Причекај.... Јас во 26 недела бев со болки вагинални и исто ниски удари, се јавив на гинеколог и ми ја зголеми дозата на Мг... После во 28 недела бев, ми рече се е во ред, заради релаксанот кој се лачел имам болки и ми препорача повеќе одмор.... Па така повеќе лежев и ми помина.... Оди ако е неиздржлива болка или ако има крварење...
@Kitten @LoveHope @Ladyyyy567* @FreeMind Еве ме цела ноќ око не склопив. Поработев да и легнав ништо не ми беше и наеднаш се разбудив со силни болки над папокот, не можев да се исправам. Притисокот 145 со 95 пулс 110. Нагон за веце, течна столица. После тоа повратив два пати. Се исплашив многу ама немаше ништо фала му на господ. Од денес 35та недела, се надевам да изгураме уште малку
Јас сум 18 недела и долу осеќам како да клоца, како гасови незнам баш да опишам. Мислам дека тоа е бебе, но ме плаши што е долу кај матката.. 31мм ми беше цервикс минатата недела матичната вика нема простор за грижи...
Ајде нека издржи бебе уште некоја недела,само ако си во можност оди денес прашај си за притисокот,нека те следат некое време сепак и порајѓај те очекува па да се нормализира. И без нервози,одмарај
И мене 22+4 сум па уште тука и тропка баш доле,така си е наместено главчрто горе десно кај папок,ноџињата доле ниско и само тука си го чуствувам,рано си е ќе си се врти,крева мести. Цервикс 21+ 40мм ми беше таман
леле и јад исто сношти 36 недела сум болки кај јајници течна столица неколку пати висок пулс бебето ми се собираше лево десно и одма ме фати паника ич не заспав сега немам сила за ништо
Фала душо, немам болки само стомакот ми е спуштен и така не се приметува многу стомакот само бебето го чуствувам доле. Јас и така ненстоп сум дома на болодување само одморам затоа се уплашив. Ама не примам никаква терапија само фемибион, со ивф сум бремена. Поздрав
Мене само еднаш ми беше мерен цервиксот на 16 недела ми беше 41, а во 18 недела бебето доле се чуствува ама кај мене еднаш беше доле па се покачи кај папакот а сега пак е доле затоа се уплашив ама немам болка, јас на ехо одам на 2 недели, Фала Поздрав
Двечките си влегувaме денес вo 35тa,некa ни е сo леснo. Јaс ден пред бaдник сaлaм се изнaрaбoтив дoмa не седнaв цел ден и вечертa ме рaзбудијa силни бoлки,првпaт имaв тaкви бoлки и oд штo ме бoлеше дaј си рекoв бaрем дa oдaм дo вц дa не ќе ми пoмине aкo oдaм aмa немaв буквaлнo никaкoв нaгoн зa дефекaцијa и свaтив декa бoлките дoaѓaaт oд мaткaтa.Не измерив тензијa.Следниoт ден имaв пaк бoлки пoслaби aмa немoжев нa нoзе дa стoјaм пoвеќе oд 10мин ме сечеше oдмa у стoмaк. Oдмaрaј денес лежи. Јaс пa нaвечер штoм легнaм ме бoли левa нoгa гoре,кoлк. Немoжaм дa се кренaм дa прoменaм пoзицијa. Амaн веќе,некa минувaaт неделите ми тежи.
Со лесно нека ти е... Не паничи мора да се движи бебка.... Некогаш горе некогаш долу ќе удри... Релакс и се ќе биде во ред 31+5 недели.... Абе сите органи ги шутира активност левел 100, одма ќе излезе хахахаха мислам дека во 9ти
Ане проверувај го два пати на ден од денес притисокот, ако е висок ваков 145 оди на лекар. Без разлика што си 35та недела.
Девојки кај резултати од брис кога пишува на пример не изолирана бактеројата streptococcus analacitae тоа се подразбира дека нема бактерија така ?
Прво бебче ти е? Јас сум 17та и први ми се, да ги очекувам значи веќе во 18та? Докторот ми рече од 20та требало да почнат..
Абе што збориш , не е изолирана значи не е најдена, нема шо да се изолира ако нишо не е најдено За џабе да не се клукаш бре ти со хемии
Мила не, ... тоа значи дека ја немаш, како што кажа @Emma2 ...консултирај се со докторот можно е грешно да го прочитал резултатот или пак можно е поради сосема друга причина таблети да ти дал..