Август ќе има мнооогу бебиња Ајде сите на пријавување https://forum.femina.mk/threads/Термини-на-породување.3883/page-198
Септември и Октомври уште не знаат ама кај и да е и тие ќе почнат да се пријавуваат после журките за празнициве
Примам утрогестан. Гинекологот е многу позитивен. Ме провери, рече нема свежа крв, нема простор за грижи и дека до тој момент се е совршено. Баш со тие зборови. Ама лежам по цел ден, гадења, повраќања, и тоа што баш само одмарам и само мислам на глупости.
Se bockam i jas progesteron stavam vaginaleti utrogestan no se plasam bidejki so prv Se bockam i jas progesteron stavam utrogestan vaginaleti no se plasam ...
Не се грижи кај мене и свежа крв протече и тоа убаво како циклус во 5та недела и се добро заврши. Кафен воопшто не треба да те загрижува
Лажни се тие болки не се грижи се.А и рано ти е како што кажа 32 недела.ако ти се повторат за да си посигурна оди утре на преглед за мирно да спиеш само а болките мислам дека се различни мене кичмата ужасно ме болеше кога настапија болките и јас му викам на маж ми и на свекрва ми рано е кичмата многу ме боли само а свекрва ми ми вика па тие ти се болките што чекаше ти а јас болки во стомакот си чекав
@Ive13 ти благодарам , да утре сум на контрола редовна.... Ќе ја информирам матичната . Абе вагинални болки имам од 26 недела,ми рече дека е во ред така треба.... @FreeMind сценарија сценарија еден куп хахахаха, утре сум на контрола редовна па ќе видиме што ќе кажат... И да очекувам дека ќе терам до крај а предходно менструалните болки ми беа/се со болки во кичмата и напред . . ..
@Ygritte а магнезиум да појачаш доза? И колку што можеш да не стануваш денес,лежи си. Утре те чекаме со убави вести,ќе си се видете
Предходно ми ја зголеми дозата на 2*дневно ... Доволно мислам дека е .... А од кога станав некако ми се подобри . . Имам само тапа болка.... Дааа ќе ја видам бебка колку се здебелила зошто јас едвај дишам....
Јас 2×1 ги пијам од 12 недела,нека нема потреба за по 3 да се пијат само иначе дозволуваат. Само се да си биде како што треба. Срце тоа само нека си се дебелат ние ќе трпиме тоа е и вагина и кичма и стомак ќе боли
Potpolno isti slucaj bev i jas kako tebe povrakjanje i gadennje imav nenormalno oslabev 6 kg imav i krvav iscedok negde 8/9 nedela pa primav utrogestan oralno i vaginalno milion negativni misli no seto toa pomina posle 13 nedela sega sum 29 nedela fala bogu se e vo red do sega, izdrzi uste malku mila i razmisluvaj pozitivno
Некаде 23 +недела и јас имав болки во долниот дел од стомакот и во вагината како притисок повеќе, бев на лекар ми мереа и цервикс се беше во ред. Ми рекоа дека од 20та недела мускулите на стомакот попуштаат заради самата тежина и до некаде е во ред Си порачав од интернет појас за држење на мешето а помага и за половината, ги намалува болките и многу добар support е
Еве ме и мене 27 + со таков притисок во препони и вагината, не секогаш но ги имам скоро секој ден кога станувам од кревет по подолго седење и траат додека да се раздвижам. Исто сакав да ве прашам дали чувствувате притисок при облекување, мислам јас ако ја кренам едната нога го осеќам тој притисок?