Mesinja srekni praznici sakav da prasam dali nekoja od vas ima iskustvo so bolki vo jajnikot barem mislam deka toj me boli ama onaka ostra bolka kako bodezi me zabole uste nokeska vo spienje i sega eve posmirena e bolkata no ne celosno
Tuka sme I so godinite jas imam 37 prvoto go rodiv na 22 I mi bese daleku polesna bremenosta za razlika od Sega em na pocetokot skoro 4 meseci NE stanav od krevet imav mnogu macnini I prokrvarev pa sreka Bev cela bremenost patoloska inaku ne znam kako ke izdrzav na rabota.A I posle toa otkako prestanaa macninite SE pojavija drugi problemi i taka do Sega ama ke izdrzam uste malku
Срцка, многу ми значи мислењето. Убаво е кога ќе видиш некоја иста како себе. И ќе продолжиме да пееме, играме и гласно да се смееме! Среќни и тебе!
Може да ми кажеш колку е цената само на скрининг без приска? И кои се тие два најдобри доктори за скрининг? Јас кај Петрова имам закажано. Фала.
АМан капките за нос одат во носот и мислам дека нема некоја опасност. Јас користам Назопас (состав имаат како Оперил)
Мене ми рекоа од кога ќе слушнам срценце. После тоа изгледа заборавија па сама си побарав, значи во 8ма недела отворив. Главните испитувања од матичната почнуваат од 12-13та недела така да има логика тогаш да ти отворат башка и се поминати критичните недели.
Оперил па мене ми ги забранија на почетокот од бременоста. Мислам дека сепак прво треба да се консултираш со матичниот гинеколог. Јас имав такви "бодежи" минатата недела. Пиев само магнезиум и ми помина. Иначе ја прашав др од што така, ми рече ако не помине да отидам на преглед и да ми даде упут за уринокултура. Мене ми помина одма другиот ден, па не отидов.
Па и да сакам не можам да се опуштам толку, додуша на раб не идам цела бременост али работава по дома е на мене, помош слабо иначе да, ми земаа денес и брис па за две недели на контрола едвај чекам да се породам пошо не се трпам ти ситно броиш
Јас бев денеска со мм и друштво на куглање, муке си немам 40+2 Го чекам малиов не му се излегува, на цтг денеска никакви контракци па оставам на времето што друго... чекам чекам ама ни болка имам ни ништо само така малку во грбот позз мајки
Eve me boli i deneska ama se podsmiri bolkata a i mnogu ladno mi e denovive na rabota nisto cudno da se ispopreladiv kako i da e za edna nedela sum na kontrola pa ke vidime
Денес на контрола на западу ништа ново. Ќе си бидам вечно бремена. Цервиксот се скратил на еден сантим вау леле и така со лесно да си ја носиш ниту прст отворена, поставеноста на грлото на матката вели дека ќе си поседи нема никаков процес за породување започнат. Со главата е наместена надоле и притиска. И ме мава со нозете во желудник. И така и ќе продолжи. Следен преглед на 17ти, па на 27ми. Потоа на секои два дена до 2029
Хахаха најјака си. Што ти е женски инает бре од што ќе си седи кај мајка и чао. Синојќа гледав филм иде паров на преглед исто им кажуваат рано е се е во ред,си заминуваат и ете ги по пат болките ајмоо назад. Дали е вака на филм само или можеби и ти така кога најмалце очекуваш ќе тропне малата,па ќе ни пишеш
Знаеш колку те чекам да се породиш Јас што сум месец после тебе веќе не можам да се поднесам и викам ако има некој доктор што ќе праша дали сака некоја да се породи штом влезе во 36 недела одма се јавувам доброволец, со две раце потпишувам само да се олеснам Па сакам веќе да се олеснам, да си облечам чорапи ко човек, да не одам ко шатка, ако имам среќа и да ја преспијам вечерта без да се будам на секое вртење, да престанат киселините итн итн. Можам да те замислам тебе, незз што да правиш за побрзо да бидне освен многу секс да ти препорачам ПС нека пишат тазе породениве во породилни приказни, да се утешиме/исплашиме малку
Девојки, во четврток треба да испитувам крв, и јас и мм. За некакви аномалии?! Може некоја да ми објасни повеќе околу тоа? Иначе ова ќе ми биде прв пат да испитувам крв како сум трудна.
Сигурно приска ќе правиш. Која недела си? Знам дека тебе ти земаат крв и другиот ден или по два дена ти ги дават резултатите. Можиш да си јадена ако е само приска без крвна слика, ако имаш и крвна слика - гладна да си. Приската ти е за Даунов синдром и сл аномалии. Според вредностите од ехото ( скрининг) се споредуваат со вредностите од крвта, и се кажува дали има ризик дали е мал или голем за вакви аномалии. Но тоа е само статистика, компјутерски се пресметува на некоја програма. А тоа што велиш за мм, незнам какво испитување е тоа. Јас не сум имала досега таква потреба мм да прави. Ако знаат другите нека пишат. Позззз*
Од прв месец чекам да се породам, на секое само тоа зборам и еве ќе одам до 40та сигурно како за инат Неќе малава да испадне што убаво си клоцка внатре не е будала со нас да се расправа. Купив едно растение за побрзо отварање бања ќе правам, дамм масажа правам исто, се движам колку можам, чучњеви редовно со кучево, ми остана уште на скали да се тегнам. Секс кој има во 9ти нека се пријави орден да му закачам. Немаш нерви да се поднесиш, а не пак да глумиш заинтересирана. Плус не познавам маж што би сакал да те допре, срчка ќе ги отепа на секое мрдање на бебе. А се надевав на еден прст отворена, на една контракција барем...
Утре влагам во 9 недела. Вчера мм беше по упатот, така ни имаше кажано гинекологот, и баш се збунив дека се врати и со упат и за него. Иначе во болница ни закажаа во 10, и му кажале на мм дека не мора претходно да сум гладна, што ми е олеснително, оти многу ми е тешко на празен желудник, цело време на повраќање ме тера. Фала многу на одговор.