Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.725
    Допаѓања:
    107.035

Кај мене се познаваше од крај на 5ти месец :)

2. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    пак јас со моите малце глупави прашања :D сега само што се вратив од преглед ... се во ред сум почнала да се отварам , матичниот вели некаде околку прстипол -скоро два прста ... некако не ми е јасно ... вели спреми си торбицата за во болница ... ама не ми кажа се конкретно ... на пример колку прста треба да се отворам за раѓање .... за колку време отприлика ќе се отворам ... ништо не знам ...

3. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Спреми си торбица за во болница, и ќе видиш ако имаш болки вечер, оди уште вечерва, ако не почекај па оди утре.Колку прсти ќе се отвориш,никој не може да ти каже
    Имај во предвид дека некои жени се отвараат побрзо, некои поспоро. Така да обрни внимание што ти зборува телото.
    Јас сакам да мислам дека нема да брзам да одам во болница ама ако сум реална мислам дека би отишла одма.
    .

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јуууухууууу, беблак стижеееееееееее!!!!!! :party: :party: :party: Биди си ти мами спремна, кога ќе осетиш болки или ако ти прсне водењакот, правец во болница. Ти посакувам најлесен погаѓај со песна, најздраво и најубаво бебче! :*

На Ketrin.Moon, blagica1991 и captivating им се допаѓа ова.
  5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      200,3 KB
      Прегледи:
      141
    На Agrona, butterfly.mk, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  6. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    и јас од двај чекам да ми порасне сомачево затоа и го поставив прашањево :lol:

7. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    И јас сакам да ги прашам нешто поискусните мамички :)
    Има ли некакви знаци кај бебето дека се наближува денот Д?? Мислам на тоа дали мрда во стомакот или?? Во последно време многу помалку го осеќам да мрда навечер евентуално ако мрдне и толку.

8. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Аурора, имаш отидено на доктор? Гледам некое време веќе пишуваш дека бебето мрда малце.
    Мислам дека е нормално,затоа што сега при крај има помалку место, ама од друга страна пак мислам дека баш затоа што има малце место би требало секое мрдање да се осеќа убаво.
    Гледам ситно и тоа ептен ситно броиш, па не гледам ништо лошо да тркнеш доктор да те види.

9. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    И јас би те посоветувала исто. Јас сум речиси 36 недела и бебето го осеќам нонстоп.Мрда, се врти, се протегнува. Една контрола, најверојатно и на ЦТГ ќе те пратат ако досега не си направила, колку да се смириш и да се увериш дека се е во ред. Инаку ние се извадивме од памет викендов. Во саботата станувам и гледам крв и одма на клиника. Прележав една ноќ на патолошка (среќа немаше офкања), крварењето одма се смири, имав до вчера наутро малце кафеав исцедок и сега фала богу се е во ред и немам ништо. Не му беше јасно ни на докторот од каде е тоа крварење, грлото ми беше 3 цм, само малку омекнато, не бев отворена, плодова вода доволно, бебето нормално развиено, ЦТГто супер, дури и одма го повтори за посигурно (се здрвив саат време лежејќои :tmi: ) ме прашуваше за односи (ние со мм сироти веќе месец дена не знаеме што е тоа :lol: ) и заклучок на патолошка. Цело време му викам на верверко да издржи уште некој ден па после кога сака може да излезе, да си се гушкаме. :inlove:

10. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Последното ехо ми беше во 32Нед и κога пρашав за следно ехо матичната ми κажа деκа е последно. Во петоκот ми зема бρис и ми даде упут за поρаѓај и цтг но не ми κажа κога да одам на цтг. Неκолκу дена имам болκи и сабајлево имав. Планиρам или утρе или во сρеда да одам до ГАΚ на цтг и да знам на што сум. Бебушκа само κасно навечеρ ја осеќам дење многу ρетκо се тешам со тоа деκа е голема и деκа неможе да се пρевρтува κо поρано затоа што главчето и е доле спуштено.

11. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Кога треба да отидам на следно цтг? Прво цтг ми направија 32 недела на средина некаде, брис ми земаа. Примам терапија, не испаничи малиот малце пред време, лежев и ја два три дена на патолошка. Никој од докторите не ми кажува ништо, ми рекоа само да ја допримам терапијата, а конкретно да идам на цтг кога телото ќе ми дадело знаци. Е сега, ми падна малце смешно, јас цела ваква :o какви знаци треба да ми дава телото да знам дека треба да идам на контрола? Ве молам објаснете, пошто луѓе квалификувани за тоа ништо не ми кажаа. Ебате медицината, просто човек да не поверува!

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    добра вечер и од нас :inlove:
    денес се видовме со мојата ќеркичка :D :D да да мама ке си има убава принцеза :)
    си се израдувавме убаво со мм дека ке си имаме принцезичка :)
    си ја видовме бебушката си ја мерија се колку и како си има,се си беше на место фала му на господ.
    убавка таа на мама секогаш немирна,секоја контрола ни викат дека само се врти и немирна е :lol: си личи бе таа на мама и тато :lol:
    убавица моја да ми биде здрава и жива.

се загрижив за некои работи и се надевам дека наредната контрола ке биде се на место,бидејки сеуште бебуш се развива дека наредната контрола поголемка ке е и веке ке си бидат сите работи како што треба дај господ :)
    бидете поздравени од мама и ќеркичката :inlove: :inlove:

На ddevojce, butterfly.mk, Agrona и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Beautiful-Princess

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Јави и се на матичната и кажи и.Или отиди до кај неа и нека те прегледа и вагинално, па ако има нешто ќе ти даде одма специјалистички за ГАК. Незнам зошто ти рекла дека ти е последно, детето треба до крај да се следи на ехо заради плодовата вода, а и за не дај боже ако се сврти во последен момент. Мене последно ехо кај матичниот ми беше во 34 недела, кога му се јавив во петокот да му ги кажам резултатите од брисевите ми рече да му се јавам за 10тина дена да се договориме за преглед и да ми даде упат за на ЦТГ, арно ама испадна што испадна во саботата и неделата ме гледаа и на ехо и ми направија 7 ЦТГ, а утре сум повторно кај него на уште еден преглед да си бидеме посигурни.

14. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Брисевите ги правеше 33нед+некој ден, или 34+некој ден.
    Уште ме буни ова со неделите, а кај и да е ќе се породам. :D
    Јас сум 33+3 дена, да одам оваа недела, или да чекам до другата?

15. Beautiful-Princess

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    ^34 недела и 1 ден. Слушни се со матичниот најдобро ќе ти каже,ама веќе ќе треба да ги правиш. Што побрзо тоа подобро. Па резултати за неколку дена, па мрцварење. Инаку мој совет ти е да се јавиш првин до Пролет, да си прашаш дали имаат таму реагенси. На клиника немаа реагенси за микоплазма и уреоплазма па ме препратија таму. Нема гужва а и премногу се фини, а и резултатите за ден два се готови. Ако одиш на Клиника треба претходно да закажеш.

16. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Дечки денес една комшивка ми кажа дека слушнала на МТВ1 за прво бебе сочувување на матични клетки било бесплатно така кажал тој некојсија министер за здравство баш се заинтересирав и ке го прасам коруновски за тоа срам несрам тоа е :D
    Што мислите вие? :?:

17. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Добро утро мамички како сте ?ние од сабајле станати и си појадуваме :) инаку секој ден имам болки во стомакот па утре имам термин кај докторот за да не работам повеќе. Оти ако продолжам вака пред време ќе се породам, :( па се надевам дека од следната недела ке си бидам дома, оти си ја мачам и душичката моја увек пред да се разбудам, таа е веќе станата и ме чука така силно што веднаш се разбудувам ;) кутрата од сабајле е научена на стрест, и во текот на вечерта само мрда си велам тешко мене кога ке се роди ич нема да спија ама ич :( ви посакувам добар ден :*

18. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.392
    добро утро и од мене феминки,,и ние денес сме рано будни бебелак ме разбуди усте од рани зори :D ,,38 недела сме и чекаме секој момент бебето да дојди на свет...имам малку благи менструални болки но ништо страшно,,,,вие како се чуствувавте пред поројгајот имаше ли некој промени кај вас или во вашиот организам ?? :( се плашам многу се плашам :sweat: и од поројгајот и од тоа дали ке сум способна како мајка да го чувам своето бебе :rofl:

19. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Добро утро и од нас.Малку не наспани :yawn: ама мора да станеме порано за да го однесеме бато во градинка.
    Инаку добри сме си ние со балерината моја,само си мрцка само си претка во мешето.
    Малку ни залади времево па сега немаме што да носиме,ништо не ме собира во стомакот,се ми е или тесно или кратко :doh:
    Денеска малку ќе се расшетаме,ќе одиме да купиме некој фустан бидејќи ќе одиме на свадба па малку да се дотераме.
    А после на работа 2 смена....леле бре луѓе ич не ми се работи,сакам дома да си седам.Шефот ми предложи да седам дома со тоа што ќе треба сама да си плаќам придонеси и плата што мислам дека не е во ред :swear: платата ајде ако треба ќе му ја враќам ама придонесите тој треба да ми ги плаќа :fubar: Да бидам идиотка па да го пријавам ама пусто после породилноте пак ќе ми треба работа,кај ќе ја најдам...?Не знам што да правам.Си велам крај краева ќе одам до нова година(се уште се осеќам способна да работим...иако ме фатило мрза) па после само еден месец да платам сама придонеси и плата... па крај јануари-почеток февруари да земам породилно... Што би направиле виде да сте на мое место???

20. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    јас утре сум на преглед и утре ке ми земат брис, тоа е пап тест пак ? :^)
    не знам дали ке ме стави на цтг петок влагам во 9-ти :wasntme:
    синко само се тегне :D

збунета сум 200 :drunk: