Чекај не разбирам, јас направив и испадна негативен, сега не сфаќам бебето позитив или негатив е? Или нема врска тоа? Мене ми препорачаа да направам бидејќи покрварев и да не е поради рх факторот посомневаа. Јас сум пжнегатив, сопругот позитив.
Види го прикачениот фајл 468989 мешиња има ли искуство некој со овие ментол бомбони дали смее во бременост? Малце повеќе лутат и составот им го пишува ама за грло мислам дела ќе помогнат ги земав од жито маркет и излижав едно ама ме фана паника да не не се добри за во бременост па некој ако има искуство?
Да ги има во секоја аптека.Се примаат секој ден е сега зависи од тоа како докторот ке ти каже .Зависи кои индикации имаш . Неможев да најдам која недела си?
A toa 250 den e edna samo ili pakovce ? Ne sum seuste bremena no sega so site rezultati sobrani treba da odam na mislenje i da mi kazat sto ponataka bidejki imav spontan i sega da me pripremat za sledna bremenost
Coombs kazuva dali kaj tebe ima ili nema Rh pozitivni antitela, ne pokazuva Rh na bebeto. Zatoa sto imas prokrvareno sigurno ginekolohot sakal da se osigura deka nema nastanato mesanje na krvta na deteto i tvojata. Za da se doznae Rh na bebeto treba da se zeme negova krv i toa se pravi koga kje se rodi. Zatoa sto od neg majka i poz tatko najverojatno deteto ke bide Rh+ vo 28ma nedela preventivno se prima anti D profilaksa. Ova e nova praksa, porano za prva bremenost se bockale samo po ragjanje na deteto za da se zastiti vtorata bremenist. Zatoa sto ako pri prva bremenost nastanalo mesanje na tvojata i krvta na bebeto i tie se so razlicen Rh faktor togas kaj tebe kje se stvorat anti D antitela koi vo sekoja naredna bremenost so Rh poz bebe kje go gledaat bebeto kako strano telo i kje go napagjaat so cel da se oslobodat od nego.
250 денари е една инекција.Некои мораат да ги примаат цела бременост секој ден и по потреба и после породување. Но ти штом не си бремена сеуште немој да си го оптеретуваш главчето со тоа.За почеток ако имаш имунолошки тестови отиди си на трансфузиолог некој добар и можеби тбојот проблем се решава само со метилирана фолна и аспирин.Има во тема генски мутации можеш да прочиташ.
Женски тие што сте за термин во јануари,имате ли такви лажни болки?јас имам скоро секоја вечер,нормално ли е така?до кога ќе траат тие болки?
Лажни контракции се јавуваат од околу 20 недела и траат до крај, многу се непријатни, но така се подготвува матката за пораѓај, е сега опасно е само ако се јавуваат повеќе пати во половина саат. И ќе траат до крај се додека не дојдат вистинските.
Јас ја примав пред 3 месеци. Матичниот гинеколог ми даде упат за трансфузиологија да ми направат кумбсов тест и ми даде упат за во болница на гинекологија. Откако го направив тестот и го земав резултатот,отидов на гинекологија, ме прегледаа,ми зедоа крв и ми ја боцнаа инекцијата. Не платив ништо. Би требало секаде да е вака,не верувам дека се разликува од град до град. Препрашај ја матичната повторно,речи и дека имаш информација дека сега се прима на овој начин бесплатно,зошто да се малтретираш со рефундации или да ја купуваш приватно.
Ако засилат почни да мериш време измеѓу треба да се временски точни вистинските. Ако не се на интервал од 15 минути или помалку лажни се. Мене како секоја вечер да ме болат јајниците и стврднување на стомак. Трае кратко, поминува со магнезиум. Значи лажни се.
Добро утро мајкички дали во 30+4 недели имавте зголемена активност на бебето.... ? Не ме остави да спијам цела вечер јас сакам да спијам на страна, а тоа клоца... Спијам само на грб ама ми е тешко да дишам, а тоа ужива се превртува.. Исто ми се појави болка под левата града, благо пецкање, на допир е нормално тврда за овој период дали може да се затне млечно каналче ако не доиш сеуште...? И јас немам никаков исцедок дали значи дека ќе нема млеко