Женски најпрво СРЕЌНА НОВА СЕ НАЈУБАВО ... САМО УБАВИ МОМЕНТИ ДА ИМАМЕЕ.. Е сега вака бев на преглед се е ок ама бебево во стомачето побавно се развива спрема другите делови за една недела и неколку дена е наназад мене ми е многу страв а и плус се изнафрлав цела и се претпоставува дека е Алергија на нешто и дали тоа му смета на бебчо,...... Ве молам за совет побудаливв многу сум исплашена
Колку јас што имам читано алергијата влијае на плодот само во првото тромесечје додека се развива плодот, сепак зависи за што се работи, ако не ти кажале денес нешто немаш потреба да размислуваш на тоа, а за неделите и кај мене имаше мали отстапки веројатно имаат некоја граница колку може да се движи таа разлика. Можеш да си направиш проверка и на друго место за да си помирна или да направиш контрола за две недели кај истиот за да следи ситуација. Немој да се нервираш ако имало нешто сигурно би ти кажале сепак си 31гн
Немај гајле, и кај мене беше вака, мерките на главчето ми беа една недела напред, а стомачето една недела назад, милиметри се во прашање, а и мерките не некои егзактни вредности. Никој не може точно до милиметар да ти ги одреди димензиите, исто килограмите...
Алиса трудна си? Леле како упаѓам, ама те знам како член од самиот почеток на форумот, па ептен мило ми станува кога ќе прочитам дека некоја членка е трудна или станала мама. Пораснавме со форумот.
Веќе направивме еден месец со малиот, синче прилично активна бев во темава.... малку ризична и тешка бременост, па предвремен пораѓај, ама фала богу се испадна супер и еве се чуваме по дома
Ви посакувам Среќна нова 2019 со многу убави и радосни моменти во неа. За мене за жал лошо почна годинава, сабајле на бришење забележав крв ,веднаш отидовме на ГАК и таму како од пушка уште пред анализа на крв или преглед, ти си имала биохемиска бременост. Ми се сруши светот пред мене не ми се веруваше што слушнав, толку посакувано,толку чекано,толку испитувања, таман се израдувавме и...ладен туш.. Испитав бета од 76 паднало на 30,ме гледаше вагинално со спекулум и ехо,прегледот беше болен и веднаш почна да тече крв,еве сега со влошка..избезумена никој ништо не кажува, само ме направија будала дека сум мислела дека сум бремена а не сум била според нив...само не ми текна да ги прашам од каде бета хцг ако не сум била..едвај чекам во четврток да ми отвори матичната па да се упатам кај неа за повеќе одговори. Иако на крај не напишале во извештајот усно кажаа биохемиска бременост, доколку имате вакво искуство ве молам споделете што се прави после тоа,дали и како се испитуваат причините поради кои се случува,кои се можни причини? Ви благодарам девојки
Жал ми е @Sofi.ja и јас имав пред 3-4 недели биохемиска бременост. Заврши,добив циклус и сега здравје ќе чекаме повторно чудо да се случи. Во разговор со еден гинеколог се што е бета хцг под 100 за жал има многу мали шанси за бременост. Мојата беше 56, па 27 па 14. Главата горе и нема нервирање.следниот пат ќе биде успешно
Да е живо и здраво, голем да расте. Слабо ја читам темава, мојот е 5 години и многу ретко свртувам овде, сега видов ти си пишала и си велам леле и Алиса во труднички.
Na transfuziologija da dokazano e oti predizvikuva spontani abortusi so pozitiven rez za bremenost treba da odes na transfuziologija za kleksan
Знам дека сум малце досадна ама жени бре еве денеска сум во 39+3 дена и само чекам и чекам.. пред една недела имав малце контракци а сега ништо ја чекам со нетрпенение секоја минута ама несака
Женски мислам дека тука читав ако јадеш урми од 36 недела подобро и побрзо ке се отвориш , као урмите помагале за полесно отварање или грешка сум . Дали е точно тоа , можеби некоја членка испробала
Zalam mila no nemoj da se grizis nema nekoja posebna pricina za zal cesto se slucuva i mene mi se sluci maticniot mi rece ne se vsaduva jajce kletkata vo matkata i doaga do krvarenje proveriv i mikrobioloski brisevi rezultatite bea dobri mi prepisa pregnazon gi piev 2 meseci i si ostanav bremena sega sum 27 nedela fala bogu se e vo red, taka da glava gore i sto poskoro ao ubavi vesti
Јас кога станав сабајлево почнав болки да имам кај јајниците си реков можеби дека ми се одеше во вц ама пак ме наболува повеќе не знам што е нормално 28 недрла и 6 дена сум ?
Нормално е ако се посилни и на ист временски период да се јавиш во болница. Се останато се припремни контракции. Јас имам болки во јајници и контракции претежно навечер околу 5 минути па поминува. Опуштете се кај и да е ќе почнат вистинските. 37ма од денес немам изгледи за породување неделава.