Agrona , Rabbit кај сите трудници е индивидуално и секогаш различно...јас на пример осеќав болки долу во стомакот посебно кога ќе се преморам многу и уште од првиот ден кога бев да ми потврдат бременост ми рекоа да пијам магнезиум ..тој е обавезен во бременоста за да не ти се јавуваат грчеви... а во однос на лошењето....и тоа е индивидуално...и јас не повраќав до 7 8 недела за да, за 1 недела си ги истурам цревата..оттогаш наваму ништо , никакво гадење, ниту повраќање.... така да мајки уживајте ....се ова е нормално за трудниците...
Jас малку се исплашив си реков кај сите нешто сиптоми во првите недели кој повраќа,некој му се спие или јаде многу,а кај мене абер да нема од сето ова никакви промени и затоа ме фати малку паника дали е нормално ова,ништо сега останува да го чекам вториот преглед и тогаш матичната најдобро да ми кажи. И друго ме интересира дали тогаш точно ке се знае која недела сум бремена,бидејќи кога бев на гинеколог ми рече тогаш дека рано е за да се одреди точно,туку според менструацијата ми кажа која недела би била. Агрона,јас и ти дај боже да биде се во ред, во скоро ист термин ќе си ги очекуваме нашите бебиња
Дај Боже да биде се во ред, јас ти викам наредна недела сум на гинеколог 7 или 8 ќе закажам, таман тогаш да ја слушнам срцевата акција. Само со Господ напред се да биде во ред. И ти уживај и одмарај и кога ќе појдеш тогаш на гинеколог што те интересира се ќе си прашаш. Делфинче наредна година средината на јуни месец така нешто му иде датумот за бебулињава.
Здраво феминки, јас туку што си дојдов од болница, три дена лежев. Мислев дека водењак ми пукнал, ама сум имала инфекција на бешиката нешто. Се помина во најдобар ред. Уште еден месец ако даде Господ, па ќе си се гушкаме со синчето.
4-ти месец сум бремена, и многу сум напалена. Дали е тоа до хормоните ? Докторот ми забрани секс, но не знам што да правам.
Има цела тема за секс за време на бременоста [url=http://forum.femina.mk/bremen.../]bremenost/seks-vo-tekot-na-bremenosta-t160/ [/url]Таму може да се прочиташ се за тоа Да, највераотајно хормоните се. Ако ти забранил докторот секс, сигурно има причина па подобро да го послушат. Спојлер А постојат и други начини да се подружите со сопругот,и да бидете среќни на крај, ако ме сваќаш што мислам.
Извинте што пишувам две мислења едно по друго. Најдов една интересна информација на интернет па сакам да ја споделам, мислам дека и вас ќе ви биде интересна Ако имаш лажни контракции треба да пиеш Степ Лајт И тоа многу. Демек, поентата е, ако одиш во болница со лажни контакции ќе ти дадат инфузија од вода и шеќер и ќе те пуштат дома.
Леле JuLleE ти го читам постот и солзички ми одат...блазеси ти, сигурно си мноооогу возбудена. Ете и јас денес со колешка од факс истиов муабет го слушам, она е влезена во 9ти, и ирекле бидејќи е веќе 2 прста отворена максимум до 15ти ќе се породела - лицето и сјаеше од возбуда....и ми вели: ма колку сака нека ме боли, само веќе да го гушнам.
Se izvinuvam za latinicata od mob pisuvam. Jas za samo 19 dena do termin ke go drzam najubavoto bebe. Inaku cela bremenost mi e ok bez zdrastveni problemi I bolki.
МХ мх мх блазеситии..кај да е ќе го имаш во раце тоа жабчетоо мало... а еве јас ќе влезам во 8ми за некој ден и исто како и ти немам воопшто мака со спијањето ..си спијам по 12 саати ....а некогаш и повеќее исто стомакот не ми тежи..досега сум поправена 10 кг..и еве фала богу од почетокот на бременоста па до сега немам повратено ниту еднаш
^Agrona мила оваа недела прв пат повраќав, посебно ми беше многу тешко кога ќе станев од спиење и бев само на јогурт со малку лебче, мандарини, киви, банани значи повеќе овошје, а да и вода многу пиев ми ги ублажуваше мачнините Да не се урочам денес се чуствувам малку подобро Иначе на гинеколог треба да се јавам понеделник па ке видам кога ке ми закаже за срцева акција, одвај чекам да си го слушнам срценцето на мама Иначе среќлика си ти чим не повраќаш, убаво викаат секоја трудница си е различна Поздравче и имај си убав ден и викенд
Добар ден мешковци,како сте? Ние завчера бевме на првото цтг во Чаир и замислете не задржаа со образложение да ги направиме сите испитувања,бидеејќи имам вишок плодова вода.Вчера не пуштија,фала Богу бидејќи се беше во ред и со мене и со бебушот,со плодовата вода ништо страшно,така да сега ни останува да си чекаме природно болки или пукање на водењакот,иако сме со искуство се повеќе ме фаќа страв инаку сме при крај,полна 37ма недела лелелеле,може секој момент да биде,уфф со Господ напред на сите,па и на мене п.с. неочекувано си најдов и врска и тоа многу добра личност,баш сестра акушер на породилното,што појма немав дека е таму,ама ете кога Господ сака си се редат работите...се на се задоволнна сум се како помина и приемот на вработените таму,храната,буквално на се,па сега ќе чекаме уште само малку ни остана...
девојки ве молам за мислење во седми месец сум во бременост ама имам еден проблем на стомакот сум бас влакнеста ми смета и тоа многу пред да збременам го имав истиот проблем ама не до толку незнам дали се секавате пишав еднаш дека пред бременоста имав проблеми со пролактин и ред други работи и сега се мислам за депилација дали е штетно би сакал да знам леле многу ми е срам ама кого да прасам со вас сум послободна инаку предџодно еднас користев крема за депилација се депиларав целата само интимниот дел со бикче писете совет
Мене ми се појавија влекна на стомакот. Ако ти пречат ваљда ок е да се средиш ама тие сами ќе си паднат откако ќе се породиш така да јас би те советувал да почекаш. Имаш уште 3 месеци. Ај јас да прашам, го осеќам бебево многу многу доле. Неколку прста над отворот на матката. За 3 недели влегувам во 9ти. Да се спрамам за пораѓај или ова е само wishful thinking?
Рабитче да ти кажам душо јас во 7ч. станувам за на работа, е сега, оваа недела и те како ми доаѓаше да повратам имав нагони, но не повраќав. Кога мијам заби ОП нагоре ќе ми се накрене и јас се исправам едвај миев заби оваа недела. Во кола мм знаеше да пуши цигара, но сега му реков да не пуши во кола, бидејќи ми се гади посебно оваа недела. Не знам зошто не повраќав, ќе ми дојде до горе и наеднаш ќе ми се врати. Да точно, секоја трудница е различна. На пример сестра ми повраќаше со двете деца. И ми вика читала наводно некоја статија демек ако повраќала таа имало големи шанси сестрата исто да повраќа. Па што знам, еве сега за сега не повраќам. Јас закажав во вторник на гинеколог после работа. И дај Боже да биде се во ред со бебушко срценцето да му го чујам. Од една страна пак се плашам така некоја трема имам позитивна. Само викам дај Боже се да е во ред. Поздрав до сите мешиња и до тебе Рабитче.
Баш разговарав за ова со мојота козметичарка и ми кажа дека ретко кој се нафаќа да депилира стомак после 7ми месец, и јас имам околу папакот но она несакаше да ми ги издепилира.
Срцка не се секирај се ќе биде во ред во вторник, ќе си го слушнеш срценцето, иначе тремата е присутна кај сите, не сум ни јас исклучок
Ех и јас исто така не повраќав, само ќе ми дојдеше некој нагон до грло и после како пак да се враќаше назад и исчезнуваше. Поготово ми идеше така кога миев заби еден краток период, и после симнување од автобус. За тоа дека симптомите за бременост се наследни нема врска, мајка ми и со двете бремености цревата си ги истурила од повраќање , постојано и се гадело од се, парфем не можела ни да смисли а мене спротивно од тоа. Се ми е исто, само одвреме навреме знае да ме стегне долниот дел од стомакот, за кратко да ми се сврти, да ме жегне за кратко нешто во градите, како до срцето, да се задишам од подолго пешачење но сето тоа е нормално, сепак никоја ама баш никоја не може да помине без никаков симптом. Ги има, иако едвај забележливи ама сепак постојат. Ете и јас сум во таа категорија на лесни трудници, понекогаш ми се чини дека и маратон би можела да истрчам
Srcki aj help denes nekako sinko ne mi e aktiven nezz sto e, klocka ama ne kako porano plus i jajnicite nekako me bolat ovie dva dena.. ve molam za pomos dali da odam na ginekolog ili... inace sum 34 nedela. Ajde mamicki sovet