели ми станаа со феки како мало дете сум а до сега не ми се случило ова, ама буквално на секое јадење лом се правам :rofl::rofl::rofl: да ве насмеам малку :hug: :*

Last edited: Dec 27, 2018
    flower55555, NNA, Ygritte and 3 others like this.
  14. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Голема сентименталност, раздразливост,осетливост.....знак за породување е?:^):wasntme::worried:
    Цел ден некако нерасположена,ме тера на плачки, се нешто ми смета,се ме нервира,не ми се зборува, само ми се цмиздри ;((facepalm):|
    Не знам дали почнувам психички да се пореметувам од дремење дома,без обврски,без занимација,со телефон во рака или пред тв,кога има луѓе ме нервираат,кога нема уште толку се нервирам дека ќе затупавам и така во недоглед. 8)
    Ама само денеска ме фаќа и држи вака,претходните денови не бев ваква :worried: жими се.
    Изгледа ме фаќа предпородилна депресија.
    А можеби и дошло време за породување,ќе видиме до утре.
    Што и да е,нека поминува,не сум јас ваков мрчатор |(
    Убаво расположение да си имате,а јас да си се оправам.
    :hug::hug::hug:

FreeMind likes this.
  15. ***Bony***

@hello-kitty.90 хормони се не се секирај, незнам дали значи и предпородилен симптом ама сигурно се хормони кои скокаат :D инсталирај си некоја игричка на моб и ке ти помине време или најди некоја друга занимација некоја серија или сл. И ке помине

NNA and hello-kitty.90 like this.
  16. Emma2

Emma2 Популарен член

Еј па добро таман работа со такви свекрви, и мене би ме нервирала во секој поглед. Мојава не е ич таква, не ни се меша во ништо а таква е пргава,работлива жена,вредна многу, ептен ми се има погодено а и ме сака многу. Мајками поише ќе се меша знам, ама ќе видам до кај ќе и дозволувам. Луѓе незнам бе може сеа вака зборам затоа што доза на страв малце мора да има, сепак е нешо ново. Може скрос па ќе ми легне од одма и по мајчински инстинкти ќе се водам за се. Здравје Боже,само нека ми се родат здрави и живи.

@***Bony*** утрогестанот т.е вишокот од него ми излегува со чудна боја, бела ама и темно кафено накај црно,се плашам крв да не е, а немам болки фала Богу супер сум. Зошто таква боја, до завчера Кринон шибав и само бело искачаше.. така ми рекоа да се префрлам на утрогестанов иначе ќе си останев на Кринонче.

NNA, Ygritte and ***Bony*** like this.
  17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

@hello-kitty.90 оффф... Моиве хормони се од тие полудите :$:$тешко на сопругов (facepalm):$го прогонувам од синоќа :wasntme::lol::$

hello-kitty.90 likes this.
  18. Ygritte

Ygritte Форумски идол

@***Bony*** ме познаваат и двете, знаат со "кисел "карактер не се излегува на крај... Па така сталожени се, ама ради таа сигурност убаво е да има човек покрај мене со искуство :)

***Bony*** likes this.
  19. ***Bony***

Леле мила јас немав таков проблем незнам од што може да е, и кај мене излегуваше дел ама само бело поретко и со жолто ама темно никогаш може е стара крв која треба да се ичисте знаеше да ми појави така потемно после брисеви и зависи кој ден ти е која недела си ти? Некој нека пише ако имал слично искуство ако не тркни до клиника да не го мислиш :*

Emma2 likes this.
  20. aceee99

aceee99 Популарен член

Imav strekanje steganje na dva pati i vo wc koga izlegov se izvodenav dojdov vo bolnica vika me e vodenjakot edna kontrakcija pokazuva nz i jas se plasam