Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Кога сме кај мрдањата на бебе, тие што сте околу 30та недела и повеќе, дали подеднакво силни и чести ги чувствувате движењата како и претходно? Не дека го нема, се јавува на секој саат, само сега имам повеќе чувство дека се тегне, како да му е тесно, поограничено движењето... Порано како повеќе да правеше акробации, сега изгледа е помрзливо, во тандем со времево :lol:

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Зимо без снег не оде ама и ова не е добро не за кај нас затоа што нас секогаш не изненадува и не сме спремни, моментално сум на пат накај моите и главниот автопат не ни е чист Чудно нели :D
    20190109_145719.jpg
    ама морам со денови го чекав овој ден да ги видам и гушкам :inlove: топлете се мешиња и чувајте се после ке шетаме :* :hug:

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    @NNA јас и ти за исто си се мислиме:) еве ме 22+2 и скрининг поминав и се си е во ред јас можам да кажам дека од синоќа така знае доле да ми мрдне да го почуствувам,а на ехо мрда ли мрда:inlove: не се мисли,не се секирај:hug:

И јас бев сабајле за крв па баш ми пријаше времево полека полека се раздвижив. Добро се чуствувам сега овај период фала богу уживам:D. И сакам мнооогу снеееег:rain::rain::rain::rain::rain:

На NNA, paleska3 и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  4. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас среќна мм уште посреќен:inlove: Го осеќа бебе на рака како мрцка во меше:l:

На Makedonka007, flower55555, Elena ena и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Не се плаши,ништо не му е.
    Јас на работа од стол паднав кога бев при крај, толкава мечка баааам на земја :| среќа ништо не беше, а се распослав на земја колку сум долга и широка.
    Башка ти само на гз си паднала, може се вознемирило малку бебчето, ама не верувам да е проблем штом не е паѓањето на стомак.

6. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала многу. Поздрав

Е тешко на нас жените, кога мрда зошто толку многу, па после зошто престана, па зошто доле зошто горе само да се родат здрави, мило ми е што е све ок, ти посакувам лесна бременост. Поздрав

Последна измена од модератор: 9 јануари 2019
    На paleska3, Martka, YoursTruly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    баш од што сум тешка, ко што викаш како мечка затоа треснав силно инаку воопшто не беше високо, бебе мртка, пратев за крв нема ништо, болки не осеќам освен на почетокот малку гзот како ме подболнуваше ама помина..и јас викам ништо не би требало да биде..ете некогаш колку и да се пази човек од нигде никаде ќе се случи нешто..

8. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Затоа да те “утешам”, јас малку повисоко бев, од стол на земја за секунда :D ми се скрши столот..
    Ако ти е на мисла посети гинеколог,но штом го осеќаш дека мрдка и е активно не се плаши :)

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    И јас некогаш повеќе некогаш помалце го осеќам, некни ми го немаше убаво два дена и чудно ми беше.. колку е тежината на твоето бебче ако си 30та недела :)?

10. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Моево сега како да се тегне.... Кога лежам на страна ме клоца како да сака да каже: тесно ми е, премести се... И кога ќе легнам на грб се оптегнува, раце нозе.... Научено е дека има место кај ребрата па таму испушта нозе... Исто знае да удри долу и се си мислам дека ќе излезе ... Инаку сум 31+3 недели....

Морав вака.... Зашто не можев да вметнам цитати.... Јас ќе одбирам и доктор зашто некако во Охрид сме слаби со лекари и ме фаќа страв....уште се двоумам меѓу Струга и Охрид....

Последна измена од модератор: 10 јануари 2019
  11. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Мојата дилема....штета за Охрид, некако не им оди со гинекологија.
    Што се случи со Филева знаеш? Зошто е суспендирана?

12. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    230
    Исто да, некои денови мислиш е цело време буден, други повеќе спие, зависи како е расположен :) Инаку последно мерење ни беше пред 10тина дена, тогаш бев 27+3, 1060гр. Сега сме 29+1, контрола за некои две недели имаме. Се надевам дека нешто од празничново јадење отишло и кај бебе, не само кај мама :$:D

На грб се најактивни дефинитивно! Дури некогаш кога го снемува намерно така легнувам, знам дека ќе се јави... Штета што нема телефон во меше :rofl:

А за докториве во Охрид не знаев, еве ако има некоја членка со искуство од таму сигурно ќе ти препорача.. Жално е што во денешно време треба да се грижиме за основни медицински услуги и потреби, страшно..:|

На NNA и Ygritte им се допаѓа ова.
  13. AnaDelRey

AnaDelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    662
    Сите чекате а јас мајки се откажувам 40+4 никакви контракци ни болки некакви. Денеска бев на преглед на болница кај што ќе се пораѓам и докторката вика ти немаш абер Плодова вода имаа уште ехеее (беба си плива), тешко ти 3200гр, бебето ти е топ и се е во ред.. а јас чекам чекам по 100 пати скалите ги врвам и џабе. Е сега на болница ми кажаја до недела ако нема ништо понеделник морам да одам и ќе ми клаеле некој коктел во вената.. Појма немам што е тоа, рече да појдам недела за да сме се консултирале позз мајки слатки

На Ygritte, FreeMind и NNA им се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Тој коктел е провокација за да добиеш породилни болки.
    Најбитно е дека го гледаш крајот, понеделник.
    Со лесно нека ти е!

Јас 38ма немам ни еден симптом, ништо не ми е.

На AnaDelRey му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Isto i jas vcera izleguvanje od kola nekako se liznav na snegot i padnav cela se ispruziv ama na gaz i na kolk taka stranicno samo od pamet se izvadiv, go cuvstvuvav posle toa mrdase bebenceto no se voznemiriv mnogu, neznam sto ke se pravi so snegov a mora da idam na rabota uste nekoja nedela

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Филева најверојатно е суспендирана поради то шо продаваше некој лекови или шо бараше пари. Баш штета, останаа само Боро и Мимоза и еден специјализант . Мимоза топло ја препорачувам, јас со неа се породив, пред се е човек. Со лесно да ви е:hug:

На Ygritte и Ive13 им се допаѓа ова.
  17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Se podmocuvate li nekontrolirano, posle malata nuzda ( mokrenjeto ) ?

На Ygritte и srekice им се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Да. Тоа е една од придобивките на бременост.
    “Се помочав од смеа” - конечно станува реалност.

На Ygritte, Someday, Makedonka007 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Jas sabajlevo umrev od strav, oti prv pat ova mi se slucuva. Bev vo wc , se izbrisav, krenav gakite i potoa na 2-3 mlazovi protece , ziva voda se napraiv. Si rekov gotovo , mi prsnal vodenjakot ;( 33+1 sum denes...

20. AnaDelRey

AnaDelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    662

На запад несакаа бебинава да излеза