Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Мајче нормално е...напиј се магнезиум од 250мг и мирувај...се шири матката се припрема за новиот член :)
    не грижи се и уживај!

Agrona likes this.
  2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Понормално не може да биде, не се секирај тоа е нормална појава. Мислам и дека уште ке осеќаш таква болка бидејќи сеуште си ,,тазе,, :)

Agrona likes this.
  3. captivating

captivating Истакнат член

Ok, ladies back on track :D
    Како сте?
    Јас ко демек излегов да прошетам со мм ама мн ми е лошо и сега да се одмрам малце па накај дома. Ни пола саат не сме излезени ама стомаков ќе ми пукне,киселини,повраќање ама она как со мрсно :puke: :puke: :(
    Одвај цекам да сец роди малава за да си ја имам до мене ама и јас да се олеснам,7недели ми изгледаа малце ама денес ми изгледаат премногу :sweat:
    Е така јас си ја олеснив душицката :) сега вие сподлете како напрдувате со бременоста
    Затоа што ако продолзите со коментарите како некои коментари се не соодветни за темава ќе ја заклуцат баш заради тие,добронамени,коментари :D

lilaaaa and Agrona like this.
  4. Agrona

Agrona Популарен член

Ви благодарам девојки на брзите одговори. Си се напив јас фолна, а магнезиум докторката не ми рече да земам. :^) А може да земам да пијам, или да се консултирам со неа прво? Сабалје кога идевме со мм на работа еден камион ќе не учукаше и јас се стресив некако, и мало паничарче сум и се уплашив мислејќи не дај Боже да не ми се деси нешто. Фала ви многу уште еднаш. Имајте убав ден убави мешиња. :$ :inlove: :*

5. lilaaaa

lilaaaa Активен член

мене така ме болеше од 5та недела до кај 13-14та може, ако лекарот ти потврдил дека е се во ред нема потреба од грижи, мене докторката ми кажуваше дека нормално било ради тоа што телото се прилагодувало на новата состојба :)

Agrona likes this.
  6. Agrona

Agrona Популарен член

^
    Па треба наредна недела да одам на гинеколог да слушнам срцева акција. Дај Боже златен да биде се во ред. Мисла ми е затоа прашав. Фала ви многу уште еднаш. :inlove: :* :hai:

7. butterfly.mk

Јас со душа чекам 37 недела па да му речам НАДВОР!!! :D
    Утре влегувам во 35 ,ситно си бројам,ако излезе одма при влез во 9 пировчево ке го частам млеко :lol:
    Инаку се потешко и потешко ми е, самО во веце сум, па сега имам 2 дена и мала дијареа,ова клоца ли клоца абе не знаеш кај да се свртиш. Паметам на почеток се плашев од пораѓај ама сега BRING IT ON :devil:

За фалење друго немам,за жалење ми е тоа што сеа му се мислам дека треба секој втор ден макар да се средувам заш не знаеш болки кога ќе те фатат а некогаш ладно ми е |(
    После треба уште еднаш да ги исечам ноктите на нозете до пораѓај да не заколам некого на бокс :rofl:

Ако продолжи вака со дијареава со ќе ми е чепче мене :^) бетер ке ми биде, ке треба на бокс кеса да имам врзано на г*зот :wasntme:

И тоа ми е мене паметот и грижите во скратени црти

8. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Јас сум за никаде денес, ненаспана, за киселини да не праиме муабет.... Потполно те разбирам што си нестрплива, мене у сабота ми е термин а бебушот абер нема да искача :) не да сум нестрплива, секој момент се прашувам кога веќе конечно ќе си го видам :) последниве денови имам нон-стоп болки ама не мн јаки, почесто како менструални а некогаш и поинакви. Незнам што да очекувам :D

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Вие нестрпливи, а јас мајки ситно бројам, еве во моментот може да ми пукне водењакот и да се породам :D . Едвај чекам, особено кога знам дека ме делат моменти од нашата средба :angel: .
    Ги гледам работите кои му ги купивме и едвај чекам да ги користи :) .
    Уште малку и ќе се гушкме со моето фудбалерче :hug: .

LilBaby, BoaVista, Keti30 and 6 others like this.
  10. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се ќе биде во ич да не му се секираш ;) Не се оптеретувај за џабе, нормални си се тие болки ;) Само позитивно и ведро расположение :D Тоа највише му годи :)

Agrona likes this.
  11. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Кога ти е терминот? Имаш ли некои болки?

12. dzanina

dzanina Истакнат член

zdravo mamicki prvo izvinite za latinicava vo mobilniot nemam makedonska verzija, Kaj da e treba da mi dojdi noviot mobilen i tamu ima makedonska verzija, inaku so postot sto go napisa mi go razubavi denot taka slatko se iznasmejav delot so noktite me nasmeja mnogu :rofl: inace ti posakuvam sto pobrzo da si se olesnis, za mene da kazam deka epten sum umorna od rabota i navecer imam bolki vo stomakot,pa vo sreda imam Termin pa ke si pobaram da ne rabotam veke posto stvarno tesko mi e i zabelesuvam deka mi e mnogu laden stomakot tamu Kaj sto rabotam e ladnicko i se plasam da ne si ja razbolam mojata bebuska i toa e Kaj mene inaku mnogu mrdame klocame i navecer sme najaktivni nemozime da spijame :rofl:

butterfly.mk likes this.
  13. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Mamicki i jas imam uste 6 nedeli a mi se cini cela vecnost...se mi e tesko duri i preponive me ubija izgleda mn pritiska.... ako izleze sinko 36-37 nedela ufff mn ke me izraduva, ke go pocastam galenje:) nego zeni spusten vi e stomakot, mojov uste e pod gradi ;) izv.za latinicava od mob pisuvam. Pozz

14. butterfly.mk

мене ми е спуштен се мислам да земам колица да го носам полесно :D ама не се секирај ако не ти е спуштен има време може одма ке направи жглп и одма пораѓај ;)

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

^^
    Имам уште 10-ина дена до термин, и да имам болки, од оние претпородилни, исто како да ти иде меснструација. Почесто одам во wc :whew: , ми се чини дека повеќе сум таму отколку во соба. Често имам диареа, всушност јас во текот на цела бременост ја имам, а ете веќе не пијам магнезиум.
    Стомакот цело време ми е спуштен затоа што ниско го носам уште пред неколку месеци, така да тоа не ми индикатор.
    Инаку јас сум некој феномен бре, сите трудници маки мачат со спиењето на крај, а јас спијам по 12 саати :tmi: . Само што легнам и заспивам :D , и тоа накај 12- по полноќ и без маки до сабајле до 11 :D .
    Стомакот не ми тежи, не се поправив многу, па и нема што да се жалам :) .

16. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Agrona мила чим поискусните мешиња ти викаат нормално е сигурно нормално е :)
    Без стресови само и не мисли на лоши работи, се ќе биде ОК ;)
    Јас освен што повраќам редовно два пати на ден немам никакви болки и не знам дали е нормално тоа, се загрижив сега :?:
    Поздравче и имај си убав ден :* :inlove:

Agrona likes this.
  17. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Веќе неколку дена како имам несоница,незнам дали е тоа нормално,спијам само неколку саати,на гинеколог имам закажано дури крајот на месецот(тогаш имаше термин слободен)немам никакви симптоми кои се јавуваат во почетокот на бременоста,првата недела спијав повеќе и јадев многу,а сега немам некој зголемен апетит.Според последната менструација сега треба да сум 6-та недела.Бев само еднаш на доктор кога ми ја потврдија бременоста и толку.

18. gelkaa

gelkaa Истакнат член

здраво мамичкиии ...како сте ..ние само што станавме и одма налетавме на видеово...ухх какво чувствооо
    изгледајтегоо.. http://www.youtube.com/watch?v=ebvWhJMNE0c :inlove:

D-E-L-F-I-N-A likes this.
  19. captivating

captivating Истакнат член

Неколку пријателки ми го пратија видеово :D
    Уживанција. Да ти е милина да гледаш :inlove:
    Му викам на мм, па и ние можеме вака,и нашето лабаво е толку големо :D

gelkaa likes this.
  20. Agrona

Agrona Популарен член

Јас насабалје имам само нагон за повраќање, но не повраќам. Дури се чудам самата и си викам може е рано се уште или и јас ќе сум среќлика во оние 20 % што не повраќаат. :wasntme: Ајде сега ако дојде до тоа нормално е, нели. :) Рабитче јас и ти скоро иста недела сме така нешто. Ти кога повраќаш, ти се гади ли од некои јадења и мириси? Јас сега за сега можам се да јадам, мирисите не ми пречат. Пак ќе речам може е рано. Уживај си и ти не се секирај. Кога ќе одиш рече на гинеколог наредна недела?
    Поздрав мила ! :*
    Делфинче јас пак легнував секогаш после 1ч. по полноќ, а сега сум во кревет во 22ч. :lol: Ми се спие ми се плаче и си спијам нормално. И јас сум според последна менструација 6 недела и 5 дена. И мене некако оваа недела не ми се јаде многу, нормално јадам. А минатата недела повеќе јадев, зависи. Еве на пример денес некако не ми се јаде каснав малку една питичка и тоа пола ја изедов еден јогурт и јаболко и толку. И некако не ми се јаде, обично повеќе си јадев јас. :lol: Ништо страшно ќе појдеш на доктор и ќе си бидеш по мирна, исто и јас треба да одам сега наредна недела на втор преглед, па со Господ напред.

Rabbit and D-E-L-F-I-N-A like this.