Мислам да не се прави додатно и се плаќа 210 ден, знам јас правам додатно мислам дека е протеинограм.
Почнав да си правам филм дека имам кандида. Последно пред некој месец кога проверив немав. Сега како да имам некој чуден исцедок,без мирис и малце како да ме чеша.Не знам ни дали ми е од утрогестанот. Гинеколог рече брисеви не пред 12недела поради претходно крварење ,јас сум 9+4,а сега видов дека штетело на плод,предизвикува спонтан и се потресувам. Прочитав некаде измивање со камилица.Помага?
И да испадне дека имаш кандида ништо страшно,ми рече док во бременост е нормално да покаже на брисевите присуство. Во 12 недела ми земаа брисеви,тогаш и тебе ќе ти земат,па и да излезе позитивна вагиналети за балансирање ќе ти дадат и толку. Сега дека и јас користам утогестан па не знам дали имам исцедок од него или повторно се активирала. Ама не ја мисли и избегнувај благо да јадеш. А од промовки само бекутан пенливо се мијам и толку
Не користи купки и др работи интимни, можеш само со сапунче така од страна внатре не може оти и од тоа чешање да добиеш .. со млака вода измивај се неколку пати во денот кога ќе можиш .. или и со камилица.. од утрогестанот ти е и јас имав така дури и печење имав а немав инфекција ...
не со бекутан. Читај состав лош е. одмивај се со камилица. избегнувај сретства за миење таму долу,само со топла вода при капење.
Тоа незнам сеуште прва бременост ми е и немам толку искуство и јас чекам кај и да е треба да се случи 38 недела сум ама верувам дека кога ке дојде тој ден сигурно нема промашување дали се вистински или лажни болки
Uhhhh... pojma nemam srcka. Jas samo si kjutam i si trpam i si cekam. Najtesko mi e sto site okolu mene ja trpat mojava mrzovolja
Мами дали после 30та недела беа по интензивни клоците надолу? Пред 2 недели имав некои лажни болки и бев на лежење со прогестерон ама станував по малку после неколку дена, бев 2 3 дена со возење на гости ради празнициве, бебе ми е многу активно од почеток и ден денес како октоподче насекаде ја има. Ама ме плаши кога се тегне надолу, клоца, удира многу ниско дури тие удари ме заболуваат, знам дека е покрупна 2 недели големка е и тесно и е се мислам дали е некој знак за предвремен, 33+1 сум . Лежам кога ке осетам дека удира доле ама се задржува доста време, утре сум на козметичар па овие денови и на гинеколог да појдам треба но додека отидам ке му ја мислам дали е нормално..
Породилните болки почнуваат во стомак,но и се шират и во половина,кичма и тука баш осеќаш најјака болка.. ако стануваат се појаки на околу 5 мин.знак се за породилни ..
@anita123 @marchi-cool годинина дена само со бекутан пенливо се мијам,и тоа по препорака од гинеколог после киретажи,хистероскопии и сега во бременост. Фала богу во ред сум и јас и бебето,ниту инфекција сум закачила ниту бактерија,освен кандида што ми кажаа нормално е да се појави во рана бременост. Не ширите паники
Јас го осеќав многу долу кога ќе клоцне, дури да ти се примоча и стегав нозе да не ми 'испадне'. . Сега изгледа е свртено главачки и осеќам удари во ребрата и желудникот, од што ми се враќа киселина нагоре.... инаку очекував дека како што одат неделите да се намалуваат движењава, ама ова мое бебе е цело време активно
И јас многу доле ја осеќаам овие 4 дена а сум 24+3 многу се плашам да не е скратен цервиксот, јас мислев дека како поминуват неделите ке го осетам горе ама беше горе а овие 4 дена е скроз кај јајниците го осеќам, не знам како ке издржам да одам на гинеколог другата недела. Има место за паника или да чекам. Поздрав