Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Емче која недела си?

2. Elena ena

Elena ena Популарен член

Мешиња јас вчера и денес се изнашетав бајаги по снегот. Денес дури и го санкав синчето на санка. Како трудница во 9- ти месец малку чудно знам:rofl: ама и синчето си бара свое , сака да се шета ,да се радува на снегот . Греота да не му го приуштам тоа кога веќе се осеќам супер . Здравје утре маж ми е дома па тој ке го шета 8)

Someday, marchi-cool and FreeMind like this.
  3. Emma2

Emma2 Популарен член

О ја затерав 17та..т.е 16+2 :)

cinderella5 and Adeline like this.
  4. Adeline

Adeline Популарен член

Машала, онака само ме интересираше:l::hug:

Emma2 likes this.
  5. Emma2

Emma2 Популарен член

Ако,мило ми е што ме праша! Биди ми поздравена :l::hug:

Adeline likes this.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Јас користам цело време Нивеа купка, Head&Shoulders menthol шампон и дезодоранс на Rexona.... Купка не користев првите месеци.. А редовно користам дезодоранс останав бремена на лето и немаше смисла да не користам:envy:

Софија 88 likes this.
  7. LoveHope

LoveHope Популарен член

@FreeMind ти имaш aбер зa oлеснувaње?

srekice likes this.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Јок мила, никогаш подобро не сум се чувствувала во овие 9 месеци. Ништо не ми е, се правам сама, енергија еден тон мислиш прв месец ми е. Бебе уште не е симнато стомакот ми е горе, ќе одам уште мин две недели. Таа ми е среќата до крај да идам.
    Битно убави вести еве вечерва убаво ми е на душата.
    Ти како си?

srekice, Someday, Vaga~ and 3 others like this.
  9. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Јас на почеток повеќе пазев да не користам јаки препарати,најчесто Бекутан купка,сега користам купки и дезодоранс на Dove,Shauma шампон и се мачкам со масло за стрии кои ги немав ни со првата бременост,а се надевам ни овојпат нема да се појават.
    Шо се тиче тема секс,ептен сум за жалење..само еднаш пробавме и неуспешно,некако страв ни е овој пат,а седми месец сум;(...Ама па затоа во првата трудноча бевме ко на маратон,редовно,9 месеци од почеток до крај буквално си имавме најнормално и супер ми помина и бременоста и лесен природен пораѓај,а и доста пешачев тогаш кога ќе се сетам...Значи кај нормална бременост секоја активност е здравословна;):)
    Додуша и пред 7 год.беше,можеби времето си го прави своето,организмот се менува..мм сега е поисплашен од мене и не му текнува на секс:shake::smirk:

Софија 88 likes this.
  10. only44you

only44you Популарен член

Уххх се отепав чистејки до сега. Па сега почна половината да ме боли. Како успорена снимка сум.... Осми месец... се пазите ли вие? Или и вие како мене?

11. bella.s

bella.s Популарен член

Вчера само што влегов во 9ти, и сега си седам гледам тв кога одеднаш осетив страшни болки скрос ниско доле во јајници и кон половината. Прво мислев лошо сум наместена па подлегнав ама не минуваа, буквално како вистински контракции, цела се препотив..а бебето го осеќав баш во тој момент беше многу размрдано..лежев некои 5 мин може малку повеќе не знам, и така така помина..сега имам само некоја блага болка во јајниците..дали беа лажни контракции или нешто друго? Јас веднаш направив филм дека готово ќе раѓам..

12. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

И јас како тебе :DНо си треба пазење,јас се занесував до скоро така,ќе се исфорсирав после се ме боли и филмови одма ќе ми биде нешто..Затоа покротко,уште малце ќе издржиме после ќе си се вратиме у нормала..со сите обврски:D:inlove:

Martka and only44you like this.
  13. anita123

anita123 Истакнат член

30ta

14. LoveHope

LoveHope Популарен член

Чaретo ти е вo мкд. Сoри,севернa мкд. :D Oдмoри се,припремaј се сигурнo ќе јa изненaди мaмa кoгa нaјмaлку oчекувa :)
    Дoбрa сум,oд денес 35тa. Свеки сaмo прaшувa дaли сум oдбрaлa дaтум зa пoрaѓaј пoшo цaрски ќе сум. Мa ме фaлеше нa мaјкa ми кaкo не сум се здебелилa,дoбрo сум нaпредувaлa сум рaстелa сaмo у меше. И декa немaм oтoци,aкo мaјкa ми снoшти ме виде :D Си чекaм дa влезaм девети :D

FreeMind likes this.
  15. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Труднички ,да ве прашам како се справувате со стравот од пораѓај?:sweat:
    Колку што сакам побрзо да се олеснам толку повеќе и паника ме фаќа како ќе помине се, дали ќе се снајдам во улогата мајка и слични работи..Ме плаши и тоа што нема помош да имам првите недели по пораѓај, сами ќе сме со маж ми..
    Еве и сега дур пишувам срцево ќе ми излезе:D Хелп! :rofl:

srekice likes this.
  16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

ќе се изненадиш од тоа колку и покрај маките ќе бидеш способна за бебчето. Јас бев со царски ми рекоа да мирувам и колку што можам да лежам првите 2 недело одкако ќе појдам дома. Јас не се сеќавам да подлегнав освен за спиење. Лежење само една недела дур бев во болница. И ни мака ни болка видов. се изненадив од самата себе како уопште не сум си обрнала внимание на себе,се само околу бебето. Обврските си го прават своето. Нема зашто да се плашиш.

17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

IMG_20190112_003116_658.jpg женички денес т.е вчера ми земаа крв на трансфузиологија,испитуваа антитела. И ова е резултатот. Глупаво ама ништо не ми објаснија. Ни за што е испитувањето ни што значи резултатот...:(

18. an4ii

an4ii Популарен член

Мешиња ја веќе незнам што да пробам за стрии. Ај што стомаков цел ми се направи стрии ама последнава недела почна многу да ме чеша незнам што веќе да ставам. Уште од 2ри месец се мачкам и еве 8ми месец сега ама џабе ништо не помогна за стрииве уште од 5ти месец негде ми се појавија постепено ама сега во 8ми жар црвени ми се па и нагло чешање ми се јави. Пробав со хип путерот исто хип масло за стрии,павличева, витаминска на бекутан ама ништо не помогна сега во моментов се мачкам со масло за стрии на еуцирин и исто со витаминската на бекутан ама веќе отрпнав нови стрии ми се појавија. Незнам што др да пробам

19. Eni.r

Eni.r Популарен член

До кожата си е јас испукав сегде само стомак не а он е нсј оптегнат а секој дел го мачкав уште од почетокот

an4ii likes this.
  20. Elena ena

Elena ena Популарен член

А дали значи дека ако бебево е уште горе , дека има уште многу време до породувањето. И моево е уште горе