Sabajlevo bev na kotrola maticniot me pregleda i mi rece ke dojdis pak za 2 nedeli da go proverime rastot da ne ide nanazad slucajno i bas se nasekirav, ima nekoja slicno iskustvo?
Стварно уживам во бременоста и не ми се верува дека стигнавме до пола, веќе 20 недела.... Одма некако поминаа неделиве, како вчера тест да направив. Се е ок освен што син ми заспа во 1 и пол а стана во 7 и пол, жива ненаспана сум, смрзнав сабајле, ха ха. А тек си мислам кога ќе се роди малото кога ќе спијам, знам никогаш, ќе дремам само на 10 мин и ќе сум како зомби мафија. Ама дотогаш ќе си уживам сепак Добро утро од мене труднички
Девојки нареден преглед ми е 12 недела,6недели од сега.Нели е тоа многу долго?Ви благодарам.Какви се вашите искуства?
Па тоа и јас се прашував.Барем во 10 та недела да имам уште еден.Но кога ќе размислам честото чепкање доле па и тоа да не ' не чини,но ајде доктори се ќе ги слушам.Секое добро
Ne e mnogu, dokolku e se vo red, obidi se da odis sto e mozno pomalku. Ke vidis kako leta vremeto. Jas isto bev, vo 6ta, pa 12-13 mislam, e potoa deka me fatija nekoi jaki bolki vo zeludnik me gledaa vo 15ta, pa posle 23ta, 28ma, 32ra mislam, 36ta i eve sega ja polnam 39ta, ne sum imala eho pregled, si odam samo na ctg.
Девојки честитки,ептен ми е мило за вас со лесно да ви минат овие 9 месеци. @Martka Ако смета докторот дка треба порано контрола ќе ти каже но мислам дека на 4 недели е сосема ок,наместо на 6 презакажиси на 4.
Фала ви мили мои сте.Времево сакам да летне,ама некако споро ми е.Имам занимација ама потајно мислам на тоа.Ќе го слушам докторот како ќе каже така ќе правам.Фала ви на искуствата мислењата и ви посакувам се најубаво во новата и еден куп бебуши да не израдуваат,а на сите мајки честитки и нека уживаат со бебушките.Весите мили мои
@Martka Во ред е.... Доколку немаш индикации за да одиш почесто, јас правев на 6—8 недели контрола. Од 6та; 12та; 20та; 28ма....а одев само за да си земам упат за крв секој месец заради тироидните хормони заради терапијата...
Мислам дека е многу, до 12 недела на две недели треба да се следи ситуацијата. Побарај си бар уште еден преглед. Сепак 6 недели е многу, кога е во прашање најризичниот период од бременсота.
Ммм...најубавиот звук.Се надевам на успешен пат до крајот.Ќе биде со позитивна мисла и слушаме доктор и ќе има успех.Секое добро
Добар ден мешиња и од мене, Сакав да ви посакам убав ден и убава вечер, уживајте и галете се со мешковците . Нека новата 2019 ни донесе многу нови членови од вештачко и поддршка во оваа тема, да си имаме лесни бремености и живи, здрави бебчиња. Јас со нетрпение ја очекувам оваа година кога треба да го добиеме најубавиот подарок. Бидете живи и здрави и сакајте се со партнерите
Он се најде така еден од десет души. Можда е, крие. Btw не важи ова за тебе само, за сите останати и за мене нормално, ако сметате дека не е штетно пијте/јадете сеедно. Никој тука не е стручен до толку да знае. На сите им прија млеко, мене не така да прајте како што мислите. Убав провод мешиња каде и да одите денес. Во 2019 раце полни дечиња. Убава година е пред нас. Нека ја полни се повеќе темава, од штрковите да не куртулиме.
Добар ден девојки, јас да се жалам и да ме советите да паничам или е нормално, 22+6 сум денеска добро ама вечерва цела ноќ не спиев гледав филм а и ненстоп ме болеше мешето како да ме стегне не занм како да го пишам таа болка, кога се свртев на десна страна ме болеше десна страна исто и на левата и кога легнав на грб ме боли и кичмата и мешето, бебето го чуствувам ама подоле од секој ден, јас одам на ехо секоја недела ама овој пат успеав да чекам 2 недели без ехо, матичната денеска не работи ке одев да видам треба да чекам ушт3 дена за ехо. Што мислите што ми е. Поздрав и со среќа новата 2019.