Хахахахха леле ме изнасмеа , баш си ми срцка! Иначе, и јас сум таква, влагам во дебати, инат терам, се докажувам,се напињам дури,маж ми нонстоп ме опоменува ама не ја чим решам нешто да докажам одам до крај, сеа отпосле размислувам дали ми го осеќаат темпераментот малите, дали малку ги потресувам, криво ми е отпосле И играм,денсам низ дома, пејам, се Среќни празници мила
Хехехе, мојов на 5ти уклучи, помислив на деновиве,ми текна замисли Ама не секогаш ми текнувало Ете така сакам да чујам, ти само да си одмараш! Јас на мојов ревизија само му правам да не згреши нешто
Јас далеку сум според она како се чувствувам, ќе одам уште две недели мин. Утре сум на преглед да видиме што ќе кажат. Сега Февруари паника ги фаќа Нели?
Da vi kazam I mene mi izgleda daleku do 27 januari I'ma uste mnogu no otkako vlegov vo 9ti nekako SE me boli za razlika od prvoto a mozebi I godinkite SI go pravat svoeto a I bebka e mnogu napredna duri dve nedeli.Ama ke izdrzime maski za posle da mozeme da SE guskame so najmilite
Среќен божиќ од мене мешковци. Сакам да ве прашам дали во бременоста имате проблем со грчење додека спиете? И како да се намали барем тој проблем?
Кај мене си оди со неделата точно. Плус годинки имам 36 не знам колку имаш ти, али не се давам на крајов. Убаво реков скроз наопаку јас, 9ти ми е најлесен и прекинав да кукам дури. Само што ми се здосади веќе и одвај чекам да испадне не можам веќе бремена.
Среќен Божиќ и од мене Сакам да прашам има ли некој инфо колку би требало да е должината на цервиксот во 35та недела?
Нормална должина на грлото на матката изнесува 40-50 мм, но во текот на бременоста нормално е да се намалува 16-20 недела, вообичаено должинатаизнесува 40-45 мм 24-28 недела, вообичаено изнесува 35-40мм 32-36 недела, вообичаено изнесува 30-35мм. Ова ти е теорија. Од 33та ми е 2,5см па гледам испадна бебево
Мешиња за да почнам со прегледи во Чаир ми треба упат од матичен, така? Ако да, дали има термини или и за тоа треба мн порано да закажам? Матичниот брисеви сака да ми земе во 36+5 и тогаш да видиме за Чаир. Ме плаши да не е доцна?
Друштво дали отварате мајчини книшки или нема потреба од тоа веќе, знам тоа порано се правеше за сега не сум упатена и ако да од кој момент се отвора, претпоставувам тоа матичниот би го правел хм?
Кај мене нагло се скратил на 2,7 и малку ме исплашија, креветот да сум го фатела а не дека до сега нешто посебно сум се напрегала И за првпат го осетив прегледот со рака, не беше толку страшно како што замислував
Мене на 33та така ме уплашија со 2,5 см цервикс. Он и така си остана. Мој совет ти е да не легнуваш без мрдање. Минни1 е исто Германија истото и се деси до 40+ чекаше породилни болки после. Многу се претпазливи овде. Одмарај повеќе колку до сега али и движи се. Веќе си со една нога во деветти Брис ти земаа за стрептокока?