Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Мислам да не се прави додатно и се плаќа 210 ден, знам јас правам додатно мислам дека е протеинограм.

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    Почнав да си правам филм дека имам кандида. Последно пред некој месец кога проверив немав. Сега како да имам некој чуден исцедок,без мирис и малце како да ме чеша.Не знам ни дали ми е од утрогестанот. Гинеколог рече брисеви не пред 12недела поради претходно крварење ,јас сум 9+4,а сега видов дека штетело на плод,предизвикува спонтан и се потресувам. Прочитав некаде измивање со камилица.Помага?

3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    И да испадне дека имаш кандида ништо страшно,ми рече док во бременост е нормално да покаже на брисевите присуство. Во 12 недела ми земаа брисеви,тогаш и тебе ќе ти земат,па и да излезе позитивна вагиналети за балансирање ќе ти дадат и толку.
    Сега дека и јас користам утогестан па не знам дали имам исцедок од него или повторно се активирала. Ама не ја мисли и избегнувај благо да јадеш. А од промовки само бекутан пенливо се мијам и толку

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    Ај ќе пробам и со бекутанот. Фала ти многу

5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    и јас немам докторот мо рече на следниов преглед ќе ми отвори.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Не користи купки и др работи интимни, можеш само со сапунче така од страна внатре не може оти и од тоа чешање да добиеш .. со млака вода измивај се неколку пати во денот кога ќе можиш .. или и со камилица.. од утрогестанот ти е и јас имав така дури и печење имав а немав инфекција ...

7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    не со бекутан. Читај состав лош е. одмивај се со камилица. избегнувај сретства за миење таму долу,само со топла вода при капење.

8. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    3.742
    Мешиња има ли некој буден да ми каже што да се напијам за покачен притисок? Многу ми е лошо

9. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477
    Кисело млеко или вода со лимон, бар тоа помагаше кај сестра ми.

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    3.742
    Многу болки имам во стомакот. Кој предел од стомакот треба да ме боли ако се породилни болки???

11. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477

Тоа незнам сеуште прва бременост ми е и немам толку искуство и јас чекам кај и да е треба да се случи 38 недела сум ама верувам дека кога ке дојде тој ден сигурно нема промашување дали се вистински или лажни болки :whew::worried:

12. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Uhhhh... pojma nemam srcka. Jas samo si kjutam i si trpam i si cekam. Najtesko mi e sto site okolu mene ja trpat mojava mrzovolja

13. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Мами дали после 30та недела беа по интензивни клоците надолу? Пред 2 недели имав некои лажни болки и бев на лежење со прогестерон ама станував по малку после неколку дена, бев 2 3 дена со возење на гости ради празнициве, бебе ми е многу активно од почеток и ден денес како октоподче насекаде ја има. Ама ме плаши кога се тегне надолу, клоца, удира многу ниско дури тие удари ме заболуваат, знам дека е покрупна 2 недели големка е и тесно и е се мислам дали е некој знак за предвремен, 33+1 сум . Лежам кога ке осетам дека удира доле ама се задржува доста време, утре сум на козметичар па овие денови и на гинеколог да појдам треба но додека отидам ке му ја мислам дали е нормално..

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Со висок притисок не се лечи сама оди на лекар, тој е показател за многу промени.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Породилните болки почнуваат во стомак,но и се шират и во половина,кичма и тука баш осеќаш најјака болка.. ако стануваат се појаки на околу 5 мин.знак се за породилни ..:)

16. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    @anita123 @marchi-cool годинина дена само со бекутан пенливо се мијам,и тоа по препорака од гинеколог после киретажи,хистероскопии и сега во бременост. Фала богу во ред сум и јас и бебето,ниту инфекција сум закачила ниту бактерија,освен кандида што ми кажаа нормално е да се појави во рана бременост. Не ширите паники

На Ive13, marchi-cool, Мариаа. и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Цел стомак, матката е проширена.
    Ти каде ги осеќаш?

18. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    @Annie.mk1. Kako si? Minaa li bolkite? Da ne rabotese nesto pa da se preforsiras?

19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас го осеќав многу долу кога ќе клоцне, дури да ти се примоча и стегав нозе да не ми 'испадне'. . Сега изгледа е свртено главачки и осеќам удари во ребрата и желудникот, од што ми се враќа киселина нагоре.... :drunk: инаку очекував дека како што одат неделите да се намалуваат движењава, ама ова мое бебе е цело време активно :lol::D

20. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    И јас многу доле ја осеќаам овие 4 дена а сум 24+3 многу се плашам да не е скратен цервиксот, јас мислев дека како поминуват неделите ке го осетам горе ама беше горе а овие 4 дена е скроз кај јајниците го осеќам, не знам како ке издржам да одам на гинеколог другата недела. Има место за паника или да чекам. Поздрав