И мене како одат месециве некако се понагло ми се качуваат кг. Уште 10тина дена привршувам 7ми +6 сум до сега и тоа се трудам колку можам да внимавам. Леб пробај замени со тонус или интегрален, намали на газирано/благо (ако пиеш/јадеш тоа), повеќе пробај да внесуваш овошје/зеленчук и јаткасти, тоа (под)заситува. Јас главно сум на протеини, јајца, млеко, јогурт ми е секој ден на мени. Исто се трудам овесни каши, авокадо, прокељ, брокула колку можам, ем се поздрави ем исто заситуваат.. И да, се ова тие денови кога сум дисциплинирана, другите знае да падне и некое тостче, палачинче, сендвич..
девојки јас ум 35+5 од вчера осеќам притисок доле ми тежи и многу ме тера на мочање неможам ни да се наведнам. ко блага болка ксј јајници ме боли дали е нормално? брисеви уринокултура немам ништо.вторник сум на цтг .
Majki sega sum 12+ nedela.. nekoi od vas znaat za mojot slucaj so povrakanja nekoj ne.. uste na pocetok od vremenist ne pijev nis radi losata situacija.. osven b6 i nekoi tableti protiv povrakanja. Bidejki uste primam terapija za toa prokleto povrakanje.. a maticnata mi prepisa femibion 2 jas seuste nemam pocnato bidejki mi e strav od situacijata vo koja se naogam. Dali moram da gi pijam i zasto moram, sto e pridobivkata od niv sto ne... momentalno samo folna pijam.
Па тоа се витамини. А во второ тромесечие се зголемува потребата од витамини, зашто бебето влече од тебе. Не ли ти поминаа мачнините уште?
Да, јас ти ја знам ситуацијата добро и жал ми е што на маки си овој почетен период неможеш саглам да си уживаш. Кај се стресуваме од контроли за што ќе биде, како ќе биде, па уште и мачнини и повраќања,стварно е малтретирање,неможам ни да замислам како ти е Иначе, јас пијам фемибион од сам старт и тоа првин кецот па сега второ тромесечие и двојката ја терам. Можам да ти кажам дека ти ги препорачала најдобрите, по мене, бидејќи внатре имаш металирана фолна која веднаш се врзува во организмот , меѓу другите витамини.Фемибион ти се витамини (види во упатството што све од витамини има , претежно се Б) и немаш штета од нив. Јас само нив ги пијам, дополнителна фолна не пијам. И планирам да ги пијам до крај па и за доење се препорачуваат. Ете така, мое видување!
Јас сум само на фемибион цело време, а матичната ми рече од 5ти месец ќе ми убаци дополнително фолна. Мислите е океј така што до сеа немав појачано на фолна туку само фемибион ми беше дневна доза на фолна?
Не знам зошто од 5 месец ти рекла дополнително фолна, бидејќи нели таа е најпотребна во прво тромесечие.
Правев за скриен шеќер и резултатот е овој Резултат 5.1 на гладно реф вредности од 4.1 до 5.9 Потоа 6.7 каков е резултатот? Ама и вчера ди јадев благце а пред две недели ипитав само шеќер обично во ред беше немав
Gi pijam edni apcinja za povrakanje gi prekinav minattaa nedela mislam beter od predhodno sum bez niv ne funkcioniram i mn povrakam i pak gi pocnav... i sega neznam strav mi e od se sto plus hi zemala zas upla imam dane mi e polosonod nes.. mirna ne sedam nez veke so da praam
Neznam sto da pravam, minatta nedela koga gi pauzirav mn vo loso izdanie bev. Pak ginpocnav us nedela ke gi pijam i ke vidam kako ke bide bez niv ovoj pat. I neznam so femibion so da praam strav imam od se sto plus zemam se mislam deka.organizmot nis ne mi podnesuva. Veke nez koj pat da go fanam od pocetok do den den od zemja me treska mislam, kraj nema so mene
И јас сум на Фемибион прво 1 до 12 недела, а сега Фемибион 2, а плус пиев и метилирана фолна, ама сега во 5 месец праам неколку недели пауза од метилираната зашто не можам да набавам. Се надевам дека не е страшно Што ги паузирам малку, сепак во Фемибион има и метилирана малку
Девојки скриен шеќер ми е добро, ама се секирам за д димери ми беаа 1000 а знам дека треба да бидат под 500 а специалиѕт трансфизиолог Јане кажа дека не треба да примам клексани затоа што хемостазата била добро. Совет од вас што да правам да барам второ мислење или да чекам што ке ми каже матичната. Поздрав
Хахах јас се молам инатот мој да го нема, тешко ке е признавам Оди оти да не полна куќа радости Инаку јас пред 1 месец имав 5кг качено сега незнам на мене ништо не ми се познава па ќе видиме шо ке кажи вагата
Јас да кажам сабајлево бев на контрола поради болките. Ме гледаше со спекулум и ми кажа кандида, ме гледаше на вагинално ехо имало некаква пукнатина фисура мислам ја кажа, најверојатно на грлото на матката, и дека пд таму доаѓале болките. Ми даде боледување и мирување, повеќе лежење, без пешачење со утрогестан насабајле и навечер и магнезиум по 400 насабајле и навечер и контрола за 2 недели, таман тогаш ќе сум 35 за брисеви. Инаку бебка е супер и наместена за излегување
Ми се чини до никаде. 40+3 сум,бев вчера на преглед,бебето растур прави,болки покажува дека има понекоја,ама нешто посебно не чувствувам. Ме виде на ехо,спремно бебе за излегување,амааааа не излегува. Болки имам само од сабајле и навечер,онака послаби менструални болки. Ако нема ништо ми кажаа да одам утре пак на контрола. Тоа е ,ќе си чекам. Ама па и не се чека више.
Ќе ве молам предлози на специјалист гинеколог кој би ми ја водел бременоста од почетокот, па и породувањето здравје боже... Би сакала од Систина или Ремедика да е...и ме интересира од која недела кај тој доктор, почнавте да одите и дали он ви ги правеше скрининзите или друг, ако е друг сакам предлог и за скрининг...сакам да е темелен, стручен, внимателен .. фала однапред