Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    па мене веќе 1 недела ми е спуштен :o

2. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    3.502
    Честитки до новата трудница, со лесно ;) Кога ти мислиш дека треба тогаш почни да кажуваш, нема правило, но немој да лажеш ако некој те праша. :) Поздрав :hug:

3. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    мене ми казаа во 17 недела

4. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    мене докторката ми рече дека се прави од 21 до 26 недела,јас ке праам на 22

5. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    леле исто и на мене така се на десна лези и сто викаш исто кога ке потече кое чусто е кази?исто и ја а легнам започнува да мртка,јас сум 21 ва уште малку влагам во 22 ра недела

6. eleonoramardzieva

eleonoramardzieva Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    Незнаев на која тема да се обратам па со оглед на тоа дека овде има доста мајки сакав да прашам нешто.
    Јатрва ми има проблем детето несака да цица а млекото од градите и тече. И се стврднаа многу градите и ја болат па ја советуваа сама да ги молзи. Слушнавме дека имало некој пумпи за одмолзување на млекото дали некој знае каде може да ги набавиме тие пумпи? И по која цена се дали знае некој. Ве молам за одговор сиротата градите камен и станаа а рачно неможе да си ги молзи.

7. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    во сите аптеки ги има и се негде 500 до 600 ден зависи од каде ке ги купиш

8. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

http://www.encimenci.com.mk/kategorije.asp?kat2=16

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добро утро и од мене.. можам да се пофалам дека сум наспиена инаку рано станав... тсс i jas кога шетам низ детски бутици и продавници не да се лепам на излог туку посакувам се да изнакупам право... веќе половина бременост ја поминав времето брзо ми летна дури не ми се верува колку брзо стасав до 6 ти месец нека ми е здрава и жива ќеркичката со душа чекам да си ја гуснам и да и кажам дека мамичка и татичко ја сакат најмногу на цел свет :inlove:
    на сите ви посакувам пријатен ден а на вас шо ви се ближи времето за првата средба со најмилите само храбро ќе си велите мечка страв мене не страв :lol: :inlove: ве гушкам ситее

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.216
    Честитки НЕВЕР СТОП, имај си убава и лесна бременост :)

Иначе јас оваа недела сум како утепана :| Чуствувам омалаксаност, поспаност и обавезно два пати дневно повраќам, сабајле и навечер :( Посебно сум приметила многу ми е тешко кога ќе станам од спиење, се надевам дека само првите три месеци ке ми биде вака :)
    Поздрав и имајте си убав ден :* :inlove:

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    мислам дека има посебна тема за ова :) .. ама прашајте во аптека можи има таму пумпина за измолзување.... прашајте што побрзо нее добро така можи да фати температура и да и се искомплицира нешто поз

12. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
  13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    маче31-да повекето пати е на десна страна и потечено,еднаш од како стоеше така потоа се премести ;( солзи ми протекоа,преубаво E...јас сум 20недела накај 21,знам дека оддсега се тие убави чуства од бебуш

инаку вечер ми се случија некои работи,така си седев се мирно и си гледав тв и наеднаш испадна некои галами околу станов па се преплашив многU :^) е не се случу ништо надворешно али малце ме боли стомак,мислам е од тоа што се преплашив.
    бевуш само малце ме чукна од како си легнав да спијам вечер,ме загрижува малце тоа,бидејки кога легнував беше поактивно или ке потечеше на страна или ке чукаше :^) а вечEр само чукна 2 ли3 пати.
    мислите ли не е ништо опасно?

14. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Порано кога бев нервозна или уплашена или не знам некој стрес да имав,можеше да се случи и воопшто да не мрцне,седев со раката на стомак да осетам и најмало движење. Не се секира,ако си се уплашила, и тоа ја почувствувало таа реакција и тоа било уплашенко па сега повеќе спие одмара, бидејки се што чувствува мајката чувствува и бебушот. И моето така, па сега фала богу кога сум помирна партали ме прави. :)

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    ух се надевам се е во ред :) еве сега си одморам и немислам на ништо се надевам бебуш E во ред.
    се сличи така наеднаш па се преплашив,потоа се уплашив да не ни бидне нешто нас со бебуш.
    се надевам нема да се повтори,и бебуш ке биде мирно и смирено :)

поз до тебе и ти посакувам најлесен порогај :) гледам се ближи :)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Гледам дека брзо, брзо ќе се олесниме. Ај само нека е со добро, се да биде во ред, па ќе ги гушкаме бебушковците. :inlove:

На girl-miri и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Мене исто ми е поспуштен стомакот. Така веќе недела дена. Докторот кој ќе ме пораѓа вели дека спуштањето на стомакот нема никаква врска со породувањето, доколку грлото на матката не е скратено или пак спуштено. Кај мене соодејствува со неделите, односно брза само една недела, што е чудо со оглед дека водењакот ми пукна во 28 недела! И брисевите се чисти, ни кандида не закачив! Господ златен го зачна ова дете кога никој не очекуваше, Господ златен помага да се доноси здраво и право, Господ златен ќе ми помогне и да го донесам на овој свет храбро и со песна. Во недоумица сум дали сакам себично уште малку само за себе да си ја чувам буцка, или пак што побрзо да ја родам, за да ја држам во прегратка и да ја споделам радоста со сите! :D Многу ќе ми фали мешево, си го обожавам! Ама пак и одвај чекам да видам што ли ми расте под срцето?! :inlove: Ангел мајкин, најголема радост што може да биде! :inlove: Само да се живи и здрави!

На JuLleE, SimonaTino, Agrona и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Само да ве поздравам....и да ви кажам дека и ја и бебушко сме супер...ама јас имам колквиумска недела и само учам/полагам.....па штом се ослободам од понеделник се читкаме почесто. :)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    не бе срце не се плаши и не мисли на лоши работи,еве мене секое сабајле ме буди со чукање како што викаш и отекување, сабајлево ништо само еднаш или двапати,али не се плашам јас толку кога ке биде по активно кога не, немај гајле мисли само на позитивни работи се ке биде ок

20. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Девојки сакам да ве прашам нешто. Ме боли долу кај јајниците како пред добивање, како некој грч да имам, а 6 недела сум + 5 дена. Дали е тоа нормално или?