Јас искрено и да сакам неможам до толку да се пазам. Се си работам по дома , усисувам бришам чистам пружам алишта, го дигам синко со 13 кг, го бањам, шетаме, играме топка ,вчера и го санкав , значи се нормално како и пред бременоста . Како што ти рече @marchi-cool ке се изненадиш самата себе колку сила имаш поради бебето. Буквално забораваш на себе , на се што си поминала ,на болките. Јас велам тогаш жената е најсилна во животот , дупла сила имаме Исто, откако влегов во девети почесто почнав да имам менструални болки ,но штом проаѓаат за брзо знам дека не е време за раѓање Јас пред малку се разбудив со болка во стомакот и нагон за во вц по голема нужда. Досега оваа не ми се случило цела бременост, и бидејќи пијам хеферол веќе 3 недели имам проблем со тврда столица едвај еднаш во 3 дена ке отидев во вц , а сега течна столица и тоа во сред ноќ. Сега легам и чувствувам слаби менструални болки. Како и да е влегов во девети, ке видиме што ке биде.
Напони уште на аеродром ќе ме фатат како што сум алергична на се во таа земја. Ќе те фали ами слабо си и правела трошоци во кујна, снаа за мерак нит јаде нит пие плус бремена Немам страв од породување, овде ќе ти стават епидурална и нема да биде болно. Само ќе се олесниме. Пда ти е на мени ќе те прашаат дали сакаш ( ако си природно ) Стравот од новата улога ти е сосем на место и го имаме речиси сите со прво дете. Исто и чувството во себе кое го носиме на непознато, не знаеш какви емоции ќе предизвика тоа бебе, дали ќе го сакаш, итн. Се се тоа нормални прашања за почеток. Не се оптеретувај, ќе видиме тогаш како ќе биде. Се надевам резервира бабица до сега ќе иде секој ден да ти помага во први две недели. Ако немаш веднаш барај на нет некоја слободна. Помош и форумов ќе ти биде, прашувај се. И ти пред мене ќе се породиш. Ајде второ ти е опростено Велат треба да се симне цел стомак за да почне процесот и се да заврши на природно. Оние кои тргнаа во 40та недела со бебето горе завршија сите до една со царски иако десет прста се отворија. Е тоа не го сакам за себе во никој случај.
Еве јас пошто во Мк нели немам можност за бабица сакам да те резервирам тебе за после пораѓај, таман си пред мене 1 месец па ќе ми кажуваш се Само немој кога ќе излезе бебушка да го заборавиш форумов
Се уклучив на форумов за да се жалам од бременоста барајќи утеха од лошењето кое го имав, да не те наведам на друг пат со доењето и негувањето ми е страв
@Elena ena , bogami zence alal da ti e . I jas sve pravam, ama mnogu se plasam od losi iskustva sto sum imala. Koja nedela si ?
Дефинитивно лажни, мислам дека вистинските не се само долу на јајници туку цела матка се грчи и боли.
Јас не бебе горе, 40+6 провокации, природно. А верувај ептен горе беше кога почнавме со провокации.. Ама па затоа се премачив, и родив едно преслатко маче
Ај сликни го профилно, ќе ти кажам .. може дека секој ден си го глеаш па така мислиш, и ја така си мислам
Јас бев со стомакот горе кога се породив со првото. Малку ме стискаа на пороѓај, што беше нелагодно, но сѐ на сѐ добро заврши. Па ни со второво не приметив да ми е спуштен стомакот. Ист си беше.
Веќе пред крајот , 37 за ден два мешиња што мислите спуштен ли ми е стомакот или абер нема моево прасенце за излегување @only44you инаку ја тебе те паметам уште од 2016 кога бев бремена со првото , активна беше и тогаш во темава ако не се лажам