Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    мешенца како сте ? прашањето не знаев каде да го поставам па решив во оваа тема :) ме интересира мешковците кои имаат раѓано до сега да ми кажат како изгледа паѓањето на микозниот чеп ... јас во бременоста немав никаков исцедок кога сега наеднаш обилна бела течност ... ви се има ова случено :)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.725
    Допаѓања:
    107.036

Благица, јас не видов никаков мукозен чеп, само водењакот ми пукна течеше малку по малку водичка ама не обилно , и потоа по 6 часа се породив , сега да знаеш не е кај секоја исто , мене докторката ми рече кога ќе влезам во 9ти ако видам да ми тече вода или крв тогаш да одам во болница. Така да ако ти е нешто сумљиво оди си во болница :) и не те прашав,која недела си ?

3. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

38ма недела ... вчера имав водена течност ... ама истече малку ... денес ова ... се јавив во болница и ми велат ништо страшно нема потреба да доаѓаш може е високо пукнат водењак оди утре кај матичен па ако има потреба ќе те прати кај нас ... мизерии ... ама се плашам :(

4. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    а да ве прашам ,ме интеесира ако пукне водењако,нели тече водичка? до болница треба улошка да се става или?ете јас на пример појма неам како иде тоа :)

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.725
    Допаѓања:
    107.036

Мој совет е да отидеш да те прегледаат, за да си посигурна вака од телефон и тие незнаат што е точно работата, само претпоставуваат што може да е. А и веќе во 9ти месец си така да веќе треба да го очекуваш кога тогсш бебенцето, и немој да се плашиш,нема зошто , само смирено уште малку душичето ќе си го гушнеш :)

На zalosna и blagica1991 им се допаѓа ова.
  6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    зависи мене за првото водењакот ми го пукнаа во болница а за второто морав со крпа мејгу нозе да одам до болница и таа ми пропушти :)

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    На Agrona, Jagoda123, butterfly.mk и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    значи мир да се немало, постојано нешто искрснува и не може човек да се опушти. де настинки, де трчање по лекари, по брисеви, по резултати, по ехо, на работа само нервози зашто не можеш да работиш со проста маса. Само за арно нека е, ама многу трчканици. Колку и да размислува човек позитивно секогаш ќе се најде некој идиот да ти попречи, да те гњави со баналности. Не знам како вие се справувате со односите со колегите ама мене почнуваат страшно многу да ме нервираат. Не дека сум јас совршена, не сум до толку самољубива, ама преку глава ми е од овој македонски менталитет каде само се оговара, секој гледа да му ја препушти работата на друг а после да си ја препише на себе туѓата заслуга, невидена катастрофа, поготово во администрација. Не дека сум некоја нервозна особа, ама малку сум спора кога станува збор за динамика, не сакам да ме напнуваат. ете викендов не знам од каде и не знам како ми се појави јачмен на внатрешната страна на левиот капак. Ме боли кога трепкам, ме чеша и незгодно е. Пред некој ден колешка од работа ми рече дека имам убави очи и ме гледаше, и иако не верувам во бабини тракатанци, сепак ова почнува да ми прави сомнежи. Повеќе се мислам да не ми е од шминката, ќе пробам со облоги од камилица па ако не спадне отокот ќе се јавам на лекар. Имала ли некоја трудница проблем со јачмен на око во бременост?

9. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ВАКА ДА СИ ПРАШАМ ЈАС ЕДНО ПРАШАЊЕ ЗА ИСКУСНИТЕ МАМИЧКИ. пРИ ВАШИОТ ПРВ ПОРАЃАЈ БЕБУШОТ МРДАШЕ ДОДЕКА ИЗЛЕГУВАШЕ?

10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    40.892
    ^ Прашањево не ти го разбирам butterfly.mk :^)

11. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    дали мрда кога гураш дали го осеќаш ко мрцка , дали тоа може да го забави пораѓајот :) да не речам заглави :rofl:
    може е глупо прашањево ама мене ми е логично :rofl:

12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    ^Батерфлај си замислам како ти си замислуваш како бебето копа дупка низ тунел, така ти го сфатив прашањето :rofl:

Инаку сериозно не го чувствуваш ти како мрда меѓутоа може да заглави, моите и двата дека големи заглавија на сред канал со широките раменца, ги вадеа со форцепс.

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    40.892
    КОга ке почне процесот на породување , и ке почне бебето да се спушта во родилниот канал ке нема место за мрдање :D Ке е се потесно и потесно :)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    и да знаеш дека така го замислувам :rofl: синоќа едвај заспав мислејќи на ова :D
    знам дека е смешно ама нема кај не ме носи паметов последниве недели :D

15. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    еве јас вака едно глупаво прашање :tmi: кога почнува да рате стомакот еве јас веке у 3 месец влагам а стомаче иц даска како и порано :lol:

16. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    мене во 5 месец почна да ми се познава :D имаш време :D

17. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Кај секоја жена е различно, јас околу 15 недела некаде (4 месец) веќе почнав да растам во стомакот.

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден женски гледам сите добро расположени ако останете си така до крајот на денот.. денеска ја носев и золвата на гинеколог дека и таа е бремена па таму си почекавме скоро сат ипол и така си стасавме низ дома и ќе уживаме сега... ај бидете ми поздравенкии

19. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Ах конечно наспана. Сум спиела 10 саати :dance: :party: :rock:
    Ама сум шетала вчера многу. Ептен се уморив.
    И денес прошетав, малце шопинг. Полека, полека се спремам за пораѓај.
    Уште 18 денови влегувам во девети па да бидеме спремни :)

20. Never.Stop

Never.Stop Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    11
    Babyane18 изгледа кај сите е различно..еве сега сум 3ти месец, а веќе почна да ми се познава малку од малку..јас па едвај чекам да почне да ми расте стомачето :D

На babyane18 му/ѝ се допаѓа ова.