Немаше висок притисок и отоци да ти сигнализираат дека нешто не е во ред? Претежно секоја промена има свои симптоми. Затоа секогаш повторуваме на темава притисок над 130 ве обврзува да го мерите еднаш до два пати на ден и да го известите лекарот. Се што е над 140 сигнализира дека нешто не е во ред и мора под итно да се премине на терапија за да се зачува плодот.
Добро утро женски од нас 2 женски inlove:ова мое бебе е активно и ранобудно....29+5 сум и мрда како топка да има внатре... Ми се спиееее.. . Тоа сака да се дружиме едвај чекам да ја запознаам
Женскиии ај едно прашање. Вие што сте поодмината бременост, имате проблем со тежината на стомакот? Од што осеќам преголема тежина не можам да стојам подолго од 3мин. Ми се лоши дури, немошка осеќам. Правам што треба да правам набрзина и само барам да седнам, пошто ако не седнам ми се чини ќе олеснам.
ne nemam nikogas visok pritisok naprotiv mnogu nizok mi e pritisokot, nitu otoci didimerite se dobri zatoa nemav nekoj znak da odam na vtoro mislenje od porano jaj drug doktor.
Мене во спиење ми тежи кога спијам на страна.... Ставам перница под него.... А во стоење ја осеќам бебка како мрда и мислам дека кога ќе клоцне долу мислам дека ќе излезе...
isto i jas koga stojam poloso sum, jas posto imam problemi so hemoroidi vednas pocnuva da me boli i debeloto crevo i pocnuva bolka kako secenje pecenje kaj vaginata. mislam ddka od tezinata na bebeto e toa.
Мене сега од 33та вака ми се случува. А се силев како ќе шетам од 35та како луда. Ахаам .. офф Веќе сама на себе сум си досадна колку кукам. Во аптека има знам влажни марамчиња на база на невен + уште нешто нз точно, за хемероиди. Прашај си да смее, може ќе ти помогнат.
Пукнатини?? Вака објаснил некој доктор? Лакуни се калцификати на постелката, значи насобрани калциумови соли кои ја намалуваат функцијата на плацентата. Се натрупуваат поради различни причини, но после 8ми месец веќе е нормална нивна појава бидејќи постелката полека "созрева" и ќе биде целосно зрела до крај на бременоста, и со тоа завршува нејзината функција.
Добро утро друшкее, ти си ни ем блиску ем женичка ем лоша како мојата, ребрата сол ми ги направи ем долги нозе има можеш да замислиш како октоподче е 31+2 сум ама бебка увек понапредна за 2 недели, едвај чекам да почне 9ти и да почнам да викам за пораѓај, едвај ја чекам да си дојде на гушкање @Charlotte* еве сум тука сум одекогаш сум имала рамен стомак слабичка сега не знам како да се справам хахаха. За спиење си купив перница и супер ми е ама за шетање... само гледам кај да седнам и почнува грб да ме боли од повеќе на нозе кога сум.. така да дега плус ми забранија да се движам и супер ми е се туткам во кревет
ne be ne pomaga nisto i faktu upotrebuvam i nema fajde pak se pojavuvat. Kje strpim do sreda koga treba da me operirat carski i kje se oslobodam konecno od ovie maki
Mene doktorot vo Remedika mi kaza deka imam edna lakuna, a deka postelkata nema kalcifikati, chista e. Znaci ne e isto kako sto sfativ...
Јас прокрварев во полна 12та недела. Незнаеа да ми кажат од што е. Истиот ден отидов на трето мислење, е тој гинеколог ми виде 2 мали лакуни,тогаш и воопшто дознав за нив,имав онака слушнато од вас овде... и така ми рече, можно е да е од нив. Значи како што се формира обвивката може да има некое делче кое по малце луфтира, ја така го разбирам сеа ете може грешам..
Јас денес завршив на ПИН на Гак. Сабајлево мокрачата цела обоена и на тоалет и влошка по малку крварење. Не сум отворена постелка прв степен и болки како за циклус. Се изнаплакав поштено. Сега чекам ќе видиме како ќе биде Господ нека ни помогне на сите
Мене ми беше така после 37ма недела, баш како што опиша, а бебчето големо се роди. Како што ти бара организмот така прај си, не се оптеретувај.
Више си таман за пораѓање зашто не те земат одма на царски? Напни ги таму збори викај да не те држат во оваа состојба туку одма царски.
35+5 сум. Ме следат на цтг засега е ок и крварење немам, примам само магнезиум и болките се смирија.Контактираат со мојата докторка и јас исто ќе видиме.
Тоа што си 35 нека не те секира бебе е спремно за искачање и нели е две недели понапредно. И јас бев 35+4 а он си одговараше на 37 ма,да го видиш какво бумбарче е. И најдобронамерен совет не се ослонувај многу на докторката бидејки знаат на крај да зезнат. Досаѓај им биди досадна ти е гајле.
Фала ти @monik55 mi znacat zborovite na uteha, bas toa mi e najgolemiot strav znaes kako e si osetila. Tanturovski e na smena mislam e ok doktor. Inace bebe sega odgovara na skoro 40 gn.BPD e 100% pa i toa malku me plasi em polozbata na bebe transverzalno em placenta previa marginalis. Samo da se zavrsi se kako sto treba da si go gusnam bebko dr ne mi e vazno
Според положба на бебе тешко дека природно ќе одиш, барај си царски барем да не се мачиш и природни болки да тргаш. Од искуство ти велам. Со лесно.