Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Арно што си го нашла, подобро да збори отколку во ништо да не упатува :D
    Инаку во пракса ми се покажало дека мажите се поспособни како гинеколози отколку жените...или мене ми се погодило така или па дека мажи може стварно подобро ја владеат тематиката:lol::$

На ***Bony*** и Ygritte им се допаѓа ова.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.450
    Јас имам поинакво искуство со матичната.... Кога останав бремена си ја избрав оваа сегашната зашто мојата беше во друг град.... Прв пат ја видов и таа мене... И клик.. Се вклопивме.... Се ми кажува и ми објаснува.... Од овде прочитав, лакуни, степени на зрелост на постелка, и башка мои прашање и и отидов ја испрашав се :Dи ми вика а ти ембриологија ќе полагаш, или дојде да си ја видиш бебка:):):Pама се ми одговори сите прашања до едно... И најмногу ми се допаѓа што секогаш е насмеана, а има многу гужва, знам дека и е преку глава од вагини амааа :D:D:Dтоа е.... Хахахахахаха... И најјако беше, ми вика не замарај се со генетски механизми, раст и развој :Dзашто ме праша за образование.... :)

На ***Bony*** и YoursTruly им се допаѓа ова.
  3. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    па 30та недела ама многу ме чеша се мачкам со се се побудалив :) почнува страв да ме фаќа да не е некоја алерија....

4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Паметно од нејзина страна за некои работи сум и јас за да не ги знаеме кога ништо не ни менуваат,но да не и објаснеш на пациентка во 12 недела што и правиш е срамота да ја прати со сличе еве оди ќе видат тамо. Барем нека не се прават дека се разбираат затоа што мене ме изгоре матичниот со тоа што за првата бременост ме убедуваше дека немам никаков проблем,па испадна дека воопшто и не сум смеела да забременам пред да остранам преграда,лошо позиционирана да не навлегувам,се тоа е исход на недоволно посветување внимание кон нас.
    Ретки се тие што посветуваат ,алал да им е

На YoursTruly му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Donn

Donn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo zenicki..
    Bremena sum 21 nedela,
    Poslednava nedela primetiv deka od gradite mi tece nekoja tecnost I premnogu me bolat gradite oteceni Mi se
    Iskustvo nekoj da spodeli inaku prva bremenost Mi e..

6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Mene prv pat mi kaza deka imam doktor palcevski vo sistina vo 32 nedela, koga bev na prvata kontrola i mene maticniot ic dotogas ne mi spomnrse deka gi imam nitu kleksani mi dade ni nisto. i mnogu sum revoltirana eve cekam da poragam da pomine sve i kje go smenam pod hitno. ima znacanje i toa kako, tie predizvikuvat i predvremeno poroduvanje, go stagnirat razvojot na bebeto ne moze da se hrani i da kaci kilaza.ama mene ni kleksanite ne mi pomaga mnogu vekje tri nedeli gi primam ne mozam da teram do termin porano treba da me operirat.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Тоа ти е првото млеко или колострум и нормално е да го имаш.имај си лесна бременост мамичка

На claudi00 и Donn им се допаѓа ова.
  8. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Јас ги имам лакуните речиси цела бременост кога повеќе кога помалку. Димерите ми се високи и на почеток ставав по еден клексан сега веќе трети месец по два боцкам. Иначе сум 36 недела.
    И јас во предходна бременост кај матичната немав слушнато за лакуни или димери или клексани ама затоа бременоста ми заврши фатално. Плодот не се хранел доволно јас добив отоци и висок притисок, ме породија во 30 недела ама за жал како што кажав го изгубивме бебето. Со оваа бременост сум под терапија и бебе е супер дури и недела плус. Малку ја задолжив со пишување ама мислам треба повеќе да сме запознаени за вакви и сл.пропусти што чинат живот.

На Ive13, Nina 2014, ***Bony*** и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    @aceee99 да се јави ? :)
    Мила ти стискам палци се надевам се олесна? :hug:

10. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    @claudi00 Си сменила нешто во храна/козметика/прашоци за перење? Нели и тогаш знае да се јави реакција..
    Почекај некое време, па ако е веќе интензивно и неподносливо консултирај се со матичен, ако ништо друго ќе чуеш стручно мислење барем. ;)
    И да, некогаш и ние прашуваме како пациенти премногу ама па од друга страна на нив сме им 1001 по ред бременост (или што и да е друго) а на нас ни е прва/втора и нормално е да сакаме да сме информирани, како инаку би знаеле што да очекуваме.. Едни кифли да се па пет пати прашувам како да ги замесам, не па за бебе :rofl:

На paleska3, Ygritte и Happyinlove им се допаѓа ова.
  11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Pa mnogu odgovorni maticni doktori imame i vo drzavnite bolnici
    taka nikoj ne ni obrnuva vnimanie primorani sme da odime vo privatni bolnici kade kje ni posvetat malku povekje vnimanie i posvetnost koga te gleda na eho ne samo 5 minuti i gotovo zavrsi sve vo red idnata kontrola posle 4 nedeli. Ovaa se slucuva samo kaj nas vo makedonija kade nikoj i ne prezema odgovornost za svojata rabota.Mnogu mi e zal za tvojata zaguba mila, ne misli sega za toa raduvaj sega na novata bremenost i na tvoeto bebe koe kje go guskas naskoro.
    Treba da odvoime od nasiot domasen budzet da odime da ragame privatno i kontroli da napravime privatno kade kje moze nekoj da ne tretira kako zivo sustestvo i da ni se obrati so pocit koga kje go prasame nesto za svoeto zdravje.

На flower55555, Viki tonci и YoursTruly им се допаѓа ова.
  12. Ruza34

Ruza34 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    26
    Zdravo sakam da ve prasam okulu bolkite vo bremenosta 6ta nedela sum bremena veke dva dena me bolat nenormalno gradive i levata i deneska a otpozadi grbov da ne pravam muabet na levata pleska kako igli da mi buckaat taka na 5 minuti dali e nesto ozbilno pa da posetam lekar ili nema mesto za panika fala vi od napred

13. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    За градите е сосема нормално да те болат, а за другото веројатно не ти е поради бременоста

14. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    564
    Dali e opasno vo 9ti mesec da se ima lakuni? Vo Remedika mi kazaa deka imam edna, bebeto se razviva normalno, veke ima dobra tezina. Go prasav i maticniot, rece nisto strasno ne se sekiraj..

15. Charlotte*

Charlotte* Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.191
    Да знае матичната и тој шо ќе ме пораѓа дека уште читам и пишувам тука, ќе ме избркаат. :D
    Од што се живо научив, ми иде да им предложам да ме вработат кај нив да едуцирам трудници :D
    IMG_20181228_232319.png
    И така...:nod:

На srekice, Happyinlove, paleska3 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Јас имав лакуни уште од 32 недела негде (или 34, не се сеќавам добро). Тоа беше се' уште 8 месец. Бев само на Аспирин протект. Не ми дадоа клексани. Ова беше мислење на матичниот и на специјалистот кој ме породи. Мереа протоци постојано, бебе си качуваше килажа и рекоа дека е нормално постелката да си зрее.

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    А што се тоа лакуни? :^)

18. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Нешто слично на ракуни само помали :D:D

Мали пукнатинки од постелката !

На marchi-cool, srekice и Ive13 им се допаѓа ова.
  19. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Јака си :rofl:

20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Нормални се во 9ти, не е потребна никаква терапија.