Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Моево е свртено со главчето надоле ама изгледа уште не е спуштено скроз доле

Верувај дека кога ке дојде денот да се пораѓаш воопшто нема да мислиш и да се плашиш ,туку ке сакаш што побргу да излезе од тебе ,да го родиш . Е од тука натаму се се заборава :inlove:

Последна измена од модератор: 5 јануари 2019
    На Emma2, FreeMind, Bella* и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Јас едно ќе кажам...уживајте док можете :D бременоста е прелесна за разлика од чувањето...прекрасно е ама ептен захтевно...Уживајте :hug::l:

На Ygritte, marchi-cool, Emma2 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Незнам што ми се уврте у глава ,изгледа многу читам у темата породилни приказни :?:
    Готово ја скокам веке нема читање иначе забегав :drunk:

На paleska3, Emma2 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  4. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Леле истото се прашував и јас пред некој ден што ли ќе правиме со оваа епидемија од сипаници, јас за малата сум вакцинирана а големата сеуште ја немам прележано, толку многу бев со сестра ми кога таа фати пред неколку години ама мене не ме фати. Имам слушнато дека ризично е да фатат бремени жени кои се во рана бременост кога плодот се формирал а демек покасно ништо не сметало ама јас како што немам прележано многу ми е страв :worried: а како е по болниците знае некој? Мене ми е многу страв само Бог нека не чува сите и нас и нашите бебушки :hug: :*

5. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    И јас со првото кога бев бремена по цел ден читав искуства на други , па дали ке боли ако ме сечат , па дали ке можам да ги издржам болките бидејќи јас знаев и од менструални болки да се онесвестам, па гледав видеа како изгледа породувањето :rofl: но кога дојде денот за породување искрено мислев само на тоа што побргу да заврши , ниту осетив кога ме секнаа ниту кога ме шиеја :wasntme:

На paleska3 и srekice им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Убаво ми доаѓа што ти текнало на мене се чувствувам осамено без вас :(
    38ма влегувам во среда, бебе нема абер да испаѓа немам никакви симптоми освен од синоќа страшни киселини. Бебето е високо горе ме притиска на граден кош и желудник.
    Во вторник сум на контрола и на цтг, да го прашам како е наместена зошто се мислам ќе ја рушам 42ра недела. Имам лабави менструални болки чат пат и ништо друго.
    Патем падна снег и не можам да се движам надвор и се чувствувам како крава во зоолошка градина. Уште некој трева да ми фрла од прозор, да пасам.

На Someday, Kitten, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Јас од среда 37- ма . Исто во вторник сум на преглед:rofl:ајде уште малце ни остана:hug:

На srekice и FreeMind им се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Само нека испадне со се ќе се справам уста нема да отворам да се пожалам ветувам :)

На Emma2 и ajaja95 им се допаѓа ова.
  9. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    И јас мислев дека ќе терам до 42 ама ќе паднев у несвест кога ми рече докторот на една обична контрола дека останувам :mm: исто немав ни болки само контракции кои не ги осеќав ама ми тутна провокација нели и бидна...
    Искрено мене сега ми е потешко,имам и помош и се..ама дека навечер не спиеме и тешкичко е
    Ама ајде се ќе помине за убаво е се :inlove:

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Јас моментално со една рака куцам тука буква по буква со друга рака испумпувам цице а со нога буткам напред назад количка...кафето до пола стои уште од 12 саат :D:*

На NNA, ***Bony***, monik55 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Оф леле тешко нас! (facepalm)
    Знам дека е се за убаво ама... мора да го поминеме првин потешкиов дел..
    @srekice јас треба темана Царски рез да ја баталам, и таму има језиви моменти па си врти хорорчето во глава, демек рано е уште не се замарам ама пробај ич во денот да не се замараш за што ќе биде(facepalm) :?: |( :whew:
    Ќе си тераме ја и ти вака со фуфкањава знам :doh:

На NNA, Ive13, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Леле ова е полесниот дел :lol:
    Колку и да и изгледа тешка бременоста на некои, кога ќе се роди живо суштество за чив опстанок си задолжен само ти, сите потешкотии во бременоста за секунда се забораваат!

На NNA и Bella* им се допаѓа ова.
  13. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Знам бејби, јас до сега не ни имам проблеми никакви,ама се плашам за последното тромесечје,незнам шо се ме чека :doh: читајќи ве овде, филмови си праи чоек! си викам добро е шо ве читам барем да се спремам, ама пак :?: ... иначе, едвај чекам да си ги имам во раце бебушките! :inlove: :inlove:

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Секоја бременост е различна, не се оптеретувај со мисли ;)
    Јас реално втората бременост ми беше потешка, можеби и ради возраста, но бев поактивна, одев на работа скоро до крај и немав време ни да размислувам на тешкотиите :)

На Ive13 и Emma2 им се допаѓа ова.
  15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас за царски не ни помислувам ,незнам би ми било страв да не можам да станам од кревет а бебето да ми плаче .Уствари стравот не ми е од болката нејзе колкава и да е ке ја истрпам па што сака нека биде,претрпев и електрофореза и лапаро-хистероскопија и напад на бубрези па и ова ке го истрпам мушки:muscle: страв ми е што ги оставаат труднициве да чекаат да се отвори,со болки или ти вика ај прошетај па дојди за два дена(facepalm) од такви глупости во однос на тоа да имам доктор што ке ти помогне во тој момент и ке се однесува човечки со тебе.

16. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Е да,знам,зафрканции се тоа.
    Јас со близнаци, знам само царски ми е опција. Пак тоа анестезијата ми се врти во глава поише од резот. Ама викам ај пункција преживеав,ваљда пак исто ќе е . Ах бе, само си тупиме мозок знам. (facepalm)

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. chia

chia Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Zdravo decki,ja sum 17 nedela i bev pred nekoj den kaj maticnata sve super e samo mi kaza mi bil tvrd stomakot da pijam magnezium i ja sea si citav po net i gledam deka pisuva ne bilo dobro ako mi bil stvrdnat toa bile nekoi lazni kontrakcii,ne me boli niso samo ete taka tvrd mi e..ne znam malce se ispaniciv ama vikam ako imalo neso valjda ke mi kazela doktorkata...na nekoj slicno da ne mu se desava?:/

18. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Да не ми се мислите кралици мои се ќе биде во најдобар ред.јас сигурно ќе сум царица хахха со царски де си прашав во болница ми рекоја со првото си царски и второто не ти бега да знаеш.а првиот пороѓај ми беше супер ни 24 часа не поминаа а јас си станав без проблем имав болки не велам не ама се издржуваа.ние сме лавици силни најсилни ќе издржиме се

На ocicka2014 и srekice им се допаѓа ова.
  19. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771

Така еееее (highfive) (fingers) :l:
    Btw пушти FOX Movies :D :D

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Хахахха по цел ден е пуштена да не пропуштиме некој филм да си поплачам малку хахха