Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Мајче нормално е...напиј се магнезиум од 250мг и мирувај...се шири матката се припрема за новиот член :)
    не грижи се и уживај!

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

Понормално не може да биде, не се секирај тоа е нормална појава. Мислам и дека уште ке осеќаш таква болка бидејќи сеуште си ,,тазе,, :)

3. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Ok, ladies back on track :D
    Како сте?
    Јас ко демек излегов да прошетам со мм ама мн ми е лошо и сега да се одмрам малце па накај дома. Ни пола саат не сме излезени ама стомаков ќе ми пукне,киселини,повраќање ама она как со мрсно :puke: :puke: :(
    Одвај цекам да сец роди малава за да си ја имам до мене ама и јас да се олеснам,7недели ми изгледаа малце ама денес ми изгледаат премногу :sweat:
    Е така јас си ја олеснив душицката :) сега вие сподлете како напрдувате со бременоста
    Затоа што ако продолзите со коментарите како некои коментари се не соодветни за темава ќе ја заклуцат баш заради тие,добронамени,коментари :D

На lilaaaa и Agrona им се допаѓа ова.
  4. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Ви благодарам девојки на брзите одговори. Си се напив јас фолна, а магнезиум докторката не ми рече да земам. :^) А може да земам да пијам, или да се консултирам со неа прво? Сабалје кога идевме со мм на работа еден камион ќе не учукаше и јас се стресив некако, и мало паничарче сум и се уплашив мислејќи не дај Боже да не ми се деси нешто. Фала ви многу уште еднаш. Имајте убав ден убави мешиња. :$ :inlove: :*

5. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    мене така ме болеше од 5та недела до кај 13-14та може, ако лекарот ти потврдил дека е се во ред нема потреба од грижи, мене докторката ми кажуваше дека нормално било ради тоа што телото се прилагодувало на новата состојба :)

6. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ^
    Па треба наредна недела да одам на гинеколог да слушнам срцева акција. Дај Боже златен да биде се во ред. Мисла ми е затоа прашав. Фала ви многу уште еднаш. :inlove: :* :hai:

7. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

Јас со душа чекам 37 недела па да му речам НАДВОР!!! :D
    Утре влегувам во 35 ,ситно си бројам,ако излезе одма при влез во 9 пировчево ке го частам млеко :lol:
    Инаку се потешко и потешко ми е, самО во веце сум, па сега имам 2 дена и мала дијареа,ова клоца ли клоца абе не знаеш кај да се свртиш. Паметам на почеток се плашев од пораѓај ама сега BRING IT ON :devil:

За фалење друго немам,за жалење ми е тоа што сеа му се мислам дека треба секој втор ден макар да се средувам заш не знаеш болки кога ќе те фатат а некогаш ладно ми е |(
    После треба уште еднаш да ги исечам ноктите на нозете до пораѓај да не заколам некого на бокс :rofl:

Ако продолжи вака со дијареава со ќе ми е чепче мене :^) бетер ке ми биде, ке треба на бокс кеса да имам врзано на г*зот :wasntme:

И тоа ми е мене паметот и грижите во скратени црти

8. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Јас сум за никаде денес, ненаспана, за киселини да не праиме муабет.... Потполно те разбирам што си нестрплива, мене у сабота ми е термин а бебушот абер нема да искача :) не да сум нестрплива, секој момент се прашувам кога веќе конечно ќе си го видам :) последниве денови имам нон-стоп болки ама не мн јаки, почесто како менструални а некогаш и поинакви. Незнам што да очекувам :D

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.679
    Допаѓања:
    253.179
    Вие нестрпливи, а јас мајки ситно бројам, еве во моментот може да ми пукне водењакот и да се породам :D . Едвај чекам, особено кога знам дека ме делат моменти од нашата средба :angel: .
    Ги гледам работите кои му ги купивме и едвај чекам да ги користи :) .
    Уште малку и ќе се гушкме со моето фудбалерче :hug: .

На LilBaby, BoaVista, Keti30 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Се ќе биде во ич да не му се секираш ;) Не се оптеретувај за џабе, нормални си се тие болки ;) Само позитивно и ведро расположение :D Тоа највише му годи :)

11. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22

Кога ти е терминот? Имаш ли некои болки?

12. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    zdravo mamicki prvo izvinite za latinicava vo mobilniot nemam makedonska verzija, Kaj da e treba da mi dojdi noviot mobilen i tamu ima makedonska verzija, inaku so postot sto go napisa mi go razubavi denot taka slatko se iznasmejav delot so noktite me nasmeja mnogu :rofl: inace ti posakuvam sto pobrzo da si se olesnis, za mene da kazam deka epten sum umorna od rabota i navecer imam bolki vo stomakot,pa vo sreda imam Termin pa ke si pobaram da ne rabotam veke posto stvarno tesko mi e i zabelesuvam deka mi e mnogu laden stomakot tamu Kaj sto rabotam e ladnicko i se plasam da ne si ja razbolam mojata bebuska i toa e Kaj mene inaku mnogu mrdame klocame i navecer sme najaktivni nemozime da spijame :rofl:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Mamicki i jas imam uste 6 nedeli a mi se cini cela vecnost...se mi e tesko duri i preponive me ubija izgleda mn pritiska.... ako izleze sinko 36-37 nedela ufff mn ke me izraduva, ke go pocastam galenje:) nego zeni spusten vi e stomakot, mojov uste e pod gradi ;) izv.za latinicava od mob pisuvam. Pozz

14. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    мене ми е спуштен се мислам да земам колица да го носам полесно :D ама не се секирај ако не ти е спуштен има време може одма ке направи жглп и одма пораѓај ;)

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.679
    Допаѓања:
    253.179
    ^^
    Имам уште 10-ина дена до термин, и да имам болки, од оние претпородилни, исто како да ти иде меснструација. Почесто одам во wc :whew: , ми се чини дека повеќе сум таму отколку во соба. Често имам диареа, всушност јас во текот на цела бременост ја имам, а ете веќе не пијам магнезиум.
    Стомакот цело време ми е спуштен затоа што ниско го носам уште пред неколку месеци, така да тоа не ми индикатор.
    Инаку јас сум некој феномен бре, сите трудници маки мачат со спиењето на крај, а јас спијам по 12 саати :tmi: . Само што легнам и заспивам :D , и тоа накај 12- по полноќ и без маки до сабајле до 11 :D .
    Стомакот не ми тежи, не се поправив многу, па и нема што да се жалам :) .

16. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.216
    Agrona мила чим поискусните мешиња ти викаат нормално е сигурно нормално е :)
    Без стресови само и не мисли на лоши работи, се ќе биде ОК ;)
    Јас освен што повраќам редовно два пати на ден немам никакви болки и не знам дали е нормално тоа, се загрижив сега :?:
    Поздравче и имај си убав ден :* :inlove:

17. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Веќе неколку дена како имам несоница,незнам дали е тоа нормално,спијам само неколку саати,на гинеколог имам закажано дури крајот на месецот(тогаш имаше термин слободен)немам никакви симптоми кои се јавуваат во почетокот на бременоста,првата недела спијав повеќе и јадев многу,а сега немам некој зголемен апетит.Според последната менструација сега треба да сум 6-та недела.Бев само еднаш на доктор кога ми ја потврдија бременоста и толку.

18. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    здраво мамичкиии ...како сте ..ние само што станавме и одма налетавме на видеово...ухх какво чувствооо
    изгледајтегоо.. http://www.youtube.com/watch?v=ebvWhJMNE0c :inlove:

На D-E-L-F-I-N-A му/ѝ се допаѓа ова.
  19. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Неколку пријателки ми го пратија видеово :D
    Уживанција. Да ти е милина да гледаш :inlove:
    Му викам на мм, па и ние можеме вака,и нашето лабаво е толку големо :D

На gelkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас насабалје имам само нагон за повраќање, но не повраќам. Дури се чудам самата и си викам може е рано се уште или и јас ќе сум среќлика во оние 20 % што не повраќаат. :wasntme: Ајде сега ако дојде до тоа нормално е, нели. :) Рабитче јас и ти скоро иста недела сме така нешто. Ти кога повраќаш, ти се гади ли од некои јадења и мириси? Јас сега за сега можам се да јадам, мирисите не ми пречат. Пак ќе речам може е рано. Уживај си и ти не се секирај. Кога ќе одиш рече на гинеколог наредна недела?
    Поздрав мила ! :*
    Делфинче јас пак легнував секогаш после 1ч. по полноќ, а сега сум во кревет во 22ч. :lol: Ми се спие ми се плаче и си спијам нормално. И јас сум според последна менструација 6 недела и 5 дена. И мене некако оваа недела не ми се јаде многу, нормално јадам. А минатата недела повеќе јадев, зависи. Еве на пример денес некако не ми се јаде каснав малку една питичка и тоа пола ја изедов еден јогурт и јаболко и толку. И некако не ми се јаде, обично повеќе си јадев јас. :lol: Ништо страшно ќе појдеш на доктор и ќе си бидеш по мирна, исто и јас треба да одам сега наредна недела на втор преглед, па со Господ напред.

На Rabbit и D-E-L-F-I-N-A им се допаѓа ова.