Девојки пак јас да прашам неможам да седам мирна. Мислам дека го осеќам премногу ниско или така треба? Секој ден се повеќе се осеќа дефинитивно ама ме плаши местово. Или нормално е за 18 недела и некој ден? Еве кај заокруженото го чуствувам.
Јас бебето таму доле го чувствував до кај 22 недела. Не се плаши, мало е уште. Е тек сега во 27 мава насекаде. Во исто време и доле и скрос горе и на страна. Уште се плашам на моменти кога ќе мавне скрос доле, мислам ќе ја прободи бешиката и ќе излезе, но после 5 мин мава пак горе . Почекај ќе порасне за некоја недела и ќе почне журката во стомак
Нормално е и јас така во 18 недела го чуствував во 20 недела го чуствував кај папакот и сега пак доле, тамам е . Поздрав и лесна бременост да имаш
Да и јас го осеќам тој притисок не можам да ја кренам ногата од тоа чуство јас сум 24+5 треба да е нормално. Поздрав
Рано е да биде горе, матката уште не е раширена. Нормално е да го осеќаш доле каде што е местото на матката во нормални околности.
@cinderella5 истоо баш сакав да се сликам и јас. Тука ми буричка сега за сега од сам старт. Од утре 23 стартувам. Ќе си се крене
Кај мене често знае да мава и горе и доле, ми се чини ќе излезе.... Иначе сакав девојки да ве прашам дали ви е '' потечена'' од двете страни околу отворот, каде што излегува нели бебето..? Знам отекува но да не ми е рано некако??
Отечена да,од 24-25 недела негде мислам дека веќе се осеќа,посебно од преоптеретување,физички напор,стоење и сл.и се интензивира секоја наредна недела.
Исто беше и кај мене баш тој период и прашував на форумот, но ми рекоа дека и кај други е така, па не паничев.
И јас го чувствував ептен ниско,мислев дека ниско го носам . Но еве сега сум 37- ма недела и едвај чекам да се спушти долу бидејќи постојано мава во желудникот и ребрата
Пробај да не вечераш толку доцна , јас воопшто не вечерам , каснам некое јаболко , печена тиква ,пијам чај и слично, и до сега 2,3 пати ме има фатено киселина но брзо ми помине.
можеби на некој ке му се најде сликава бидејќи кај нас во Куманово ги мотаат бебињата во болницата од како ке се родат па до излегување, затоа си ја зачував ,со првото појма немав како се повива бебе , јас ке го замотав кога гледам едно раче излегло , друго ноџе ѕирка сега со сликата гајле немам
Probav i taka i taka i nikako ne biva. Ova ne bilo. Nisto zivo ne mi pomaga. Osekjam deka i gorniot i dolniot svinkter mi se skroz popusteni. Znaci i se podmocuvam obavezno i ova so kiselinite me ubiva. Treta bremenost, toa e
Бaш интереснa слик дa нaучиме нештo Вo темaтa термини видoв декa ти е 17.02 a си 37мa неделa. Јaс сум 35тa a термин 15.02 .ме збуни...
Пробај со овие ми ги дадоа за киселини. Јас не сум ги пробала досега имав само една ноќ киселини ги земав да ми стојат за секој случај.
во која недела ви се свртија маливе со главчето? јас сум 30та и веќе си било наместено како рано да ми гледа кај некои мн покасно се врте, и од лева и десна страна најповеќе ми мрда цели бранови ми прави во пределот на папокот
Кај мене уште во 28ма, ама како што е активна, сигурно е поместена ... Денеска - утре ќе видиме, на редовна контрола сум