Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Многу киселини вечерва мислам дека ќе цркнам. А и јас крива касно вечерав.
    Се напив и млеко и ориз голтнав али ништо не помага. Еве дремам во полуисправена позиција и така не бива. Не знам како ќе заврши ноќва али ова е страшно :(

2. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Исто втора вечер како се зафркавам со тоа јадење касно па и се испомешав и сега неможам да лежам мислиш секој момент ке исфрлам се, глупава тежина и уште ми се јадеее хаха или ке факаме некоја позиција за спиење или ке дежураме :lol:

3. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Два месеци дежурав на темава, сакам сега само да спијам :(
    Немав киселини досега, ретко. Али ова вечерва...
    Никако јадење навечер во трето тромесечие, најкасно до 18 ч. Ова е неиздржливо гадно.

4. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Офф а да пробаш само со вода јас синока со неа се спасив, се превртував до три и станав се напив и подобро ми беше ама само вода

5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Пијам вода, до мене е. Али не помага вечерва, а немам никакви таблети за киселини до мене.
    Мислам дека ќе го исповратам мајчиното млеко наскоро, многу ми е гадно. А бебево уште погоре нека се качи да ме дотепа.

6. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Офф жал ми е што неможам никако да ти помогнам да беше поблиску ке ти помогнев некако :( ајде уште малку имаш ти издржи уште малку и потоа ке имаш други маки слатки маки со бебушката, најди некоја занимација читај нешто ако можиш или игрица некоја, или раздвижи се малку незнам што е најдобро може лупам ама мора да помине и ова како и се друго :* :hug:

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Сода не смее ли да се пие? И јас еднаш фатив киселини мислам 8ми месец беше ама све исповратив не се издржуваше. Се исплашив зашто никакви мачнини цела бременост немав а тоа така одеднаш дојде

8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Јас лично не би пиела, али ја користат против киселини.
    Утринава сум добра така во седечка позиција сум заспала.
    Се е до бебето каде притиска.

На marchi-cool, ***Bony*** и S.J.Parker им се допаѓа ова.
  9. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Почната 29 а сега на апликацијата гледам 29 +2 сум била брзо летаат деновиве :) само дај боже се во ред да е

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.450
    Јас го имам цела бременост... Вчера на работа ми шупна да ми тече.... Не се плаши..;)

Јас исто како тебе.... Имам меше само, раце нозе и лице ми се исти... А сум +10кг :D:D

Последна измена од модератор: 5 јануари 2019
    На ***Bony*** и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  11. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Дoјди кaј мене нa гoсти. Шемaтa е иде ли 00:00 кoмa шлaфен,сaкaш некеш кaк гoстин и ти ќе си легниш. :D Се смеaм :)
    Јaс нaвечер oвoшје сaмo јaдaм:3пoртoкaли,2мaндaрини,3-4 киви. Пред дс бидaм бременa нa глaднo кoгљ пиев вoдa веднaш ми се прсвеше дистензијa нa желудникoт и ме бoлеше стoмaкoт. А сегa литрo дa се нaпијaм ништo не ми е ниту ме бoли...
    34+1 сум, левa нoгa премнoгу ме бoли,мускулнa бoлкa aмa немoжaм дa движaм a нa нoгa сум пoвеќе време. Стoмaкoт ми е тврд,цурa се мести кaкo кифлa сaмo нa деснaтљ стрaнa oд стoмaкoт нa левa јoк пa тaкa дa стoмaкoт ми е издефoрмoрaн цел. :D . Oд кoјa неделa пoчнaвте дa спремaте тoрбa зљ бoлницa,aлиштaтa дa ги перите-пеглaте?
    Имaјте убaвo снежнo утрo :*

На paleska3, FreeMind и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  12. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Дур не го извадија бебе имав киселини, значи лежев во операциона сала и имав киселини толку многу шо мислев ќе се исповратам. Жал ми е шо немам како да те утешам, ама ете да бидеш спремна. Само тоа е лекот :D

На hello-kitty.90 и FreeMind им се допаѓа ова.
  13. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Добро утро жени,мајки,кралици!:inlove:Снегот врне ли врне,а еден куп обврски имам денес ..не ми се испаѓа од дома:smirk:
    Него нешто сум во мисли-пред некој ден дојде другарка со ќеркичката,и истата вечер и избила сипаница..Ми се јави другиот ден да ме предупреди.Јас како мала ја имам прележано таа едрата што ја викаат,но страв ми е да не ме фати пак од ситната..и мојата ќеркичка нема прележано,ама примаше вакцини белки нема да не фати.Симптоми може да се појават и после 8-9 дена.Така сум нешто настината,уше тоа ми фали..Знам дека во почетна бременост се поризични болестите,но пак ми е малку шубе:worried:

14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    И јас јадев само овошје ама синоќа ми се помеша ред и јадев тесто со јогурт во 21ч. Мислев ќе цркнам уште ме маваат флеш бекови.
    Јас ја ставив во кола од 35та недела оти нели ми се скрати грло на матка па да не ме фати неспремна.
    И гледам кратењево што донесе, ќе влезам во 38ма уште е малава во желудник :(
    Имам чувство дека многу ќе го изедам на крај.

15. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Jas od denes sum 28 nedela bremenosta ja zapocnav so 59kg a sega imam 64 samo stomace imam i toa malo i duri na posledna kontrola maticniot mi iskomentira malo ti e meseto ke te sledime na 2 nedeli da proveruvame da ne slucajno bebeto zaostanuva vo rastot ama jas mislam deka toa nema vrska :)

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Јас од 35- та спремив алиштенца , а торба уште немам спремено а 36+ 3 сум

Леле и моево е ептен горе , едвај седам и дишам , а кога ке каснам нешто бетер станува , ме мава ептен под градите :wasntme:

Последна измена од модератор: 5 јануари 2019
    На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Као требаше во 36та да се симне доле во мала карлица. Ама јок.

18. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    @FreeMind како си мила? Ја отворив темава после подолго време и прво на тебе ми текна :inlove: до кај си? Која недела,има ли абер некој или рано е? :hug:

19. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Леле кога ве читам вака, паника почнува да ме нагризува...ај добро не паника ама немир :( Вие со едно се мачите на крајов, а ја со две којзнае како ќе ми е последно тромесечје :doh: Сега за сега фала Богу никаков проблем, ама да не ми наплатат во трето, као мами многу се опушти,убаво ти беше, е сеа ќе видиш :doh: (facepalm)
    Ми прпа! Посебно ова со киселиниве :sweat: :sweat:

На Ive13 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Хаха еј ја вчера му викам на мм колку е тешко да си бремен.И тоа што сме негде на средина уште малце а тек овие што се пред породување.
    Искрено пирано дур кукав да забременам си ја замислував бременоста како радости живи кога ке видиш две цртки ,после си секси трудница со мало меше екстра фит :rofl: па иде породување ко на филм со два напона и после шеташ дете у количка дотерано наџиџано(facepalm)
    Аа да сигурно е така.Како што читам повеке толку поише страв и паника ме фака ја незнам како ке искача детево јас сум упрпана секој ден се повеќе:(

На Ygritte, Someday, Emma2 и 4 други им се допаѓа ова.