Мешиња ме боли грлово и почнувам по малце да кашлам. Лек за кашлица освен чаеви? Некој шуруп што е дозволен во бременост? Незнам дали да одам кај општиот матичен утренезнам ни дали ќе работи или да отидам до аптека ќе ми дадаф некој што е дозволен? Препорака и искуство
Мамичка ако неможеш да чекаш до утре за кај матичниот оди слободно на аптека и фармацевтите се стручни ќе напомениш дека си бремена и ќе ти дадат нешто мислам дека има таблети за лижење на природна база аа и сирупи исто така.јас една недела сум настината и само со чајче се лечам.со лесно мајка
@Viki tonci ајде со лесно и издржи мајка до утре, и во 00.00 нека биде царскиот, ќе ги срушиш сите кладби тука
Значи стварно не знам... Тоа Д-дмери кога се испитуваат? Читам се боцкаат жени, од каде да знам јас дали имам или не некој таков проблем и какви мултивитамини да пијам? Дали смеам Омега 3 или треба прочистена фолна или Б12? од кај знам дали точно правам? Сега сум 13+5, од пред 4 дена наместо фолна пијам Центравит пренатал (зошто немаат јод само тоа ми е напоменато заради тироидната) бкомплекс и б6 за гадењето пошто ослабнав 5кг и ништо не ми се јаде. Значи ни матичен ни специјалист не ми спомнале... Не ми е јасно ништо... се изгубив...
Хипо или хипер си? Ме зачуди зошто мене ендокринолог ми препиша баш витамини со јод поради тироидната.Ме збуни сега..
стартував со 3.6 Тсх (но резултати од Авицена не требало вкупен да гледам), Ф4 ми беше ок, потоа за 3 недели Тсх 2.27 фрее ф4 ок, и сега Тсх мислам 1.76 по месец и пол фрее ф4 ок... И во Тиреодиагностика и на Патофиза ми рекоа мултивитамини без јод... се извадив од памет на полеток никој никогаш не ми спомнал за хормонот дека нешто покачен, знааев дека имам струма но само како морфологија рекоа не е страшно... а 36 години имам и прва бременост (природно)
Дечки почнав со кокосово масло да се мачкам на стомакот и градите. Арно прам или неарно ? Градите ми испукаа а стомакот сеуште ништо шуќур Сте користеле кокосово
Е арно правиш де,што и да мачкаш добро ке ти дојде. Јас користам еден мелем најубаво ми го прифаќа кожата долго се задржува во кожата не ја суши ја впива и плус е мека и влажна ја прави ептен го сакам и не мириса гадно на чај ми мириса на билки.. Претходно се мачкав со масло од дм. Мама ли како се викаше ама ова ми е поубаво. Сепак е до кожата меше ми е мазно немам ни една линиичка ама задник колови и гради испукав цела сега почнува и нозе од внатре да пукаат иако е мачкам.. тоа е
И јас приметив дека ми смета омега3, неколку дена не ги пиев витамините бидејќи и онака имав ненормални киселини кои ми вадат душа,па ако го испијам апчето уште повеќе ми е мака. Инаку редовно ги пиев,досега 5-6 пати немам испиено.Ај сигурно нема да смета при крај сум со бременоста 39+5, па таман ќе завршат киселините,па ќе продолжам да ги пијам.....И за време на доење е препорачливо да се пијат,така ли беше?
Здраво.Сакам да споделам нешто со вас и да слушнам ваше мислење.Се породив пред 2 ипол години.Пред 2 месеци ми излезе топче од десна страна баш кај што е слепо црево.Бев на ехо не се гледаше ништо па се консултирав со хирург и анестезиолог.Ми рекоја дека е чвор последица од царскиот рез.Сега 3 4 дена имав болки и од страв отидов пак и ми кажаа дека од форсирано кревање мие напраен брух.Нивно мислење е ако немам мака да чекам да останам бремена па заедно со царски рез да ми направат интервенција и за брух или да одам одма да го истам..А кога се рабпти за бременост сега сум во таа фаза бидејќи сакам да останам.Дали некоја има имано вакво или слично искуство??
Тоа тешко Паркерче на државна во 00.00 ќе си слават Нова Вики и хелоу кити се доста сериозна конкуренција за утре. Други во најава да не има? Јас немам никакви симптоми.
Здраво девојки, еве и јас да се пријавам.8+4денес, прва бременост и освен гадење и вртоглавици повремено имам и благи менструални болки.Се надевам не е страшно, крварење фала богу немам. Е сега ме интересира дали некоја од вас се соочила повремено со исцедок, жолтеникав,зеленкаст.Ми се појави пред 2години после лапаро хистеро и од тогапш не можам да се откачам. Ама брисеви и пап уредни.Еве сега и минатата недела правев, негативни се.
Исто и ја пред неколку недели имав жолто зелен исцедок а брисевите негативни ми беа ама матичниот ми даде антибиотик и ми правеше промовки вагинални со една течност нз како се викаше ми ја кажа ама ја заборавив и фала богу еве добро е сеа. Исто ми рече сигурно е инфекција иако брисевите се негативни. Само што јас бев тогаш 30 недела. Сепак најубаво консултирај се со матичниот и нека ти направи проверка на грло зш секоја инфекција највеќе влијае на грлото на матката.
Женски пиете газирано? Го сменив докторот во Плодност,кај него бев денеска прв пат за скрининг, па ми рече газирано никако пиење А јас ко за беља од ко ми рече неможам да престанам да мислам на нешто газиранко, па си зедов к.вода со лимон