Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Некa руменaт,некa руменaт син нa мaјкa:) Кoгa гo пишувaв пoстoт мaјке ми нa тебе пoмислив ,oвaa мoник се пoрoди и сaмo у мaјчински ќе пишувa oвде пoвеќе не,aмa не изненaди.
    Вo Кaвaдaрци. Дoaѓaaт дoктoри oд Гaк,е сегa требa дa рaзберaм кoи ќе се тoгaш пo рaспoред тие недели декa нa зaкaжaнo ќе oдaм oсвен aкo не ме изненaди кaкo твoетo. :D

2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Моево на 25 закажавме на 14 се роди:D
    Кој и да биде доктор сите се одлични што доаѓаат така да гајле да си немаш.

На NNA и LoveHope им се допаѓа ова.
  3. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    3.742
    Сабајлево пак на бришење крвче ама некоја раничка е изгледа дека само така надворешно се поминав и оставаше капки ептен мали. Матичниот ми е на одмор па за да сум мирна се мислам да тркнам до гинекологија. Сега се умислувам и стомак дека ме боли нез дали е психа или стварно

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Оди тркни да те видат, да не ти е мисла.

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Така е Девојко! Да да знам и јас .. . Ама оди кажи му .. Татко ... Се грижи многу, на се се внимава. Абе душичка, не го обвинувам само кога ќе му кажам дека има како мене и други почнува да омекнува .. Па не се ' треси' толку!:D:*

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.450
    Надвор врне снег:inlove:, имаме чист воздух:D а јас сум трудна:$ и имам слободен ден, мора да седам дома|(..... Ко си бев 'празна' цел ден го поминував надвор чистев снег....:D

На Ladyyyy567*, Ive13, ***Bony*** и 7 други им се допаѓа ова.
  7. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Девојки, јас сум 24+1 сакав да прашам бебето овие 2 дена го чуствувам многу доле кај јајниците и плус поретко сабајле малку и кога легнам малку, дали е нормално, јас мислев ке почнам да го чуствувам посилно ама не. Некој совет. Поздрав

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.680
    Кај нас многу врне снег.
    Не можам во дворот да си испаднам.
    Ами што имам уште работа по болници по доктори ...

Леле луѓе што ќе се прави многу ми е страв да не паднам со две леви сум секоја година си паѓам на снегот :worried:

9. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161

Леле исто и јас, денес бев за крвна слика и одев како на мравка. Буквално лазев по пат за да не паднам од страв. Мажето си го викнав за придружба па под рака, полека. Многу лошо време за нас за шетање, а што да правеме мора и контролите да си се тераат.

На Софија 88 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.680
    Да е само за шетање не излегувам и 3 месеци, ама те ашкаат де матичен, де специјалист, де лабараторија... и до бескрај е цело време така.
    Па и еден град се на ридишта е кај нас може да заврне и да е непроодно по некои уличиња :(

11. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Исто не мрдам од дома ако не е за контрола на ова време. Плус се облеков како ескимец, едвај се движев од многу облека.:) Ама само да не настиниме

12. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    273
    Дали некоја од вас имала искуство со детектирана циста на папочник на почеток на второ тримесечие? Ме испаничија дека може да е поврзано со хромозомски нарушувања, па воедно ако некој има искуство ве молам споделете и кој тест го препорачувате за отстранување на сомнежот.
    Фала многу

13. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    9.915
    Да се пријавам и јас. Помина и првиот преглед. Срцето трепери од радост за тоа мало срце што почнало да чука. 6 недели и 5 дена, нека е за убаво :inlove::inlove::inlove:

На joy1, Emma2, cinderella5 и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Со лесно да ти е бременоста:inlove::hug:

На Martka и Septemvri им се допаѓа ова.
  15. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Мешиња во која недела се земаат брисевите во трето тромесечие мислам два беа ама незнам за што точно?

16. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Убав денов, снегче конечно и кај нас, милина да ти е да го гледаш. Требаше да излегувам ама јок, нема ризикување за мене денеска.
    Него, нормално ли е жени болки во стомакот? Е ќе си пукнам од мисла. Вчера вечер цел стомак и половина ме болеа. 20+6 сум иначе. Денес само половинава повеќе ја осеќам. Од што растеме е така или е можно да е нешто друго?

17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.450
    Во 34 недела мене ми рече матичната, сега во 32 ќе одам онака на контрола... А веќе од која недела треба да одам т. е. Да изберам гинеколог што ќе ме пораѓа?

На srekice и an4ii им се допаѓа ова.
  18. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Ние сме тука некаде, и мене наредна контрола во 32ра а брисеви ми рекоа 34-35. Туку, можеме и доктор да си избереме пред време? Јас мислев се бира само болница а д-р кој ќе ти се падне на смена. Освен во приватните нели...

Јас тој период на 21-22 недела имав највеќе грчеви и болки во стомак и половина. Еве и сега ги има чат-пат ама си викам од времето е, од бременоста, од тежината.. Ако не се силни и ако не се постојани веројатно се нормални. Магнезиум земај си за олеснување колку-толку.:hug:

Последна измена од модератор: 9 јануари 2019
    На Ygritte, NNA, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Колку сум несмасна луѓе, бев клекната нешто ми имаше паднато позади па демек да го извадам со стапче, клечев ниско до подот, како за чучневи, се занесов и паднав на газ..седнав веднаш да видам дали мрда бебе, тука е, клоца ама јас се исплашив, мислете ли дека можело нешто да се деси, крајот на 35недела сум инаку..аман веќе, човек да не е така мирен се нешто да мисли:|

20. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Не е страшно кај мене секаде лупа ама долу кога мава се мислам ке излезе :lol: и кај мене мрда кога сака зависи како е расположена не се секирај нормално е :)

На Ygritte и NNA им се допаѓа ова.