Мене ми е голем страв тоа дали те прават царски ако побараш, многу се плашам да не ме држат повторно до крај. Дали знае некој дали одобруваат царски ако им побараш, на пример еве во оваа состојба кај членката или на пример бебе е високо па сакаат да чекаат?
Другарка на сестра ми три дена после мене ја породи царски и многу беше задоволна. Кога ќе дојде сега кај тебе спомни му докторе нели ќе биде најдобро што поскоро да ја завршиме бременоста. Јас на глава им се качив ама гајле мие битно ми беше бебето.
Кај мене беше случај високо бебе и ми кажаа дека ќе мкра царски но јас му реков да почекаме за природно да не слези, и ми дадоја провокација и за џабе се мачев цел ден, пак на крајот мораше царски, ама јас тврдоглава нејќев.
Ми се дешава често баш оваа што го пиша ти . Чувство на тежина во стомакот и едвај издржам 2,3 мин на нозе , ако не седнам имам чувство како да ке се онесвестам
Таман го пофалив бебко дека ми е мирен последните 2,3 дена , еве го од вчера навака штом ке легнам се тегни , клоца во ребра ( бидејќи веќе е со главчето надоле) Инаку сакав да прашам бидејќи читам бебињата ви икаат по неколку пати дневно, а и со првото кога бев бремена икаше исто така по неколку пати дневно оваа едвај 2,3 пати во неделата да го осетам да ика. Незнам дали е нормално ?
јас ум 35 недела исто ко тебе се осекам овие двс денс неможам дс седам ни на нозе ни на столица едвај вц одам мислам дека ќе ми излези притисок осеќам доле валдс нормално е
Состојбата на членката со поставеноста на бебето и плацентата е баш за цезареа, но ако твојата бременост е се како што треба зошто да не те чекаат до крај па и над термин? Кога нема индикации не се вади пред време.
Со лесно мајка ти си понапред од мене... Валјда така треба, уште неколку дена си во 9ти моево има долги нозе па си игра фудбал некогаш кога ќе клоцне мислам дека со се матка ќе ми излезе ама убаво си е.. . Нека се јача за надвор на лето треба да ја носиме на плажа
Za hemoroidi devojki, probajte so maslo od kantarion na pamukce, neka stoi kaj anusot ili isto imam slusnato deka stavaat vaginaleti od kantarion. Jas koristam nekogas koga ke mi se pojavat melem od bozel, ama napraven domashen, moze ima i vo apteki prasajte. Bitno e mestoto da go miete so ladna voda, taka se stesnuvaat krvnite sadovi, topla nikako i vlazni nemojte. Koristete obicen sapun.
Женски дали ви се случило да станете од спиење и да ви е лошо да ви се врти? Само што станав прво ме препоти изгубив сила на цело тело неможев да станам, грло полно а неможам ништо да исфрлам,устата ми е сува како да сум дехидрирала додека спиев, сега одвај седам се освежувам со чеден сок ама немам сила сеуште и главата како да ми зуи, изгледа паднал хемоглобинот целосно чаре некое?