Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Мешиња ме боли грлово и почнувам по малце да кашлам. Лек за кашлица освен чаеви? Некој шуруп што е дозволен во бременост? Незнам дали да одам кај општиот матичен утренезнам ни дали ќе работи или да отидам до аптека ќе ми дадаф некој што е дозволен? Препорака и искуство

2. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    И јас мислам така, утре задутре најкасно
    Ме води др. Бушиновска Габи

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Мамичка ако неможеш да чекаш до утре за кај матичниот оди слободно на аптека и фармацевтите се стручни ќе напомениш дека си бремена и ќе ти дадат нешто мислам дека има таблети за лижење на природна база аа и сирупи исто така.јас една недела сум настината и само со чајче се лечам.со лесно мајка

На an4ii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    @Viki tonci ајде со лесно и издржи мајка до утре, и во 00.00 нека биде царскиот, ќе ги срушиш сите кладби тука :D

На NNA, Nina 2014, FreeMind и 2 други им се допаѓа ова.
  5. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    направи од чај од кромид за брзо поминува посебно за кашлица @an4ii

6. BellaBel

BellaBel Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    26
    Значи стварно не знам... Тоа Д-дмери кога се испитуваат? Читам се боцкаат жени, од каде да знам јас дали имам или не некој таков проблем и какви мултивитамини да пијам? Дали смеам Омега 3 или треба прочистена фолна или Б12? од кај знам дали точно правам? Сега сум 13+5, од пред 4 дена наместо фолна пијам Центравит пренатал (зошто немаат јод само тоа ми е напоменато заради тироидната) бкомплекс и б6 за гадењето пошто ослабнав 5кг и ништо не ми се јаде. Значи ни матичен ни специјалист не ми спомнале... Не ми е јасно ништо... се изгубив...

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    Хипо или хипер си? Ме зачуди зошто мене ендокринолог ми препиша баш витамини со јод поради тироидната.Ме збуни сега..

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BellaBel

BellaBel Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    26
    Имам само покачени антитела, хормоните се ок во моментов но, уште од сам старт рече јод никако

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BellaBel

BellaBel Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    26
    стартував со 3.6 Тсх (но резултати од Авицена не требало вкупен да гледам), Ф4 ми беше ок, потоа за 3 недели Тсх 2.27 фрее ф4 ок, и сега Тсх мислам 1.76 по месец и пол фрее ф4 ок... И во Тиреодиагностика и на Патофиза ми рекоа мултивитамини без јод... се извадив од памет на полеток никој никогаш не ми спомнал за хормонот дека нешто покачен, знааев дека имам струма но само како морфологија рекоа не е страшно... а 36 години имам и прва бременост (природно)

На Ygritte и Мариаа. им се допаѓа ова.
  10. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Има пастили за лижење нисла се викаат за кашлица се

На an4ii му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Дечки почнав со кокосово масло да се мачкам на стомакот и градите.
    Арно прам или неарно ? :D
    Градите ми испукаа а стомакот сеуште ништо шуќур :D

Сте користеле кокосово :?:

12. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Е арно правиш де,што и да мачкаш добро ке ти дојде. Јас користам еден мелем најубаво ми го прифаќа кожата долго се задржува во кожата не ја суши ја впива и плус е мека и влажна ја прави ептен го сакам и не мириса гадно на чај ми мириса на билки..
    Претходно се мачкав со масло од дм. Мама ли како се викаше ама ова ми е поубаво. Сепак е до кожата меше ми е мазно немам ни една линиичка ама задник колови и гради испукав цела сега почнува и нозе од внатре да пукаат иако е мачкам.. тоа е Screenshot_20181230-170633.jpg

На Ygritte и Kukla994 им се допаѓа ова.
  13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    И јас приметив дека ми смета омега3, неколку дена не ги пиев витамините бидејќи и онака имав ненормални киселини кои ми вадат душа,па ако го испијам апчето уште повеќе ми е мака.
    Инаку редовно ги пиев,досега 5-6 пати немам испиено.Ај сигурно нема да смета при крај сум со бременоста 39+5, па таман ќе завршат киселините,па ќе продолжам да ги пијам.....И за време на доење е препорачливо да се пијат,така ли беше?

14. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Здраво.Сакам да споделам нешто со вас и да слушнам ваше мислење.Се породив пред 2 ипол години.Пред 2 месеци ми излезе топче од десна страна баш кај што е слепо црево.Бев на ехо не се гледаше ништо па се консултирав со хирург и анестезиолог.Ми рекоја дека е чвор последица од царскиот рез.Сега 3 4 дена имав болки и од страв отидов пак и ми кажаа дека од форсирано кревање мие напраен брух.Нивно мислење е ако немам мака да чекам да останам бремена па заедно со царски рез да ми направат интервенција и за брух или да одам одма да го истам..А кога се рабпти за бременост сега сум во таа фаза бидејќи сакам да останам.Дали некоја има имано вакво или слично искуство??

15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Немаш нови симптоми на 39+5?

16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Тоа тешко Паркерче на државна во 00.00 ќе си слават Нова :)
    Вики и хелоу кити се доста сериозна конкуренција за утре. Други во најава да не има?
    Јас немам никакви симптоми.

На NNA, S.J.Parker и srekice им се допаѓа ова.
  17. Ivuska31

Ivuska31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    351
    Здраво девојки, еве и јас да се пријавам.8+4денес, прва бременост и освен гадење и вртоглавици повремено имам и благи менструални болки.Се надевам не е страшно, крварење фала богу немам. Е сега ме интересира дали некоја од вас се соочила повремено со исцедок, жолтеникав,зеленкаст.Ми се појави пред 2години после лапаро хистеро и од тогапш не можам да се откачам. Ама брисеви и пап уредни.Еве сега и минатата недела правев, негативни се.

18. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    Исто и ја пред неколку недели имав жолто зелен исцедок а брисевите негативни ми беа ама матичниот ми даде антибиотик и ми правеше промовки вагинални со една течност нз како се викаше ми ја кажа ама ја заборавив и фала богу еве добро е сеа. Исто ми рече сигурно е инфекција иако брисевите се негативни. Само што јас бев тогаш 30 недела. Сепак најубаво консултирај се со матичниот и нека ти направи проверка на грло зш секоја инфекција највеќе влијае на грлото на матката.

На Ivuska31 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.729
    Допаѓања:
    5.063
    Женски пиете газирано?
    Го сменив докторот во Плодност,кај него бев денеска прв пат за скрининг, па ми рече газирано никако пиење :shake:
    А јас ко за беља од ко ми рече неможам да престанам да мислам на нешто газиранко, па си зедов к.вода со лимон :lol:

20. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Јас пијам

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.