Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Нека ти проверат грло на матка на следен преглед. И одмарај повеќе.

Јас од 32ра броев осми месец.
    Имаш уште стрептокока да провериш од 35 до 37 ма недела ( брис ) и да почнеш редовни цтг.

Од 30та до 36та ќе ги поминеш сите можни сценарија и стравови во глава. Се ќе ти се чини дека ќе се породиш пред време. Ќе ти се чини дека имаш болки, контракции, исцедок, дека бебе испаѓа, притисок, итн.
    На крај после 36та ќе сфатиш дека ние жените сме стварно луди и можеме толку добро да се исфилмаме што и Хичкок би ни позавидел.
    Предвремено се породуваат само незначителен процент кои речиси имаат патолошка цела бременост.
    Другите како нас идат со стомаците до крај :)

Последна измена од модератор: 13 јануари 2019
    На Ygritte, only44you, NNA и 6 други им се допаѓа ова.
  2. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Цтг oд 36тa се прaви?

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    од прозор ќе си ја гледаш плажата :) ајде следно лето ние насовно ќе се организираме да си одиме групно. :D

На Ygritte, NNA, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Да одма штом влезеш во деветти и си закажуваш за цтг

5. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Да сите што нема да одите на одмор ова лето здравје Боже другото ќе ми дојдете во Охрид на одмор

На NNA, srekice, Emma2 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    мене во првата бременост така ми беше под папукот во долниот дел од стомакот последните 10тина дена. После ми искпука кожата и ми излегоа стрии.

7. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    И мене да ме рачунате во оваа група. Со бебушки со се здравје наредната година, шема да сме во Охрид:lol::lol:
    Јас се нешто се филмав ќе идам накај Мај,ама фуфки сега :rofl:

На NNA, srekice, Emma2 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    мај 2020 може. Јас како што бев во првата бременост со мешето 5 километри понапред.... Да не знаеш дали одам или се тркалам.... Нема шанси да се плеснам на плажа од 7ми месец.

На srekice, Мариаа. и Ive13 им се допаѓа ова.
  9. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Да ти кажам право со првата бременост бев во најтоплото лето ми се чини 100 степени и си се капев на една плажа немаше многу луѓе почесто одев дури и деветти бев и одев ама оваа година краен рок ми е 19 јуни така да капење малку морген

На srekice и marchi-cool им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.557
    Допаѓања:
    184.595
    Девојки јас пак да се жалам.. :(
    Имам многу лошење, повраќам скоро секој ден, ама овие 3-4 дена ми се многу тешки. Претходно знаев, најтешко ми беше на празен стомак па ќе каснев нешто и бев подобро. Ама овие денови лошо ми е цело време. Ем сум гладна, ем не можам ништо во уста да ставам ми се гади од се. :( Маж ме фаќа вчера во половина и вели сум ослабела.. и навистина многу малку јадам и сега сум загрижена за бебето... ;( А верувајте не можам повеќе.. од сама помисла на јадење имам нагони да повратам... Ноќеска имав и грчеви во стомак, благи, далеку од нешто неподносливо..
    9та недела сум... ве молам да ме утеши некој дека е нормално вака.. ;( Или чаре некое да барам...
    Многу се трудам да не се жалам и да бидам позитивна ама на крај пак паничам и се вознемирувам... енергијата ми е скроз опадната, не ми се мрда од кревет...

11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    И ти си во тимот август а? :)
    Да се пријавиш веднаш во термини на породување ;)

И јас имав одбивност кон храна и повраќање и ослабев многу, и кога влегов 9та недела ми се врати апетитот и не ми се лоши повеќе.
    Нека потрае што убаво било вака се надевам не е привремено само :)

На NNA, srekice, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Добре дојде во клубот мила сето ова што го напиша го имав до пред 10 тина дена.нормално е што да ти кажам мораш да издржиш.јади помалку и почесто.еве кај мене вака беше само со супа бев жива и кисела вода од овошје портокал ми помагаше најмногу.пробај со лесна храна која ќе се задржи во желудникот подолго.сама ќе си одредиш која храна ти одговара зошто сепак сите сме различни.јас дури дехидрирав и завршив на болница со ифузии ослабев негде 7 килограми во овие месеци.потполно те разбирам колку ти е лошо гледај да се одмораш и да пиеш течности за да не дехедрираш како мене.ти посакувам се најдобро

На Elena ena, NNA, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    И мене вакви болки ме држеа 4 часа во 31ва недела. Бев на гинеколог цтг мирно и вагинално ме гледаше дали се отварам и на ехо како е поставено, воедно имав и стврднување на стомакот кога бев таму и ми рече лажни болки ме пушти дома на лежење и на прогестерон боцкање од тогаш и сеуште се боцкам 33+3 сум. Појди си на лекар ако ти се повтори..

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    И јас сум ослабена 5 кг,ама докторот ми рече дека бебе си зема се што му треба нема зошто да се секираш и нервираш. Јас сега не повраќам ама ми се гади од се,живеам на кроасан,соленки и јогурт. Не се плаши,не е ништо.

На NNA и Yowannty им се допаѓа ова.
  15. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    и јас имав таква мака зедов антиметил ама малку ми помогна си ми е лошо и си повраќам.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала многу, ми се смирија болките тоа што велиш сигурно расте бебето. Да имаш лесен пораѓај. Поздрав

17. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Во 9 и 10 недела мачнините се најинтензивни. Ама ајде уште некоја недела мора да издржиш.

На Yowannty и NNA им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.557
    Допаѓања:
    184.595
    И ти Август? :) Јас кога и да зачитам овде се некако сите се при крај.. :)
    14ти ми е термин, не сум пријавила оти се сум со страв дека нешто лошо ќе се случи. :tmi: Со кафен исцедок сум, кој е се поредок, ама станува светол, :| последно време со гадењава не можам глава да дигнам... и ич не сум раат.

@Ive13 фала ти мила. Работата е што јас не можам да експериментирам со храна. На сама помисла ми се гади, ама се трудам по малку да јадам иако нема јадење што ми е пријатно и вкусно.

@Мариаа. Исто и јас. Кроасани и јогурт, гледам некогаш да сварам некој компир колку да не е се исто и толку. :| И господ нека ми прости, ама само кока кола може да ме натера да ждригнам, и тогаш многу ми олеснува, па и тоа пијам кога ми е многу мака. :(

@marchi-cool ја имам мелокс за против гадење, ама џабе. Не помагаат.

Фала на сите што споделивте искуство. Деновиве ми се многу тешки, па само мислам на се и сешто. :| Морам да се приберам.

На marchi-cool, Мариаа., ocicka2014 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Anita2

Anita2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    10
    Zenski zdravo eve vaka najprvin da ve pozdravam bidejki sum nova.Bremena sum 9 nedela na poslednata kontrola pred edna nedela na exoto mi kazaa deka imam hematom i polip dosega go nemase dali ima nekoja od vas iskustvo so ova ... Pozz

20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    @Yowannty да баш провери на темата 4 сме до сега, еве гледам и новава членка е 9та недела.
    Нај јако е што август не има 4, а јули уште се нема никој пријавено :)
    Инаку и јас се мислев дали да се пријавам дека е многу рано, ама пак мора да размислуваме позитивно нели?;)
    Примаш некоја прогестеронска подршка за кафениот исцедок?

На marchi-cool, Martka, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.