Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Штом немаш никакви симптоми и штом бебето си е активно тогаш не се плаши , ке си отидеш утре на преглед , ЦТГ и ке ти кажат што како понатаму.

На NNA и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  2. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    2.240
    Добро утроо:hug:
    Веќе спиење без прслук нема ;( кога станав сабајле целата пижама со кругови лом направена, млеко течело ли течело, кај вас има ли вакви дешавки ? До сега се случуваше капка две кога ке стиснам не ми оставаше флеки и викам ок е се спремаат за бебе ама сега баегими повеќе течело..31+6 сум

На Donn му/ѝ се допаѓа ова.
  3. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    576
    Mozes Alpenkraft, jas pisav na oficijalnata strana, mi vratija deka e dozvolen vo bremenost i farmacevt mi go potvrdi istoto. Mene inaku mi pomina od caj od kromid, inaku ke go zemev sirupot. Recept:
    Потребни се три главички кромид (средна големина). Кромидот сосе лушпата прво добро се плакне, а потоа секоја главичка се сече на 4 еднакви дела. Во литар вода се вари сè додека една третина од водата не испари. Потоа, кромидот се отстранува од течноста и чајот е готов. Се пие во текот на целиот ден, и не мора да е врел.
    Ако некому премногу му пречи вкусот, добра замена е и чајот што се прави само од лушпи на кромид. За ова се потребни една шепа лушпи од кромид, кои се варат во половина литар вода, 10 минути. Се цеди и се пие како и секој друг чај, неколку пати на ден.

На an4ii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.505
    и јас се искинав од кашлаже. Прво почна со гадењето па со повраќање па нормално крајниците ми се воспалија па сега кашлам од грло па од плуќа.... Се токмам да одам на општ лекар.

5. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Фала ти срцка . Некако ми се смири кашлицата ама го земав сурупот за секој случај да го имам дома па ако имам потреба ќе пијам и ќе пробам со рецептов и јас .сега повеќе проблем имам со носот и дишењето цела сум затната воздух немам ставав капки од морска спл на isomar и направив инхалација со сол и топла вода и супа па малце подпбро ј се напив еден парацетамол малце ме пушти подобро ми е

6. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837

На SaNJaAaaAaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Koja e cenata na kleksanot ?

8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.806
    околу 250 денари

со тоа што може да собереш документација и ти ги рефундираат 80% од парите. Мислам треба потврда одтранфузиолог, од гинеколог,фикални сметки....ако некој имал искуство со враќање да ти објасни. Јас не го правев ова, прекомплицирано ми беше, а во тие моменти морав строго мирување и си ги платив приватно

9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Клексанот е 250 а фраксипаринот е 130 денари.
    За рефундација ти треба извештај од трансфузиолог од клиника но е многу тешко.Јас се откажав и сама си ги купувам веќе 3 месеци

10. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Исто искуство и јас со првото,белки и со второто лесно ќе поминам само со помалце шиење се надевам:inlove:А да прашам друго,дали некој скоро примал вакцина за рх негатив и дали се уште ја купуваш,па ја рефундираат?Читав искуства од феминки во таа тема дека бесплатно ја примале на државно.Јас сега треба да ја примам,28 сум,но матичната ми даде рецепт да ја купам и да одам да ми ја стави.Ме буни сега како некаде бесплатно,а некаде се уште со рефундација?!:?:

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Јaс ќе јa зaвршaм веќе 33неделa сеуште немaм тaкви тoчки,исцедoци билo кaкoв знaк зa млекo. Некaкoв знaк е или немa местo зa плaшење?

12. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Немав и јас со првата бременост, дури у кога ке стиснев не излегуваше ништо. Штом се породив имав млеко за извоз .

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    2.240
    Мене прв пат ми се појави во 25 недела на стискање додека се мачкав капка две а сега преку ноќ баш кругови ми се направиле, демек нормално било и да имаш и да немаш кај секого различно, ама ме замисли дека количински повеќе течело, ке видам со гинеколог :)

14. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    јас сама купив и ми ја стави не бев во можност да одам на преглед во гак за да рефѕндираш требало некој извештај од гак да одиш да си земиш сестрата неќа ди даде упат пред да ја примиш .

15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Немам ни јас. Ќе дојде ваљда потоа. Ако не дојде здравје има и ад :)

16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Zavisi od dozata fraksiparin od o,6 e 180 den

17. KuSkVl

KuSkVl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    45
    Jas ja primiv vo 28 nedela. Ja kupiv privatno. Za da mi refundiraat mi trebase mislenje od transfuziologija deka treba da ja primam. Mislenjeto go davaat na rezultatot od Coombs test. Potoa treba potvrda od maticen ginekolog deka e primena inekcijata, fiskalna smetka, smetkopotvrda i kopija od transakcija. Mi stigna posmo deka mi se odobreni parite, no isplata uste nema, a sega sum 38+3

На Ladyyyy567* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.763
    А ако coombs тестот е негативен се прима ли секако инекцијата?
    Јас направив вакво тестирање во 8ма недела рекоа дека крвотокот е веќе формиран и треба да покаже.
    Треба понатаму пак да правам тест или според ова нема да ме боцнат?

19. KuSkVl

KuSkVl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    45
    Inekcijata se prima ako Coombs e negativen kako prevencija za vo slucaj ako nastane mesanje na Rh razlicni faktori od majkata i deteto (ako e pozitiven znaci deka nastanalo mesanje i kje treba da te sledat pocesto i povnimatelno). Posle poroduvanje kje proverat krvna grupa na deteto ako e Rh- nema potreba da primis uste edna inekcija, ako e Rh+ kje te bocnat pak. Ako nemas napraveno Coombs napravi si za da ti dadat mislenje od transfuziologija i da mozes da gi refundiras parite. Mislam deka toa od 8ma nedela (ako e Coombs) nema da ti go primat vo fondot. Ako nema termini na moj termin mozes so prioriteten upat da otides popladne koga ima pomalku guzva na transfuziologija. Rezultatot kje go zemes za 2 dena od prilika.

20. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Da,pravev test na transfuziologija,so rezultatot bev kaj maticnata I mi dade recepta da ja kupam i utre planiram da ja kupam i da mi ja stavi pravo.