Искрено треба само да лежиш и да мируваш. Не е препорачано ни седење додека не се стабилизира. Јас сум веќе со иста терапија 2 месеца скоро. Треба време да се повлече исцедокот (кај мене крварење обилно беше) треба време да се зацврсти и плод постелка итн.
Кога ве читам вака ,одма ми е подобро.Значи златни сте,и стварно многу значи.Јас минатата недела од малку крв и кафено бев во тотален бед и депресија.Сега фала богу немам,али самово лежење мислам ме измачува,се ме боли. Ама ајде,ќе издржиме сите и ќе си ги гушкаме бебушките наредната година.
Како што читам тука секоја втора има некакви крварење кафено или баш црвено. Така да треба да е нормално во најголем број случаеви, но секако со одмарање и прогестеронска терапија. Господ да не чува само
Таа терапија со утрогестан мене начисто ме зафркна некаде на почеток ми ја дадоа како и кај сите поради кафеав исцедок 15 ден на боледување, и ми беше се забрането поради спонтан што го имав пред година време, значи само лежење ни чистење, ни шетање,по скали во кола никако буквално се забрането и така си се улежав јас што еве стигнав до 7 месец и уште си лежам нешетам само си спијам јадам, да не одам на работа кој знае кој паразитет ке сум мм ме вика домашна бува
Домашна бува Јас се осеќам како права мрцина,онаа тешка категорија посебно во неделите кога мм усисува,џогира и брише по дома превртувајќи очи а ја опрчена на тросед и типкам на фемина Кој знае колку ме пцуе Али чоек на се се навикнува па и јас се навикнав на легачењево и убаво ми е,ке си користам додека можам.
Леле исто и јас жал ми е понекогаш за мажево ама па што да правам а трет месец сум тек деветти што ги чека овие дома хаххха
Многу лоша навика е мора да признаам понекогаш сафра ме фаќа па гледам да се развртам по дома ама кога мм не е дома тој не ми дава да мрднам, ама јак ми е кога ке спомнам усисавање "пак ли" вика хаха не бе може на две недели еднаш што има врска хаха и што да се прави мора, не е лесно да си жена што мислат они ке ни вратат некогаш верувам баш синоќа му велам спиј додека можеш после нема да има спиење а тој ми се врти и вика а кој тоа, тоа не важи за него и така ке биде верувам
И мене ми е криво за сопругот што ем на работа, ем по дома се, а пред тоа ни беа поделени обврските но брзо ми поминува. Си велам ова бебе е заедничко и заедно сме во ова, тој не се секира и штрекнува на секоја промена и болка што ја чувствувам, затоа што најчесто и не му кажувам. Не знае што е тахикардија од страв, чувството на вина ако нешто направам што не треба, ако каснам нешто нездраво, на секое бришење да се плашиш да не видиш крв и уште милион работи. Така да мораме заедно да го поминеме ова за да можеме да го гушкаме нашето заедничко бебе
Истото значи.И јас му викам леле уживај сега срце и лежи зашто ке заборавиме што е легачење во кревет.Мојот обожава да усисува,па како го праи тоа абе после да ти е мерак да газиш по теписон од што е онака крут исчистен јас го гледам и го жалам ама жал брзо ми поминува зашто до пред 3 месеци улогите беа сменети,плус готвев ,перев и пеглав така да нема жалење Па земал жена,мајка а не кукна помошничка
леле женски незнам што ми се случува почнаа цели нозе да ме чешаат и помеѓу нозе гледам цела сум нафрлена црвени точки тоа ме чеша и накаде на нозе каде што се чешав ми се имаат појавено незнам што се случува..... дали од што се чешав ми се појавија ли што може да е друо...иначе и стомакот почна да ме чеша... лелеле ќе се побудалам совет......
Хехехехе сепак сум пророчица, ти предвидов девојче Само за моиве згрешив Да ми се живи и здрави а и твоето девојче!
Мене ме вика квачка, сум ги квачела цело време...дека само лежам он се прави... и плус ко што го покривам стомакот цело време, ми вика Ете на топло мора да ги држи цело време, абе квачка!
zdravo, jas deneska sum pozagrizena bev na kontrola vo sistina kaj mojot doktor i malku pocnav da panicam drugata nedela vednas stom kje vlezam vo 37 nedela kje me operira carski, zasto imam mnogu lakuni i postelkata e zrela a deteto zastanal mnogu so kilazata za 10 dena samo 70 grama, vcera 36+4 2450g mnogu malku i vika deka treba hitno da poragjam.mnogu sum zagrizena za bebeto, pocnav da panicam vekje, dali kje treba da sedi vo inkubator kako ponatamu kje bide sekakvi misli mi pominuvat niz glava.
Јас сум 31+1 и добив лажни болки и матичниот ми кажа дека е бебе 2100 гр. Да не се грижам штом има бебе 2 кила нема ни инкубатор да треба ни ништо ако дојде до предвремен пораѓај да не се плашам се ке помине супер незнам дали ме тешеше или беше искрен ама така ми кажа..а и ти си веќе во 9ти месеци нема од што да се плашиш..
37 недела бебето ги има развиено сите органи и сите функции.. на килажа ќе си качи... ова го знам од мојот доктор бидејки кај мене имаше опасност од предвремено.. чим си стигнала до 37 немај гајле време му е..кај кој доктор си?
kaj doktor zlatko palcevski, ne znam imam diverba vo nego mu veruvam ama zagrizena sum samo za bebeto. vi blagodaram za podrskata sekoj zbor mnogu mi znaci