Дали е нормално интимниот дел да е потемнето иначе после 37 недели денес прв пат си ја видов другарката не ја ни препознав
Нормално е. Од хормоните се потемнува. Може да потемнат и брадавиците, лактите, вратот. Пигментот е појачан во бременост.
@AnaDelRey до каде си? Добро утро на сите ова киселиниве се променливи синоќа на пример немав, а обезбедена и со лекарства и со се над глава. Така да ако некоја ги има на крај да знае не траат долго како оние кои ги имаат речиси цела бременост.
I jas imav do pred eden mesec povrakanja I nisto ne pomaga za toa dzabe ke se trues so apcinja. A za femibionot e zadolzitelno da se zema jas gi piev od 2rata nedela od bremenosta I uste gi zemam samo sto sega ovie se za vtoro tromesecie. Zadolzitelno zemaj gi sodrzat vitamini folna kiselina, se sto ovozmozuva bebceto da raste Normalno..
А капилари дали имате забележано дека ви пукаат негде? Јас си видов онака на неколку места, најпрво се зачудив, но потоа си реков дека е нормално. На шаката на предната страна мало капиларче како точка и на палецот на лева рака неколку мали капиларчиња едно до друго. Овие ги имам забележано можи и други има.
Пишев и пред некој ден, најпрво пробај со спреј од морска сол, но ако не поминува мене гинекологот ми дозволи оприл за деца. Сепак нели се става ептен по потреба особено во прво тромесечие.
Јас имам на стапалата и колковите, и по дланките како ситни точки.... Имав и предходно... Бледо-бел тен имам и ми се познаваат.... Сега имам повеќе....
Исто бел тен имам,капилари немам забележано вени така поинтензивно на стомак ми се познаваат,и не толку на гради. Од циркулација зголемена ќе да е,а капиларите и наследни знаат да бидат често
Не се пкаши мила јас паднав на плочки ептен се треснав во 8ми месец,исто паднав среќа наназад...имав модро на кичмата бев кај матичната и ништо не беше на бебето..ми кажа дека е заштитено внатре,лошо е мнг ако паднеш на стомак вака не...
Мешиња абе неможам да стојам на нозе повеќе од 10тина мин. одма ми се стврднува стомакот цел и ми тежи... Нормално е да е вака во 6ти месец или да кревам паника? Секако повеќе сум во седечка или лежечка положба па можи и затоа
Ја Јас одам кај Палчевски и он ќе ме пораѓа, презадоволна сум!!! Пишував веќе, многу темелен, посветен и стручен и на мојата ситуација со голема опасност од предвремено пристапи крајно стручно и фала богу за некој ден почнувам 37. Го препорачувам ептен!
Мешиња ноаов скоро недела дена ми е затнат и ставам една недела од isaomar каплите од морска сол некогаш по два пати некогаш еднаш зависи од потреба. Еве и вечерва ми е затнат па се мислам дали да ставам уште прееска ставив се отна ама еве пред спиење пак ми се затна па незнам дали смета уште еднаш ако ставам зошто веќе и една недела ставам? Некој искуство да сподели?